Áfonyás sült sajttorta Philadelphia krémsajttal – Enzsöl Balázs receptje

Áfonyás sült sajttorta Philadelphia krémmel - Enzsöl Balázs mestercukrász receptje alapján.
Áfonyás sült Philadelphia sajttorta recept - Blueberry Cheesecake
Miért ajálom nagyon szívélyesen a szállodáknak és éttermeknek, hogy fogadják el a finom áfonyás sajttortámat?
Képzelje el a következőt!
Pâtissier vagyok – ha úgy tetszik desszert tanácsadó – és lelkemet is beletettem ezen finom áfonyás sajttorta elkészítésébe.
Miért áfonya, kérdezi? Mert az áfonya az egyik pillanatban édes, a másikban fanyar egy igazán krémes sajttorta tetején. Nem tolakodó, mint valami masszív csokoládé torta. Egy desszert, ami nem kiált a figyelemért, de mégis megkapja. A vendégeik biztosan emlékezni fognak erre desszertre és ezt megosztják összes ismerősükkel is.
Hozzávalók
Mandulás piskóta
- 70g mandulaliszt
- 50g porcukor
- 15g kukoricaliszt
- 15g rizsliszt
- 160g tojásfehérje
- 40g kristálycukor
Áfonyás töltelék
- 450g áfonyavelő
- 37g kristálycukor
- 9g pektin nh
Sajttorta
- 300g tejszín
- 650g Philadelphia krémsajt
- 100g kristálycukor
- 10g vaníliapaszta vagy aroma
Elkészítés
Mandulás piskóta elkészítése
- Melegítsd elő a sütőt 170°C-ra.
- Keverd össze a mandulalisztet, porcukrot, kukoricalisztet és rizslisztet.
- A tojásfehérjét kezd el habosítani, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot, és verd kemény habbá.
- Finoman forgasd bele a száraz hozzávalókat, vigyázva, hogy ne törjön össze a hab.
- Egyenletesen simítsd ki egy sütőpapírral bélelt tepsiben, majd süsd kb. 12-15 percig, amíg aranybarna lesz.
- Hűtsd ki teljesen, majd vágd a kívánt méretűre
Áfonyás töltelék elkészítése
- A kristálycukrot keverd össze a pektinnel.
- Melegítsd fel az áfonyavelőt kb. 40°C-ra, majd szórd bele a cukor-pektin keveréket folyamatos keverés mellett.
- Főzd fel 85 celsius fokig, hogy a pektin aktiválódjon.
- Öntsd rá az előre méretre vágott és a formába helyezett kifagyasztott piskótára, és hagyd kihűlni.
Sajttorta elkészítése
- A krémsajtot keverd össze a cukorral és a vaníliával.
- A tejszínt külön verd habbá, majd forgasd bele a krémsajtos keverékbe.
- A kész masszát simítsd az áfonyás rétegre, és tedd hűtőbe legalább 4 órára, de legjobb egy éjszakára.
Összeállítás
- A kihűlt mandulás piskótát helyezd az alapra.
- Simítsd rá az áfonyás réteget.
- Öntsd rá a sajttortás réteget, és hűtsd le.
- Ha az áfonyás zseléből egy kicsit többet csinálsz, azt visszamelegítve folyékony állapotúra, tudod használni egy extra rétegként a sajttorta tetetjére, és erre teheted a friss gyümölcsöket.
Kínálás
Egy étterem csendes kedd estéje? Hirtelen felejthetetlen. A vendégek fotókat készítenek. Elidőznek. Beszélnek. És nem ez a varázslat, amit minden vendéglátó keres?
Kínáljon hozzá egy tűzes Sauvignon Blanc-t, minden évszakhoz passzol és frissességet kölcsönöz konyhájának anélkül, hogy nagyon megizzadna. Hatékonyság és kiemelkedő vendég élmény egyben. Megkóstolják a ház sajttortáját és érezni fogják benne a profizmust, ezért vissza is fognak járni.
Minden szállodának és étteremnek ajánlom a finom áfonyás sajttortám, ami nem csak egy desszert az étlapon, hanem egy kis fény a hétköznapokban. Vendégei nagy többségének kedvencévé vállik és ők azok, akik újra asztalt foglalnak és az élményeik alapján fotózzák és elküldik az értékeléseiket.
Nézze meg a sült sajttorta eredetét itt.
Vissza az áfonyás sült sajttorta Philadelphia krémsajttal recept oldalról a Séfek és Cukrászok blog oldalra >
Vissza az áfonyás sült sajttorta Philadelphia krémsajttal recept oldalról a White Lake főoldalra >