Philadelphia
Philadelphia, a könnyen kenhető krémsajtos szendvicskrém
A Philadelphia több, mint egy finom krémsajtos szendvicskrém. Nagyszerűen alkalmazható levesek, saláták, főételek, desszertek és italok elkészítéséhez.
A Philadelphia krémsajtos szendvicskrém története
A Philadelphia krémsajtos szendvicskrémet a Kraft Heinz Co. leírásai szerint 1872-ben találták fel New Yorkban. A termék 1880-ban kapta a nevét, egy marketing stratégia részeként Philadelphia városról, amelynek környéke akkoriban a kiváló minőségű élelmiszer- és tejtermelésről volt híres. Így adtak indulásként egy nagyon prosperáló nevet a márkának.
Az Egyesült Államokban és talán az egész világon, amikor a legtöbben a krémsajtra gondolnak, a Philadelphia krémsajtra gondolnak. A létrehozásáért William Lawrence volt felelős. A hiedelem szerint véletlenül sikerült neki, miközben megpróbálta reprodukálni a francia Neufchatelt. Ez 1872-ben történt. Lawrence még egy Neufchatel gyárat is vásárolt.
1880 -ban a New York -i sajtforgalmazó, Alvah L. Reynolds elkezdte forgalmazni Lawrence (és társa) krémsajtját Philadelphia Cream Cheese néven. Nyilvánvaló, hogy az a pennsylvaniai város nagyszerű ételekkel társult ezekben az években.
1903 -ban a New York Company Phenix Cheese hozta a „Philly” címkét. Ezt követően 1928 -ban eladták a Kraft Cheese Company -nak. Ugyanebben az évben történt a Phenix és a Mondelez International Cheese Company egyesülése a Kraft eladása előtt.
1912 -ben James L. Kraft kifejlesztette a sajt pasztőrözését, és a folyamat a Philadelphia krémsajt gyártásának részévé vált.
Magyarországon forgalmazott termékek
- Philadelphia natúr krémsatjtos szendvicskrém
- Philadelphia natúr light krémsatjtos szendvicskrém
- Philadelphia laktózmentes krémsatjtos szendvicskrém
- Philadelphia zöldfűszeres krémsatjtos szendvicskrém
- Philadelphia snidlinges krémsatjtos szendvicskrém
- Philadelphia tormás krémsatjtos szendvicskrém
Összetevők és tápanyagok
A Philadelphia krémsajtos szendvicskrém nagyon jó választás szendvicsekbe, főzéshez, vagy sütéshez.
Az eredeti „Philly” krémsajt fő összetevői a pasztőrözött, zsírmentes tehéntej, tejszín (tehéntejből származó zsír), tejsav, stabilizáló gumi (xantán és/vagy guar és/vagy szentjánoskenyér) és só. Egy uncia 9,0 gramm (g) zsírt tartalmaz, ebből 6,0 g telített, körülbelül 80% zsírkalóriát, 35 milligramm (mg) koleszterint, cukrot körülbelül 1,0 g, szénhidrátot 1,0 g, A-vitamint 6%. a kalcium 2%, a nátrium 4%, a teljes kalóriaszám 100.
1970-ben a Philadelphia Cream Cheese-t kádakban, valamint az eredeti fóliacsomagolásban árulták. 1977-ben jött létre a Philadelphia Light. 2001 -ben az Extra Light fajtát kaptuk 5%alatti zsírtartalommal. 2003 -ban létrejöttek a Mini kádak. 2004 és 2005 között új ízeket kaptak, mint a repedt paprika és a kerti zöldségek. Volt egy csomagolás újratervezése is. 2006 -ban aztán az Extra Light változat ízét javították. A bazsalikom ízt 2007 -ben fejlesztették ki, és 2009 -ben újabb frissítés történt a csomagolásban.
Ma, 2013 -ban választhatunk az eper, ananász, áfonya gyümölcsízek közül; sós ízek spenót és articsóka, szárított paradicsom és bazsalikom, metélőhagyma, sült fokhagyma, füstölt lazac, chipotle, limitált tökfűszer, és a legújabb fajták 2x fehérje, 2x fehérje mézzel és fűszeres jalapeño. Rendes sima és felvert stílusaink is vannak. Mindegyikük további ízt ad a reggeli, ebéd és vacsora ételekhez.
Kereskedelmi forgalmazási előzményei
A Philadelphia krémsajtot először Nagy -Britanniában értékesítették 1960 -ban. Most már a világ legalább 80 országában megvásárolható a márka. Egyes országok „Philadelphia” néven árulják „krémsajt” rész nélkül. A Cheese Market News weboldalon megjelent cikk arról számolt be, hogy a Kraft 2007 -ben egymilliárd dolláros globális árbevételt ért el.
Mi a kedvenc krémsajt felhasználási módja?
- Reggeli szendvicsekben?
- Ebédreceptben?
- Vacsora receptben?
- Sütemények hozzávalójaként?
Melyik a kedvenc íze vagy fajta Philadelphia krémsajt?
- Gyümölcs ízek (eper, áfonya, ananász stb.)
- Sós ízek (metélőhagyma és hagyma, szárított paradicsom és bazsalikom, kerti zöldség, füstölt lazac stb.)
- Regular Plain
- Habosított
A Philadelphia krémsajt történet folytatása
1920.
Oscar J. Links elkezdi egyesíteni az üzletet, a szenvedélyt és a krémsajt iránti szeretetet, és új termékszabványt vezet be. Azóta a sajtot alumíniumból készült kiszerelésben árusítják, meghosszabbítva frissességét és megőrizve ízét.
1930.
A Phenix Cheese Company egyesül a Kraft-tal (amely 2012-ben Mondelēz International-re változtatja a nevét). 1935-ben mutatják be az első automata sajtgyártó gépet.
1960.
Ez az áttörés időszaka a márka számára. Bevezetik az európai piacra. Ugyanakkor az akkori receptnek köszönhetően a termelő akár 21 napig is garantálhatja a fogyasztók számára a sajt frissességét.
1980.
A Philadelphia sajt új ízei jelennek meg a piacon. A vásárlóknak nagyobb választási lehetőségük van a termék zsírtartalmát illetően is.
2009.
A minőség új formát ölt. A Philadelphia sajtot jellegzetes, ovális kiszerelésben árusítják
Ma
A Philadelphia sajt szinte mindenhol felismerhető a világon. Továbbra is hű marad az alkotója által vallott elvekhez, a legmagasabb minőség és a finom íz elismert ikonjaként.
A Philadelphia sajt lengyelországi forgalmazója a Zott Polska. Jelenleg 5 termékváltozat közül választhatnak a fogyasztók: Philadelphia Original krémsajt, Philadelphia Light csökkentett zsírtartalmú sajt, Philadelphia sajt metélőhagymával, Philadelphia sajt fűszernövényekkel és Philadelphia Milka csokis sajt.
A Philadelphia krémsajtos szendvicskrém nagyon jó választás szendvicsekbe, főzéshez, vagy sütéshez.
Érdemes elovasni a divany.hu nagy krémsajt tesztjéről írt cikket.
Vissza a Philadelphia krémsajt oldalról a White Lake főoldalra >