Receptek

Vissza

Gombás-konyakos krémmel töltött zsömle

Recept a Fűszer és Lélek blog írójától

 

Hozzávalók 4adaghoz:

4 zsömle (nálam tökmagos)
30 dkg csiperke gomba
4 ek vaj
2 ek konyak
1 csomó újhagyma
1 gerezd fokhagyma lereszelve
1 doboz Philadelphia krémsajt
1/2 kaliforniai paprika
2 ágacska kakukkfű
só, bors

Előmelegítettem a sütőt 200 fokra. A zsömlék tetejét levágtam, a belsejét kikapartam. (Megszárítottam, és ledaráltam, jó lesz legközelebb valami bepanírozni.) A gombát és az újhagymát vékonyan felszeleteltem, a kaliforniai paprikát felkockáztam. Vajon megpirítottam a zöldségeket, majd meglocsoltam a konyakkal, közben vigyáztam, hogy ha az alkohol gőze belobbanna, ne kapjon lángra a hajam. Tapasztalat kérem szépen!
Sóztam, borsoztam, Elkevertem a krémsajttal, a reszelt fokhagymával, majd fűszereztem. Megtöltöttem a zsömléket, és negyed óra alatt megsütöttem a sütőben.