Citromos La Molisana spagetti Fitaki sajttal
La Molisana spegettiből Fitaki sajttal készített egy nagyon finom üde, citromos tésztaételt Eszter, a Fűszer és Lélek blog írója saját receptje alapján.
Citromos, Fitaki sajtos La Molisana spagetti
Ebben az esős időszakban már nagyon várjuk a nyarat, de ha nem jön, akkor dobjuk fel a hetet egy nyári étellel! Május végétől már jönnek az első bogyós gyümölcsök, és végre itt vannak a zsenge zöldek is: a friss cukkini, a bébispenót, a kakukkfű, a snidling. Érdekes, hogy a zöld színű zöldségek mindegyike tökéletes páros lehet a Fitaki sajttal. Most nem tettünk a spagettibe zsenge zöldborsót, vagy fiatal brokkolit, esetleg újhagymát, de ezek is mind nagyon illenek a kellemesen pikáns sajthoz.
Nem véletlenül egyik kedvenc alapanyagunk, tulajdonképpen egy jolly-joker. Ha van otthon egy csomag belőle, akkor bármi történhet: jöhetnek váratlan vendégek, vagy csak egy hosszú munkanap után megajándékoznánk magunkat valami nagyon finommal, egyszerűen megtehetjük.
Most citromlével és citromhéjjal tettük igazán könnyűvé, tavasziassá, mondhatni görögössé, de a kakukkfű és a jó minőségű olívaolaj is szuper kiegészítője.
Hozzávalók 4 adaghoz
- 40 dkg La Molisana Spagetti
- só
- 1 evőkanál vaj
- 1 közepes cukkini (20 dkg)
- 1 doboz bébispenót (20 dkg)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb citrom leve és reszelt héja
- 15 dkg Fitaki lágy sajt
- 1 dl tejszín
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- frissen őrölt bors
- 3 evőkanál frissen vágott snidling
- 2 evőkanál friss, zsenge kakukkfű
Elkészítés
A spagettit sós vízben kifőzzük.
Közben elkészítjük a mártást. A cukkinit vékony szeletekre gyaluljuk, besózzuk, és egy nagy, mély serpenyőben folyamatosan rázogatva megpároljuk a vajon. A spenótot megmossuk, majd a cukkinire dobjuk. Amikor összeesett, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a citromlét, és a citromhéj felét. Belemorzsoljuk a Fitaki sajt felét, felöntjük a tejszínnel, és öt percig főzzük. Kakukkfűvel és snidlinggel ízesítjük, majd belekeverjük a tésztát.
Tálalásnál megszórjuk a maradék citromhéjjal, rámorzsoljuk a sajt másik részét, és egy kis extra snidlinggel és kakukkfűvel díszíjuk, végül olívaolajat is locsolunk rá. Frissen fogyasztjuk.
Természetesen bármely más hozzávaló könnyen hozzáadható ehhez a finom spagettihez ízlés szerint. Például lehet a mártásba tenni félbe vágott koktél paradicsomot, articsókát, esetleg előre elkészített tejszínes spárgát, pirított fenyőmagot.
Jó étvágyat kívánunk! Nézzétek meg a La Molisana durum tészták teljes választékát.
A Fitaki sajtot meg itt ismerhetitek meg, illetve itt olvashattok a történelméről.
Vissza a Citromos, Fitaki sajtos La Molisana spagetti oldalról a White Lake blog oldalra >
Vissza a Citromos, Fitaki sajtos La Molisana spagetti oldalról a White Lake főoldalra >