Receptek

Vissza

Csípős mac and cheese

Recept a Fűszer és Lélek blog írójától

 

Hozzávalók 4 főre:


50 dkg apró tészta
1 l tej
1 babérlevél
1 ek mustárpor
3 gerezd fokhagyma
2 fej lila hagyma
4 ek vaj
2 doboz Philadelphia krémsajt
4 ek chipotle szósz (hipermarketben biztosan kapható, füstölt ízű, csípős szósz)
30 dkg cheddar sajt lereszelve
1 kk koriander mag mozsárban kicsit összetörve
1 zsömle durvára ledarálva morzsának
só, bors

Bekapcsolom a sütőt 180 fokra. Felforralom a tejet egy nagyobb magas falú serpenyőben a lereszelt fokhagymával, babérlevéllel, mustárporral, sóval, borssal. A felkarikázott lila hagymát egy másik serpenyőben vajon megfonnyasztom. Félig megfőzöm a tejben a tésztát, majd kiveszem a babérlevelet. Ha elég széles volt a serpenyő, akkor annyi tej marad csak benne, ami félig lepi el a tésztát. Belekeverem a Philadelphiát, a chipotlét, a sajt felét, a hagymát és a koriandert. Kis edényekbe osztom, vagy egy nagy tepsibe simítom, megszórom a maradék sajttal és a zsemlemorzsával. Betolom a sütőbe és szép pirosra sütöm a tetejét.