Tejipari és szárazáru termékek márkaképviselete Magyarországon / Food distributor in Hungary

Kérdése van? Hívjon minket! +36703387020
Kapcsolat

Receptek éttermeknek, séfeknek, cukrászoknak
White Lake

Club Sandwich avokádóval és Philadelphia krémsajttal - Segal Viktor receptje

Club Sandwich avokádóval és Philadelphia krémsajttal - Segal Viktor receptje

Club Sandwich avokádóval és Philadelphia krémsajttal - Segal Viktor Chef receptje alapján.

Avokádós Philadelphia Original krémsajt kovászos kenyérben

A klubszendvicsek világszerte megtalálhatók az éttermek és étkezdék étlapján. A klasszikus amerikai konyha szimbólumai, kenyérrel, hússal és zöldségekkel. Amerikából kiindulva természetesen ma már megtalálható a világ minden pontján, ezért az év minden hónapjában étlapon tarthatjuk Magyarországon is szállodákban, kávézókban és bisztrókban.

Club Sandwich Philadelphia krémsajttalA jó szendvics legfontosabb alkotó elemei a friss, jó minőségű alapanyag és a kiváló minőségű kenyér. Könnyedén elkészíthetjük ennek a receptnek az ázsiai verzióját is: a lilakáposztát szezámmagolajjal, pirított szezámmaggal megszórva készítjük és a retek helyett julien újhagymát és répát teszünk a szendvicsbe.

Mediterrán változatban is sokféle lehetőségünk van, például feta sajttal, kalamata olívabogyóval és kapribogyóval tehetjük egyedivé a receptet. Az alkalomtól és az étlaptól függően füstölt hallal vagy csirkével is gyakran tálalom.

Mivel a kenyeret vajban pirítottuk meg, a szendvics rétegeinek elkészítésekor nem vajat, hanem Philadelphia Original krémsajttot használunk, mindkét réteget vastagon megkenve. Ezzel is biztosítva, hogy a szendvics legyen ropogós a pirított kenyértől és a zöldségektől, de ugyanakkor enyhén csípős, krémes állagú is a krémsajttól. A krémsajt fűszerezését minden esetben igazítsuk a szendvicsben felhasznált alapanyagokhoz.

 

Hozzávalók négy adag szendvicshez

  • 200g lilakáposzta
  • 1 kkn dukkah fűszerkeverék
  • 100g Saláta keverék
  • 2 avokádó
  • ½ ek avokádóolaj
  • 2 ek extraszűz olívaolaj
  • ½ citrom frissen facsart leve
  • 2 retek vékony karikákra szeltelve
  • 250g Philadelphia Original krémsajt
  • 1 kkn szárított csili töret
  • Kovászos kenyér 3 szelet/fő
  • 1 ek vaj a kenyerek pirításához
  • Só, frissen őrölt feketebors

 

Elkészítés

A lilakáposztát vékonyra szeleteljük és egy evőkanál olívaolajon 1-2 perc alatt folyamatosan mozgatva megpirítjuk, ügyelve, hogy ropogós maradjon. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a dukkah fűszerkeverékkel, kihűtjük.

Egy keverőtálban elkeverjük a salátaleveleket a maradék olívaolajjal, a citrom levének felével. Sózzuk, borsozzuk.

Az avokádók magját eltávolítjuk, majd meghámozzuk. Fél cm-es szeletekre vágjuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a citromlé másik felét és az avokádóolajat.

A Philadelphia Original krémsajttot kikeverjük a csili törettel.

A kenyérszeleteket rostlapon, vajjal mindkét oldalukon megpirítjuk.

Amint kihűlt, összeállítjuk a szendvicset: egy szendvicshez két szeletet vastagon megkenünk krémsattal. Az egyikre helyezzük a retek karikákat és a lilakáposztát, a másikra az avodádó szeleteket és végül ráhelyezzük a harmadik szeletet. A kész szendvicset salátával tálaljuk.

 

A klub szendvics története

A Club Sandvich egyszerűnek tűnő neve ellenére távol áll a szokásos szendvicstől. Honnan ered a Club Sandvich koncepciója és hogyan vált gyakran kért snack étellé az utazásaink során.

 

A Club Sandvich születése

A Club Sandwich eredete a 19. századi New York-i klubházakig nyúlik vissza. A Saratoga Springs-i Saratoga Club House azt állította, hogy 1894-ben vezette be a szendvicset, a New York-i Fifth Avenue-n található Union Club pedig öt évvel korábban egy „klubházi szendvicset” adott étlapjához.

 

Miből készül egy hagyományos klubszendvics?

Klasszikus klubszendvics egy háromszintes szendvics, amely három szelet pirított fehér kenyérből, pulyka- vagy csirkehúsból, szalonnából, salátából, paradicsomból és majonézből áll.

 

Az első Club Sandwich

A mai kombináció modellje az Union Club szendvics volt: két pirított szelet vékony graham kenyér, közöttük pulyka vagy csirke és sonka.

Ugyanabban az időben, amikor a Saratoga Club azt állította, hogy ennek a kombinációnak az úttörője, a szendvicsek szakácskönyve tartalmazta a "Klubházi szendvics" receptjét, amelyet melegen, pirított vajas kenyérrel, sült sonkával vagy szalonnával, sült csirkével, vékony majonézzel tálalnak. Salátát és uborkát szolgáltak fel. A recept szerint háromszögekre vágva is tálaljuk.

A 20. században a Jó Háztártás mindennapi szakácskönyvében is megjelent a recept, ezúttal akár csirkével, akár pulykával és paradicsommal. A következő évben ez a szendvics megjelent a St. Louis-i Világkiállításon, ahol toronyként írták le. Az 1970-es években James Beard séf és szakácskönyv-szerző írásai hivatalosan is megalapították a klubszendvicset csirke vagy pulyka, szalonna, saláta, paradicsom és majonéz háromszintű kombinációjaként. Ennek egy mediterrán vagy ázsiai változatát alkottam meg én is, ami ugyanolyan ízletes mint az eredeti változat, de ezt vegetáriánusok is maximálisan élvezhetik.

 

 

Nézzétek meg a Club Sandwich eredetét.

 

Sok sikert kívánunk hozzá!

 

Vissza a Club Sandwich Philadelphia krémsajttal recept oldalról a Séfek és Cukrászok blog oldalra >

Vissza a Club Sandwich Philadelphia krémsajttal recept oldalról a White Lake főoldalra >