Receptek

Vissza

Örömteli leves

Recept a Michelin csillagos séftől, Uwe Meßner-től

 
Felhasznált PURE termék: Füstölt pisztrángfilé repceolajban
 
Egyéb hozzávalók:
1 édeskömény
1 póréhagyma 
1 narancs
2 csillagánizs 
½ doboz főzőtejszín
3 ek repceolaj 
Só, bors
 
Elkészítés (2 fő részére): Csöpögtesse le a filéket egy szűrőben. Vágjon négybe egy édeskömény gumót, vágja le a szárát majd a negyedeket vágja csíkokra. Tartson meg néhány zöld szárat. Mossa meg a póréhagymát, és a világoszöld részét karikázza fel. Pirítsa meg az édesköményt és a póréhagymát repce olajon. Adjon hozzá csillagánizst, forralja 8-12 percig, amíg meg nem puhul. Mosson meg egy narancsot
meleg vízben, és vastagon hámozza meg. Vágja fel a narancsot, préselje ki a levét, és távolítsa el a magokat. Vegye ki a csillagánizst a szószból és adjon hozzá tejszínt. Pürésítse a levest. Tegye bele a narancs darabokat a levesbe. Fűszerezze sóval, borssal és narancslével. Adja hozzá a pisztrángfiléket és forralja fel, díszítse az édeskömény zöld részével.