Receptek

Vissza

Ropogós, krémes brokkoli

Recept a Fűszer és Lélek blog írójától

 

Hozzávalók:


1 kg brokkoli
4 szelet, kb. 25 dkg kenyér
2 doboz zöldfűszeres Philadelphia krémsajt
20 dkg bacon felkockázva
5 dkg dió vagy mandula
5 dkg reszelt parmezán
só, bors

A brokkolit rózsáira szedem, a szárát hosszába négy részre vágom, majd forrásban lévő sós vízben három percig főzőm, utána leszűröm. A kenyeret apró kockákra vágom, a bacont kiolvasztom egy nagyobb serpenyőben, majd megpirítom rajta a kenyérkockákat. Rákanalazom a krémsajtot, és azonnal elzárom alatta  a lángot, kicsit összeforgatom. Beleborítom a brokkolit, ezt is megforgatom benne, de éppen csak, hogy kicsit elkeveredjen a sajtkrémes kenyérrel. Nem szabad túlkeverni, mert akkor a kenyér elázik, a brokkoli összetörik. Meghintem az apróra vágott dióval, és megszórom a parmezánnal.
200 fokos sütőben húsz perc alatt ropogósra sütöm a tetejét.