Tejipari és szárazáru termékek márkaképviselete Magyarországon / Food distributor in Hungary

Kérdése van? Hívjon minket! +36703387020
Kapcsolat

Receptek éttermeknek, séfeknek, cukrászoknak
White Lake

Philadelphia krémsajtos borsókrémleves - Segal Viktor receptje

Philadelphia krémsajtos borsókrémleves - Segal Viktor receptje

Philadelphia krémsajtos, turbolyás borsókrémleves - Philadelphia laktózmentes krémsajttal Segal Viktor chef receptje alapján.

Turbolyás zöldborsókrém leves, laktózmentes Philadelphia krémsajtos krémmel

vegetáriánus, laktóz és gluténmentes

Az utóbbi években egyre nagyobb az igény a vegetáriánus, laktóz és gluténmentes ételekre itthon és külföldön egyaránt. Ilyen ételek készítésénél a laktózmentes Philadelphia krémsajt krémet nagy előszeretettel használom, mert nagyon finom és főzéshez is kiváló az állaga.

Sok séfnek okoz fejtörést, hogyan tudnának olyan mentes elő és főételeket készíteni, amelyek nem csak azok a vendégek fogyasztanak szívesen, akik eleve így étkeznek, hanem mindenki számára izgalmas és finom étel. Az is sokszor felmerül, hogy hogyan lehet olyan fogást kreálni, hogy az szezonális, jó minőségű, friss alapanyagból készül és az étlapba is illeszkedik. Ezzel a trükkel nem kell külön ételsort összeállítani az étlapra ezen vendégek részére, ami könnyebbség a konyha részére, valamint a vendég felé is pozitív az üzenete, mivel nem kell „külön” rendelnie a társaság többi tagjától.

Nagyon könnyed, friss ez a leves, hiszen nem használunk tejszínt, lisztet vagy burgonyát. Ehhez jön még a laktózmentes Philadelphia krémsajtos krém, amivel egy további könnyű kiegészítőt adunk a levesünkhöz, ami még előkészítést is alig igényel, hiszen eleve egy jó ízű és állagú alapanyagot használunk. A leves gyorsan elkészíthető, de ami legalább ilyen fontos: egyszerre több különböző igényű vendégünk igényét is ki tudjuk elégíteni. De a könnyebb ételre vágyók is szívesen fogyasztják.

Philadelphia krémsajtos borsókrémleves

Hozzávalók 4 adag

  • 50 ml olívaolaj
  • 2 salotta hagyma, finomra aprítva
  • 1,2 l leszűrt zöldségleves
  • 1 csokor turbolya leveleire szedve
  • 1 kg friss zöldborsó
  • 250 g édeskömény apróra vágva
  • Frissen őrölt fekete bors

A krémhez

  • 6 evőkanál Laktózmentes Philadelphia krémsajt
  • 1 kávéskanál őrölt koriandermag
  • 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • Frissen őrölt fekete bors

Díszítés

  • Zöldborsó csíra
  • Liofilizált zöldborsó (opcionális)
  • Turbolyaolaj (leveleire szedett friss turbolya, extra szűz olívaolajjal, citromhéjjal botmixerrel egynemüsítve)

Philadelphia krémsajtos zöldborsóleves elkészítése

A leveshez két-három evőkanál olívaolajon nagy lábasban, üvegesre pároljuk a finomra aprított salottát az édesköménnyel. Felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk és kb. 20 percig főzzük, amíg a zöldborsó és az édeskömény teljesen megpuhul.

Turmixgépbe tesszük a megfőtt zöldségeket, a turbolyát és a leves kétharmad részét, így jól tudjuk kontrollálni a sűrűségét. Simára pürésítjük, szükség szerint további levessel öntsük fel. Nagyobb mennyiségeknél gyakran botmixerrel a lábasban pürésítünk. Ilyenkor a lé egy részét vegyük ki előtte a lábasból, és szükség szerint fokozatosan adagoljuk. Turmixolás közben hozzáadjuk a maradék olívaolajat.

A Philadelphia krémsajtot egy keverőtálban összekeverjük az extra szűz olívaolajjal és hozzáadjuk az őrölt koriandermagot. Sózzuk, borsozzuk. Felhasználásig hűtőben tároljuk. Tálaláskor tányérokba merjük a levest, majd a tetejére halmozzuk a sajtkrémet.

Tippek és trükkök

Zöldborsó csírával vagy turbolya levéllel, néhány csepp turbolya olajjal díszítjük. Ha szeretnénk még izgalmasabbá tenni az ételt, adhatunk hozzá egyéb kiegészítőket is. Én például liofilizált zöldborsót használtam, amely roppanós állagot és remek friss zöldborsó ízt kölcsönöz a levesnek. Használhatunk azonban édesköményt sütve, de akár hajszál vékonyan szeletelve nyersen is, amely remek ánizsos ízt ad az ételnek.

Jó étvágyat kívánunk hozzá. Majd számoljatok be, hogy hogyan sikerült, szívesen veszünk fényképeket és alternatív recepteket is. A Facebook oldalunkon a poszt alatt tudtok küldeni képeket vagy küldjétek el az info@white-lake.hu email címre.

Nagyon finom, próbáljátok ki, írjátok meg a véleményeteket és várjuk a fényképeket.

Jó étvágyat kívánunk! Nézzétek meg a Philadelphia további termékeit is teljes választékát >

 

Vissza a Philadelphia krémsajtos borsókrémleves recept oldalról a Séfek és Cukrászok blog oldalra >

Vissza a Philadelphia krémsajtos borsókrémleves recept oldalról a White Lake főoldalra >