Tejipari és szárazáru termékek márkaképviselete Magyarországon / Food distributor in Hungary

Kérdése van? Hívjon minket! +36703387020
Kapcsolat

Recept blog - Főzzünk együtt - White Lake
White Lake

Áfonyás, citromos vajas süti az Avani Recipes alapján

Áfonyás, citromos vajas süti az Avani Recipes alapján

Áfonyás, citromos vajas süti Valio vajjal, az Avani Recipes alapján.

Áfonyás, citromos vajas süti az Avani Recipes alapján.

Krémes áfonyás citromos vajas süti Valio vajjal az Avani Recipes alapján.

Hozzávalók

A sütikhez

  • 1 csésze sózatlan vaj, mi lágyított Valio vajat szoktunk használni: https://white-lake.hu/valio-vaj
  • 1 csésze kristálycukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 csésze univerzális liszt
  • 1 nagy tojás
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál só

Az áfonyás töltelékhez

  • 2 csésze friss vagy fagyasztott áfonya
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1/4 csésze kristálycukor
  • 2 csésze porcukor
  • 2 evőkanál sótlan vaj, megpuhult
  • 2 evőkanál víz
  • A citromos cukormázhoz
  • 1 evőkanál citromhéj
  • 2-3 evőkanál citromlé

Elkészítés

  1. Áfonyás, vajas, citromos sütiCookie-k: A sütő előmelegítése: Melegítse elő a sütőt 175°C-ra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. Tejszínes vaj és cukor: Egy nagy tálban keverjük össze a vajat és a cukrot, amíg világos és habos nem lesz. Hozzáadjuk a tojást és a vaníliát: a tojást és a vaníliakivonatot jól összekeverjük.
  3. Keverjük össze a száraz hozzávalókat: Egy külön tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót. Fokozatosan adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, addig keverjük, amíg össze nem áll.
  4. Kekszformázás: A tésztából kis golyókat formázunk, és az előkészített tepsire tesszük. A tenyerével enyhén lapítson le minden labdát.
  5. Sütés: Előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük, vagy amíg a szélei enyhén aranybarnák nem lesznek. A sütiket rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. Áfonya töltelék: Főzzük az áfonyát: Egy kis lábasban keverjük össze az áfonyát, a cukrot és a citromlevet. Közepes lángon addig főzzük, amíg az áfonya elkezdi kiengedni a levét. Sűrítsük a tölteléket: Egy kis tálban keverjük simára a kukoricakeményítőt és a vizet. Ezt a keveréket adjuk az áfonyához, és addig keverjük, amíg a töltelék besűrűsödik. Vegyük le a tűzről és hagyjuk teljesen kihűlni.
  7. Citromos cukormáz: Keverjük össze a hozzávalókat: Egy közepes tálban verjük simára és krémesre a porcukrot, a vajat, a citromlevet és a citromhéjat. Állítsa be a konzisztenciát úgy, hogy ha szükséges, adjon hozzá több citromlevet.

Összeállítás

Kenje meg a sütiket
Ha a keksz kihűlt, kenje meg bőséges mennyiségű áfonyás töltelékkel a kekszek lapos oldalát. Ezt követően egy másik sütit ragasztunk rá szintén a lapos felével, hogy szendvicset készíthessünk.
Frost Cookie
Csepegtessen vagy kenje meg citromos cukormázzal minden süti tetejét. Tálalás: Tálalás előtt hagyja megdermedni a cukormázt. Elkészítési idő: 30 perc | Főzési idő: 12 perc | Teljes idő: 42 perc | Kcal: 220 kcal sütienként | Adagok: 12 keksz

Nagyon finom, próbálják ki, írjanak véleményt.

Jó étvágyat kívánunk! Nézzétek meg a Vajak teljes választékát >

 

A vaj történetéről pedig itt olvashat.

 

Vissza a Áfonyás, citromos vajas süti oldalról a White Lake blog oldalra >

Vissza az Áfonyás, citromos vajas süti oldalról a White Lake főoldalra >