Receptek

Vissza

Töltött erőspaprika

Recept a Fűszer és Lélek blog írójától

 

Hozzávalók két személyre:

6 db hegyes erőspaprika
1 doboz Philadelphia krémsajt (én a fetás-uborkásat használtam)
4 ek őrölt mandula
1 csipet só
1/2 kk szárított oregánó
2 ek vaj

A paprikát végét levágtam, a csumáját kiszedtem. A krémsajtot elkevertem a mandulával, sóval és az oregánóval. Habzsákba töltöttem, és a paprikákba nyomtam. Ez a legnehezebb rész, egy igazán hosszú paprikát nem is olyan egyszerű megtölteni. Kivajazott formába tettem úgy, hogy a paprika nyitott vége, ha lehet, kicsit felfelé álljon, ne folyjon ki belőle a megolvadt krémsajt. 200 fokra előmelegített sütőbe toltam 20 percre, és az utolsó öt percben meg is grilleztem picit.
Friss, fehérkenyérrel a legjobb.