Tejipari és szárazáru termékek márkaképviselete Magyarországon / Food distributor in Hungary

Kérdése van? Hívjon minket! +36703387020
Kapcsolat

La Molisana durum tészta

26termék
 
26termék

Egy finom durum spagetti recept

Házi három paradicsomos spagetti

Egy igazán mohó kombináció a helyi termékek és ízek igazi szerelmeseinek; így definiálhatjuk a Caserecce La Molisana receptjét.

Nagyon finom és könnyű ebéd lesz, amely már a nevéből adódóan azt ígéri, hogy a legjobbat hozza ki magából a gyönyörű Molisana durum tésztával és a többi minőségi alapanyaggal kombinálva.

Jó néhány vékony szelet friss vargánya, extra szűz olívaolajon és kakukkfűben megpirítva néhány szeletelt koktélparadicsom hozzáadásával, amelyek melegebb és hívogatóbb színt kölcsönöznek ételünknek, a megfelelő fűszerezés a Házi három paradicsomos spagettink elkészítéséhez. A tésztát al dente, azaz fogkeményre főzzük megőrizve az ízét és a forma sajátosságait.

La Molisana durum tészta - Spagetti recept

Hozzávalók

  • Spagetti La Molisana, 200 g
  • 5 db paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Chili, ízlés szerint
  • Zsemlemorzsa, ízlés szerint
  • Reszelt Grana Padano, 20 g
  • Bazsalikom, 2 levél díszítéshez
  • Extra szűz olívaolaj, ízlés szerint
  • Só ízlés szerint.

Megnézheted a főzést a La Molisana olasz nyelvű YouTube csatornáján >

Bemutatkozik a Penne a La Molisana kínálatból

Milyen típusú Pennék léteznek?

Belül üreges, a végeinél átlósan levágva, a penne a makaróni sajátos változataként született. Valójában, amikor 1865-ben Genovában szabadalmaztatták a mai pennevágó ősét, amely képes volt átlósan felszeletelni a tésztát anélkül, hogy szétesett volna, az eredmény azonnali siker lett. A Penne a spagetti után a második legnépszeűbb tészta forma lett az olasz emberek asztalán.

Sokféle penne létezik, méretük, alapanyaguk és feldolgozásuk különböző. A klasszikusok mellett, találhatunk bio, teljes kiőrlésű és a gluténmentes változatokat is. A különböző penne-fajták között célszerű megkülönböztetni a penne rigate-t (bordás: ezek a legnépszerűbb tésztafajták Olaszországban) a sima felületű penne tésztától

Milyen formájú a penne durum tészta?

A Penne egy nagyon sokoldalú rövid tésztafajta, amely hatékonyan kombinálható bármilyen szósszal, különösen a tejszín alapú szószokkal és egyébb fehér szószokkal. A penne tészta kínálatban is vannak különböző méretűek, így többféle formátumot is meghatározhatnak, például félpennét, pennettet és pennettine-t.

A különböző típusú pennék és a felsorolt számtalan forma keresztezésével több változat is készíthető. A legegyszerűbbektől kezdve egészen a legkeresettebb típusokig megtaláljuk a klasszikus penne sima, a leggyakrabban használt penne rigate (négy változatban: klasszikus, teljes kiőrlésű, gluténmentes és bio), pennettine, pennette (sima ill. rigate), a fél penne rigate klasszikus és integrált, a mezzanine penne és a zászlórudak mindkét változatban, a sima vagy a bordás változatban.

Ezért a sokféle választék miatt mindenképpen érdemes kipróbálni a főzést! Próbálja ki a különféle penne-recepteket, gyorsan és egyszerűen elkészíthető, melyeket a La Molisana honlapján találhat meg. Miis időről időre fogunk publikálni finom olasz tészta recepteket a weboldalunk blogjában. Válaszd ki a La Molisana kínálatából azokat, amelyek a leginkább inspirálnak, és kezdd el a főzést!

 

Vissza a La Molisana durum tészta oldalról a White Lake főoldalra >