Tejipari és szárazáru termékek márkaképviselete Magyarországon / Food distributor in Hungary

Kérdése van? Hívjon minket! +36703387020
Kapcsolat

Montagnolo sajt

Montagnolo sajt

 

Montagnolo sajt világbajnok minősítéssel

A kivételes sajt készítéséhez idő kell!

A Montagnolo sajt egy felületérlelt, háromszoros krémsajt, amelyet a Käserei Champignon, Lauben / Allgäu, Németországban készíti. Alacsony hőmérsékleten érlelve és hidegen érlelve lassan aromás, egyenletes és fűszeres ízt fejleszt ki. A kék erekkel rendelkező krémes sajt jellegzetes, édes illatú. Ez a gazdag, vajas és kevéssé pikáns sajt elnyerte a Supreme Champion díjat a 2013-as International Cheese Awards-on.

Ez a finom krémes lágy sajt alacsony hőmérsékleten különösen lassan érik. Az úgynevezett hideg érlelési eljárással nyugodtan fejlődik az aromás, fűszeres íze és különleges állaga. A Montagnolo sajt belsejét finom kék kultúra díszíti, amely jellegzetes, enyhén édes aromát és finom krémességet kölcsönöz neki. Az érlelés során a lágy sajtot gondosan kézzel ápolják, ezzel garantálva a sajtmesterek „1ère Qualité” pecsétjét.

A finom fűszerességgel krémes Montagnolo csak a sajtpultban kapható. Kétféle változatban elérhető: nemesszürke kéreggel vagy fehér penészgombával. Magyarországon a fehér penészgomba kéreggel készített változat kapható.

A Montagnolo sajt az észak-olaszországi Lombardia régióból származik, és a leggyakrabban tehéntejből készítik, de alkalmanként kecsketejjel kombinálják, hogy félkemény sajtot készítsenek.

Aromájában olyan botanikai anyagok vannak, amelyekről ismert, hogy illatosak. Íze robusztus, füves felhanggal jelentkezik, amely 30-60 napos érlelés után még szembetűnőbbé válik, valamint mandulás, diós ízével, amely az életkorral fokozatosan csökken. Íze a fiatal Beemster, valamint az érett Cabot Clothbound Cheddar és Asiago d'allevo sajtokat idézi, többek között.

A Montagnolo sajt csipetnyi savas és sós jegyeket ad anélkül, hogy túl sok édességet adna hozzá, megőrizve a finom egyensúlyt a szószok alatt, amelyek az ebédjeinket, vacsoráinkat kísérhetik. Vékonyra szeletelhető, ideális a hideg előétel válogatásokhoz.

 

Vissza a White Lake főoldalra a Montagnolo sajt oldalról >


1termék 11
1termék 11

Montagnolo sajt

Montagnolo krémes sajt

A Montagnolo egy krémes, enyhe kéksajt, amely tökéletes azok számára, akik nem igazán szeretik az aránylag erős ízű kéksajtot, de szeretnének valami enyhén hasonlót kipróbálni. Háromszoros krémmel készül, és csak egy csipetnyi kékség van az ízében. Lehet, hogy olaszul hangzik, de ez a sajt valójában német. Egyesek Cambozolához hasonlítják, amelynek gyökerei Bajorország ugyanazon a területén vannak, mint a Montagnolo.

2013-ban Montagnolo krémes sajt történelmet írt azzal, hogy a World Cheese Awards első német legfelsőbb bajnoka lett, és elképesztő módon az első és a második helyet is megszerezte, mivel 2 kategóriában nevezték be. Ez azt mutatja, hogy az íze állandó és kiváló!

Maga a sajt intenzíven vajas, enyhén fűszeres aláfestéssel és enyhe sós árnyalattal. Egy érett brie krémessége megvan benne a kéksajtok finom állaga és íze mellett.

Ennek a sajtnak a krémessége tökéletesen passzol a könnyű, gyümölcsös vörösborokhoz, mint például a Gamay.

Összetevők (az allergének nagybetűkkel vannak feltüntetve)

TEJ, tejszín (TEJ), érlelést indító kultúrák, tejoltó, só, penészkultúrák

 

Vissza a White Lake főoldalra a Montagnolo sajt oldalról >