Receptek

Vissza

Mogyoróvajas csokiparfé málnával

Recept a Fűszer és Lélek blog írójától

 

Hozzávalók:

 

2 dl tejszín
1 doboz Milkás Philadelphia
1 dl kávé krémlikőr (Baileys jellegű)
1+2 ek cukor
3 ek mogyoróvaj (nem az édesített változat!)
30 dkg mélyhűtött málna
4 ek tokaji aszú
pár csepp citromlé

A tejszínt habbá verem egy kanálnyi cukorral, majd óvatosan fakanállal elkeverem a sajtkrémmel, végül beledolgozom a krémlikőrt is. Lehet nagy formában is fagyasztani, de valami apró bonbon vagy jégkockaformában még jobb. A krém felét a forma aljába adagolom, erre jön egy kevés a mogyoróvajból, majd a tetejére újra a krém.
Egy éjszaka alatt kifagyasztom.
A málnát a maradék cukorral, tokajival és a citromlével felfőzöm, majd teljesen lehűtöm. Tálalásnál a parfé köré kanalazom.