La Molisana durum tészta
Egy finom durum spagetti recept
Házi három paradicsomos spagetti
Egy igazán mohó kombináció a helyi termékek és ízek igazi szerelmeseinek; így definiálhatjuk a Caserecce La Molisana receptjét.
Nagyon finom és könnyű ebéd lesz, amely már a nevéből adódóan azt ígéri, hogy a legjobbat hozza ki magából a gyönyörű Molisana durum tésztával és a többi minőségi alapanyaggal kombinálva.
Jó néhány vékony szelet friss vargánya, extra szűz olívaolajon és kakukkfűben megpirítva néhány szeletelt koktélparadicsom hozzáadásával, amelyek melegebb és hívogatóbb színt kölcsönöznek ételünknek, a megfelelő fűszerezés a Házi három paradicsomos spagettink elkészítéséhez. A tésztát al dente, azaz fogkeményre főzzük megőrizve az ízét és a forma sajátosságait.
Hozzávalók
- Spagetti La Molisana, 200 g
- 5 db paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- Chili, ízlés szerint
- Zsemlemorzsa, ízlés szerint
- Reszelt Grana Padano, 20 g
- Bazsalikom, 2 levél díszítéshez
- Extra szűz olívaolaj, ízlés szerint
- Só ízlés szerint.
Megnézheted a főzést a La Molisana olasz nyelvű YouTube csatornáján >
Bemutatkozik a Penne a La Molisana kínálatból
Milyen típusú Pennék léteznek?
Belül üreges, a végeinél átlósan levágva, a penne a makaróni sajátos változataként született. Valójában, amikor 1865-ben Genovában szabadalmaztatták a mai pennevágó ősét, amely képes volt átlósan felszeletelni a tésztát anélkül, hogy szétesett volna, az eredmény azonnali siker lett. A Penne a spagetti után a második legnépszeűbb tészta forma lett az olasz emberek asztalán.
Sokféle penne létezik, méretük, alapanyaguk és feldolgozásuk különböző. A klasszikusok mellett, találhatunk bio, teljes kiőrlésű és a gluténmentes változatokat is. A különböző penne-fajták között célszerű megkülönböztetni a penne rigate-t (bordás: ezek a legnépszerűbb tésztafajták Olaszországban) a sima felületű penne tésztától
Milyen formájú a penne durum tészta?
A Penne egy nagyon sokoldalú rövid tésztafajta, amely hatékonyan kombinálható bármilyen szósszal, különösen a tejszín alapú szószokkal és egyébb fehér szószokkal. A penne tészta kínálatban is vannak különböző méretűek, így többféle formátumot is meghatározhatnak, például félpennét, pennettet és pennettine-t.
A különböző típusú pennék és a felsorolt számtalan forma keresztezésével több változat is készíthető. A legegyszerűbbektől kezdve egészen a legkeresettebb típusokig megtaláljuk a klasszikus penne sima, a leggyakrabban használt penne rigate (négy változatban: klasszikus, teljes kiőrlésű, gluténmentes és bio), pennettine, pennette (sima ill. rigate), a fél penne rigate klasszikus és integrált, a mezzanine penne és a zászlórudak mindkét változatban, a sima vagy a bordás változatban.
Ezért a sokféle választék miatt mindenképpen érdemes kipróbálni a főzést! Próbálja ki a különféle penne-recepteket, gyorsan és egyszerűen elkészíthető, melyeket a La Molisana honlapján találhat meg. Miis időről időre fogunk publikálni finom olasz tészta recepteket a weboldalunk blogjában. Válaszd ki a La Molisana kínálatából azokat, amelyek a leginkább inspirálnak, és kezdd el a főzést!