Áfonyás szív sajttortácska Philadelphia krémsajttal – a Mónisüti receptje

Áfonyás szív sajttortácska Philadelphia krémmel - a Mónisüti receptje alapján.
Áfonyás szív sajttortácska recept
A családi receptek sok hagyományt őriznek a dédmamiktól és a nagymamáktól, de az új sütemények elkészítése is örömet és izgalmat fog hozni a konyhájába. Az új édességek kipróbálása a hagyományos családi kedvencek mellett lehetővé teszi, hogy új ízeket fedezzen fel, amik esetleg majd új családi hagyománnyá fognak válni.
Hozzávalók (6 db-hoz)
- 6 tojás
- 18 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 6 dkg darált mandula
- 3 dkg kakaópor
- 1 tk olaj
- 1 kk citromlé
- csipet só
A krémhez
- 30 dkg natúr Philadelphia krémsajt
- 3 dl 32%-os habtejszín
- 6 dkg cukor
Díszítés
- liofilizált málna
- gyümölcsök
Elkészítés
- Robotgéppel alaposan habosítsuk fel a tojást a cukorral (kb. 5 percig).
- Amíg a tojás habosodik, mérjük ki egy edénybe a száraz hozzávalókat.
- A sütőt melegítsük elő 180 fokosra (alsó-felső sütés), és terítsünk sütőpapírt egy kb. 30x40-es tepsibe.
- Mehet bele a citromlé, az olaj és a csipet só, és kész, állítsuk le a gépet.
- Gumilapáttal forgassuk össze az edény tartalmát, hogy biztosan jól keveredjen el mindenhol a tészta, de tényleg ne vadul, mert rontunk vele a leendő piskóta minőségén. Öntsük a tésztát a tepsibe (kb. 2 centi vastag legyen a massza), és mehet a sütőbe nagyjából 20 percre. Akkor jó, ha a közepét megnyomva érezzük, hogy a tésztának van tartása, nem nyomódik be az ujjunk alatt.
- Töltsük habzsákba a krémet. A végét úgy vágjuk le, hogy fél centi átmérőjű lyukat kapjunk.
- Szaggassunk a piskótából szíveket (a legnagyobb hosszúsága kb. 8 centi legyen). Egy tortácskához két egyforma piskótadarabra lesz szükségünk. Nyomjuk a krémet az alsó lapocskára, tegyünk rá ízesítésként gyümölcsöt. Helyezzük rá a másik lapot, és ezt is nyomjuk tele a krémmel. Díszítsük gyümölcsökkel, de tehetünk rá pisztáciát, csoki- és cukordekorációt.
Új desszertek felfedezése a hagyományos családi sütiken túl
A különböző összetevőkkel való kísérletezés szórakoztató és lebilincselő sütés marad, miközben lehetőséget kínál arra, hogy elragadó finomságokkal lepje meg szeretteit. A szezonális gyümölcsök, a nemzetközi ízek vagy a klasszikusok modern csavarjai változatossá teszik a mindennapi kényeztetéseket.
Az új desszertek bevezetése azt is jelenti, hogy egészségesebb lehetőségeket is felfedezhetünk, egyensúlyt teremtve a hagyományok és a tudatos választások között. Legyen szó trendi sütés nélküli süteményről vagy gluténmentes finomságról, a megszokásokból való kilépés nagy élményt nyújthat. Szóval, miért ne keverhetne egy kis kalandot a hagyományokkal és kóstolhatna meg valami újat ma?
Nézze meg a sajttorta történetét itt.
Vissza a Szív sajttortácska Philadelphia krémsajttal recept oldalról a Séfek és Cukrászok blog oldalra >
Vissza a Szív sajttortácska Philadelphia krémsajttal recept oldalról a White Lake főoldalra >