Tejipari és szárazáru termékek márkaképviselete Magyarországon / Food distributor in Hungary

Kérdése van? Hívjon minket! +36703387020
Kapcsolat

Recept blog - Főzzünk együtt - White Lake
White Lake

Citromos La Molisana spagetti Fitaki sajttal

Citromos La Molisana spagetti Fitaki sajttal

La Molisana spegettiből Fitaki sajttal készített egy nagyon finom üde, citromos tésztaételt Eszter, a Fűszer és Lélek blog írója saját receptje alapján.

Citromos, Fitaki sajtos La Molisana spagetti

Ebben az esős időszakban már nagyon várjuk a nyarat, de ha nem jön, akkor dobjuk fel a hetet egy nyári étellel! Május végétől már jönnek az első bogyós gyümölcsök, és végre itt vannak a zsenge zöldek is: a friss cukkini, a bébispenót, a kakukkfű, a snidling. Érdekes, hogy a zöld színű zöldségek mindegyike tökéletes páros lehet a Fitaki sajttal. Most nem tettünk a spagettibe zsenge zöldborsót, vagy fiatal brokkolit, esetleg újhagymát, de ezek is mind nagyon illenek a kellemesen pikáns sajthoz.

Nem véletlenül egyik kedvenc alapanyagunk, tulajdonképpen egy jolly-joker. Ha van otthon egy csomag belőle, akkor bármi történhet: jöhetnek váratlan vendégek, vagy csak egy hosszú munkanap után megajándékoznánk magunkat valami nagyon finommal, egyszerűen megtehetjük.

Most citromlével és citromhéjjal tettük igazán könnyűvé, tavasziassá, mondhatni görögössé, de a kakukkfű és a jó minőségű olívaolaj is szuper kiegészítője.

 

Citromos La Molisana spagetti Fitaki sajttalHozzávalók 4 adaghoz

  • 40 dkg La Molisana Spagetti 
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 közepes cukkini (20 dkg)
  • 1 doboz bébispenót (20 dkg)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb citrom leve és reszelt héja
  • 15 dkg Fitaki lágy sajt
  • 1 dl tejszín
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • 3 evőkanál frissen vágott snidling
  • 2 evőkanál friss, zsenge kakukkfű

 

Elkészítés

A spagettit sós vízben kifőzzük.

Közben elkészítjük a mártást. A cukkinit vékony szeletekre gyaluljuk, besózzuk, és egy nagy, mély serpenyőben folyamatosan rázogatva megpároljuk a vajon. A spenótot megmossuk, majd a cukkinire dobjuk. Amikor összeesett, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a citromlét, és a citromhéj felét. Belemorzsoljuk a Fitaki sajt felét, felöntjük a tejszínnel, és öt percig főzzük. Kakukkfűvel és snidlinggel ízesítjük, majd belekeverjük a tésztát.

Tálalásnál megszórjuk a maradék citromhéjjal, rámorzsoljuk a sajt másik részét, és egy kis extra snidlinggel és kakukkfűvel díszíjuk, végül olívaolajat is locsolunk rá. Frissen fogyasztjuk.

Természetesen bármely más hozzávaló könnyen hozzáadható ehhez a finom spagettihez ízlés szerint. Például lehet a mártásba tenni félbe vágott koktél paradicsomot, articsókát, esetleg előre elkészített tejszínes spárgát, pirított fenyőmagot.

Jó étvágyat kívánunk! Nézzétek meg a La Molisana durum tészták teljes választékát.

A Fitaki sajtot meg itt ismerhetitek meg, illetve itt olvashattok a történelméről.

 

Vissza a Citromos, Fitaki sajtos La Molisana spagetti oldalról a White Lake blog oldalra >

Vissza a Citromos, Fitaki sajtos La Molisana spagetti oldalról a White Lake főoldalra >