Receptek

Vissza

Budapest Cheesecake

Mákosgubás sajttortácska szilvaöntettel - Teller Zsuzsa receptje

     

Mákos guba sajttortácska, szilvaöntettel

 

 

Hozzávalók:

 

Mákos guba alaphoz:

 

3db kifli
3,5 dl tej
1 evőkanál vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
4 evőkanál mák
1 evőkanál cukor darálva

 

Sajttortához (24 db minitortához):

 

25 dkg Philadelphia natúr krémsajt
1 db nagy tojás
8 dkg porcukor
1,5 dl habtejszín
1 púpos teáskanál étkezési keményítő
Szilvaöntethez:
6 db szilva
1 evőkanál barna cukor
1 teáskanál keményítő
késhegynyi fahéj


 

Elkészítés:

 

A mákos guba alaphoz a kifliket felkarikáztam, a mákot a cukorral ledaráltam, a tejet a vaníliás cukorral felforraltam. A forró tejjel leöntöttem a kifliket, megvártam míg beszívja a tejet, majd hozzákevertem a mákot. Ezt a gubát nyomkodtam ~1cm vastagon a szilikon muffinformák aljába. Nekem 24 db kis tortácskám lett ebből a mennyiségből. A sajttorta minden hozzávalóját egyneművé kevertem, majd a tálat többször a pulthoz ütögettem, hogy a levegőbuborékok távozzanak belőle. A mákos gubával töltött szilikon formákat egy nagy tepsibe helyeztem és ujjnyi vastagon vizet töltöttem a formák alá. A sajttorta krémjével teletöltöttem a formákat és 150 fokon - légkeverős sütőben - ~30 perc alatt készre sütöttem őket, úgy, hogy éppen csak színt kapjon a tetejük. Még melegen egy kés hegyével óvatosan körbevágtam a sajttorták szélét, hogy a hűlés következtében ne repedjen meg a tetejük. A szilvaöntethez a kimagozott, apróra vágott szilvát a cukorral meghintettem, fahéjjal ízesítettem, a keményítővel elkevertem. Kis lángon, állandó keverés mellett összeforraltam. Ezzel az öntettel kínáltam a sajttortácskákat.