Receptek

Vissza

Mediterrán hal-burger

Recept a Michelin csillagos séftől, Uwe Meßner-től

 

Felhasznált PURE termék: Füstölt heringfilé paradicsommal és fűszerekkel ízesített repceolajban

 

Egyéb hozzávalók:

 

Hamburger zsemle 
1 paradicsom 
½ spanyol hagyma 
2 nagy jégsaláta levél 
1 tojás sárgája
1 tk Mustár 
2 tk Citromlé 
Só, kevés repceolaj
 

Elkészítés (2 fő részére):

 

Csöpögtesse le a heringfilét egy szűrőben, gyűjtse össze az olajat. Vágja félbe a burger zsömléket majd enyhén pirítsa meg. Vágja fel a paradicsomot és kockázza fel a hagymát. Egy tojás sárgáját keverje össze egy kis mustárral, sóval és citromlével. Adja hozzá a Bruschetta gyógynövény olajat és verje fel addig, amíg majonézt nem kap, ha szükséges adjon hozzá még repce olajat. A jégsalátát keverje össze az öntettel. Tegye a salátát és a zöldségeket a zsemle egyik oldalára és a halat a tetejére.