Receptek

Vissza

Sörös ragu tagliatellével

Recept a Fűszer és Lélek blog írójától

 

Hozzávalók 6 személyre

20 dkg bacon felkockázva
1 kg sertéscomb
1 fej hagyma
2 dl világos sör
1 kk köménymag
1 kk majoránna
1 citrom reszelt héja
3 gerezd fokhagyma
1 doboz Philadelphia krémsajt
1,5 dl tejszín
6 ek jalapeño (konzerv)
1 pici zöld chili
1 ek zöldbors (konzerv)
2 ek kapribogyó (konzerv)
1 nagy csokor petrezselyem

Tagliatelle

A bacont kiolvasztottam, majd megfonnyasztottam a zsírján a felkarikázott hagymát. Apró kockákra vágtam a húst, lepirítottam benne, sóztam, meghintettem a köménnyel, majorannával, és ráreszeltem a citrom héjét, majd felöntöttem a sörrel és nagyon lassan addig pároltam, amíg a hús szinte szétesett. Közben kifőztem a tésztát. Ekkor villával valóban szétnyomkodtam kicsit a megfőtt húst. Belereszeltem a fokhagymát, hozzákevertem a Philadelphiát, a tejszínt, és az apróra vágott jalapeñot, a chilit, zöldborsot, kaprit és a petrezselymet. Tálaltam is, természetesen sörrel kínálva a társaságot.