Receptek

Vissza

Laskagomba krémleves rétessel

Recept a Fűszer és Lélek blog írójától

 

Hozzávalók a leveshez:


50 dkg laskagomba
1 nagy fej hagyma
10 dkg vaj
2 ek liszt
húsleves esetleg víz
só, bors, szerecsendió
1 citrom leve
1 doboz Philadelphia krémsajt
snidling

Hozzávalók a réteshez:


50 dkg darálthús
1 nagy fej hagyma
sok frissen őrölt bors
10 dkg feta sajt
1 nagy tojás
10-15 zsálya levél
1 csomag félkész leveles tészta

A hagymákat apró kockákra vágom, és megdinsztelem a vajon, majd a felét félreteszem a húshoz, a másik felén megpirítom a felaprított laskagombát. Meghintem a liszttel, fűszerezem, majd felöntöm a húslevessel és főzöm pár percig. Belenyomom a citromlevet, majd belekeverem a krémsajtot, és botmixerrel nagyon alaposan leturmixolom, hogy teljesen sima legyen.
A félretett hagymával megpirítom a húst, fűszerezem, és hagyom picit kihűlni, majd beledolgozom a tojást és a kockákra vágott sajtot is. A zsályaleveleket egyben hagytam benne. Előmelegítem a sütőt 200 fokra, közben a levelestésztára fektetem a masszát, majd feltekerem. Megszúrkálom villával, és húsz perc alatt szép pirosra sütöm. Tálalásnál egy szelet rétest teszek a tányérba, mellé merem a forró levest, és meghintem a snidlinggel.