Receptek

Vissza

Zöldborsókrémes penne

Recept a Fűszer és Lélek blog írójától

 

Hozzávalók:

 

50 dkg zsenge zöldborsó (fagyasztott is lehet)
2 ek vaj
4 gerezd fokhagyma
só, bors, szerecsendió
1 doboz Philadelphia krémsajt (zöldfűszeres)
15 dkg cheddar sajt reszelve
1 cserépnyi friss bazsalikom levele
kb. 2 dl átszűrt zöldségleves, vagy alaplé

50 dkg apró tészta

Kifőzöm a tésztát. A zöldborsót megdinsztelem a vajon. Ha igazán zsenge, nem kell sokáig párolni, nagyon hamar megpuhul. Ráreszelem a fokhagymát, fűszerezem. A kétharmadát turmixgépbe teszem a krémsajttal, tíz dekányi reszelt sajttal, a bazsalikom nagy részével, és a forró levessel, majd alaposan leturmixolom. Akkor jó, ha nagyon selymes, teljesen egynemű, könnyű, habos krémet kapunk.
Tálalásnál a tésztára öntöm a zöldborsós szószt, majd szórok rá pár szem zöldborsót, bazsalikomlevelet. Esetleg sajtot is lehet még rá szórni.