Tejipari és szárazáru termékek márkaképviselete Magyarországon / Food distributor in Hungary

Kérdése van? Hívjon minket! +36703387020
Kapcsolat

Recept blog - Főzzünk együtt - White Lake
White Lake

Áfonyás szív sajttortácska Philadelphia krémsajttal – a Mónisüti receptje

Áfonyás szív sajttortácska Philadelphia krémsajttal – a Mónisüti receptje

Áfonyás szív sajttortácska Philadelphia krémmel - a Mónisüti receptje alapján.

Áfonyás szív sajttortácska recept

A családi receptek sok hagyományt őriznek a dédmamiktól és a nagymamáktól, de az új sütemények elkészítése is örömet és izgalmat fog hozni a konyhájába. Az új édességek kipróbálása a hagyományos családi kedvencek mellett lehetővé teszi, hogy új ízeket fedezzen fel, amik esetleg majd új családi hagyománnyá fognak válni.

 

"A szív sajttortácskával egy ilyen újdonságot szeretnénk megmutatni."

 

Szív sajttortácska

Hozzávalók (6 db-hoz)

  • 6 tojás
  • 18 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 6 dkg darált mandula
  • 3 dkg kakaópor
  • 1 tk olaj
  • 1 kk citromlé
  • csipet só

 

A krémhez

  • 30 dkg natúr Philadelphia krémsajt
  • 3 dl 32%-os habtejszín
  • 6 dkg cukor

 

Díszítés

  • liofilizált málna
  • gyümölcsök

 

Elkészítés

  • Robotgéppel alaposan habosítsuk fel a tojást a cukorral (kb. 5 percig).
  • Amíg a tojás habosodik, mérjük ki egy edénybe a száraz hozzávalókat.
  • A sütőt melegítsük elő 180 fokosra (alsó-felső sütés), és terítsünk sütőpapírt egy kb. 30x40-es tepsibe.

 

"Az összekevert száraz hozzávalókat öntsük a tojáshabba és most már csak finoman keverjük, hogy ne essen össze."

 

  • Mehet bele a citromlé, az olaj és a csipet só, és kész, állítsuk le a gépet.
  • Gumilapáttal forgassuk össze az edény tartalmát, hogy biztosan jól keveredjen el mindenhol a tészta, de tényleg ne vadul, mert rontunk vele a leendő piskóta minőségén. Öntsük a tésztát a tepsibe (kb. 2 centi vastag legyen a massza), és mehet a sütőbe nagyjából 20 percre. Akkor jó, ha a közepét megnyomva érezzük, hogy a tésztának van tartása, nem nyomódik be az ujjunk alatt.

 

"A krémsajtot a tejszínnel és a cukorral verjük fel, habos, de sűrű krémet kapunk."

 

  • Töltsük habzsákba a krémet. A végét úgy vágjuk le, hogy fél centi átmérőjű lyukat kapjunk.
  • Szaggassunk a piskótából szíveket (a legnagyobb hosszúsága kb. 8 centi legyen). Egy tortácskához két egyforma piskótadarabra lesz szükségünk. Nyomjuk a krémet az alsó lapocskára, tegyünk rá ízesítésként gyümölcsöt. Helyezzük rá a másik lapot, és ezt is nyomjuk tele a krémmel. Díszítsük gyümölcsökkel, de tehetünk rá pisztáciát, csoki- és cukordekorációt.

 

Új desszertek felfedezése a hagyományos családi sütiken túl

A különböző összetevőkkel való kísérletezés szórakoztató és lebilincselő sütés marad, miközben lehetőséget kínál arra, hogy elragadó finomságokkal lepje meg szeretteit. A szezonális gyümölcsök, a nemzetközi ízek vagy a klasszikusok modern csavarjai változatossá teszik a mindennapi kényeztetéseket.

 

"Ráadásul a családi együttsütés elősegíti a kötődést és olyan édes pillanatokat teremt, amelyek túlmutatnak az ízeken."

 

Az új desszertek bevezetése azt is jelenti, hogy egészségesebb lehetőségeket is felfedezhetünk, egyensúlyt teremtve a hagyományok és a tudatos választások között. Legyen szó trendi sütés nélküli süteményről vagy gluténmentes finomságról, a megszokásokból való kilépés nagy élményt nyújthat. Szóval, miért ne keverhetne egy kis kalandot a hagyományokkal és kóstolhatna meg valami újat ma?

 

Nézze meg a sajttorta történetét itt.

 

Vissza a Szív sajttortácska Philadelphia krémsajttal recept oldalról a Séfek és Cukrászok blog oldalra >

Vissza a Szív sajttortácska Philadelphia krémsajttal recept oldalról a White Lake főoldalra >