Tejipari és szárazáru termékek márkaképviselete Magyarországon / Food distributor in Hungary

Kérdése van? Hívjon minket! +36703387020
Kapcsolat

Receptek éttermeknek, séfeknek, cukrászoknak
White Lake

Cékla carpaccio Philadelphia krémsajttal és zahtar fűszerkeverékkel

Cékla carpaccio Philadelphia krémsajttal és zahtar fűszerkeverékkel

Cékla carpaccio Philadelphia krémsajttal és zahtar fűszerkeverékkel Segal Viktor chef receptje alapján.

Cékla carpaccio Philadelphia krémsajttal és zahtar fűszerkeverékkel

Segal Viktor mesterszakács receptje alapján

	Cékla carpaccio Philadelphia krémsajttal és zahtar fűszerkeverékkel

Nincs jobb előétel, mint egy színes, szezonális zöldségből néhány perc alatt elkészített elegáns előétel. Minden hozzávaló könnyen változtatható a szezonnak megfelelően. Ha éppen van sárga cékla a piacon mindenképpen érdemes kipróbálni. A nyers cékla természetes friss íze remek összhangban van a Philadelphia krémsajttal és a különleges zahtar fűszerkeverékkel. Ezt a keveréket több ezer éve használják és bár régiónként változik, de tapasztalatom szerinte a szezámmag és a kakukkfű mindegyikben megtalálható. Zöldségekhez, markánsabb ízű húsokhoz is kiváló. Én először a drúz konyhában találkoztam vele, akkor sajtkészítményekkel kóstoltam. 

A Philadelphia sajtkrém megmutatja mennyire sokoldalú és milyen könnyedén alakíthatjuk kedvünkre a világ bármely tájáról is választunk hozzá egy fogást. Ennél a receptnél tőzegáfonyát is adtam a salátához, mert fanyar édes íze remekül megy a sajtkrémhez és a céklához is. De a Philadelphia krémsajt és az áfonya remek párosítás például szendvicsek készítéséhez is.

Tálaláshoz színes tengeri sót, frissen őrölt timut borsot használtam, de használhatunk más fajta sót és különleges borsokat is. A céklát gyakran fűszerezem római köménnyel, szórók rá pirított magvakat, mint például fenyőmagot, napraforgómagot. Fontos azonban, hogy minden esetben olaj hozzáadása nélkül pirítsuk le a magokat.

 

Hozzávalók

  • 2 közepes méretű cékla
  • 2 ek jó minőségű vörösborecet
  • 1 ek extra szűz olívaolaj

 

Hozzávalók a sajtkrémhez

  • 250g Philadelphia krémsajt (Original)
  • 1 tk zahtar fűszerkeverék
  • ½ tk frissen facsart citromlé
  • Só, bors

 

Hozzávalók a salátához

  • 50g saláta keverék (rukkolát, céklalevelet tartalmazzon)
  • 1 ek extra szűz olívaolaj
  • néhány csepp citromlé
  • 30g aszalt tőzegáfonya
  • 1 tk sópehely (fleur de sel)
  • frissen őrölt fekete bors

 

Elkészítés

A céklákat meghámozzuk. 5-6 cm-es kiszúróval kerekre formázzuk őket, majd szeletelő segítségével vékonyra szeleteljük. Vákuumzacskóba helyezzük a cékla karikákat ügyelve, hogy ne törjenek majd meg a vákuumozás során. Adjuk hozzá az ecetet, az olívaolajat és a sót a zacskóba, majd ügyelve, hogy a folyadék ne fusson ki, kétszer egymás után vákuumozzuk le anélkül, hogy kivennénk a gépből. Felhasználásig tegyük félre a zárt zacskóban. Elkészítjük a sajtkrémet: egy keverő tálban a Philadelphia krémsajtot keverjük el a zahtar fűszerkeverékkel, a frissen facsart citrom levével. Sózzuk, borsozzuk.

 

Tippek és trükkök

Tálaláskor a cékla karikákat egy nagyobb méretű lapos tányéron helyezünk egymás mellé úgy, hogy a cékla szeletek kissé fedjék egymást. Középre kerüljön a zahtaros Philadelphia krémsajt.

A saláta keverékkel, az olívaolajjal, a citrom levével, az aszalt tőzegáfonyával keverjük el. Sózzuk, borsozzuk, majd halmozzuk a krémsajtra.

 

Jó étvágyat kívánunk hozzá. Majd számoljatok be, hogy hogyan sikerült, szívesen veszünk fényképeket és alternatív recepteket is. A Facebook oldalunkon a poszt alatt tudtok küldeni képeket vagy küldjétek el az info@white-lake.hu email címre.

Nagyon finom, próbáljátok ki, írjátok meg a véleményeteket és várjuk a fényképeket.

Jó étvágyat kívánunk! Nézzétek meg a Philadelphia további termékeit is >

 

Vissza a Cékla carpaccio Philadelphia krémsajttal oldalról a Séfek és Cukrászok blog oldalra >

Vissza a Cékla carpaccio Philadelphia krémsajttal oldalról a White Lake főoldalra >