Tejipari és szárazáru termékek márkaképviselete Magyarországon / Food distributor in Hungary

Kérdése van? Hívjon minket! +36703387020
Kapcsolat

Recept blog - Főzzünk együtt - White Lake
White Lake

Csirkemell rolád füstös, spanyol mártásban

Csirkemell rolád füstös, spanyol mártásban

Az új év hideg januárjában izgalmas dolog lesz egy kis mediterrán finomságot készíteni, a Philadelphia krémsajtból készíthető spanyol mártással körített csirkeroládot a Fűszer és Lélek blog írójának receptje alapján.

Csirkemell rolád füstös, spanyol mártásban

Recept a Fűszer és lélek blog szerzőjétől

Januárban sokan csak álmodozhatunk a spanyolországi ízekről, a napsütésről, a melegről. Nem állítjuk, hogy ez a fogás olyan, mintha egy tapas-bárban kaptuk volna, de hogy a lelkünknek és az ízlelőbimbóinknak jót tesz ebben a hidegben, abban biztosak vagyunk! A mártás, kiválóan illik egyébként grillezett garnélához, de akár egy mártogatósnak is megteszi, ha csak gyorsan szeretnénk valami finomat összedobni.

Csirkerolád Philadelphia krémsajtos spanyol mártással

Füstölt pirospaprikát vásárolhatunk eredeti spanyolt is a delikátesz boltokban, de már több helyen kapható hazai is, méghozzá kiváló minőségben. Kapható csípős változatban is, így ahol nincsenek kisgyerek, érdemes azt is megvásárolni. Ha a füstölt ízből soha nem elég, akkor ajánljuk a füstölt sót, füstölt fokhagymát is kipróbálásra, a siker garantált!

Nálunk a családban nagy kedvenc a Philadelphia krémsajtos szendvicskrém füstölt paprikával, kevés snidlinggel, és egy pici kanálka dijoni mustárral összekeverve szendvicsre. Bárki kóstolja, mindenki egy különleges körözöttnek gondolja, de még soha senkinek nem sikerült rájönnie, hogy mi is valójában. A legközelebbi tipp krémsajttal leturmixolt füstöltkolbász volt, és tulajdonképpen nagyon közel járt a tippelő a megoldáshoz. Úgyhogy bátran ajánlhatjuk ezt az ízt azoknak is, akik megpróbálnak egy picit kevesebb húst enni az újévben, de még hiányolják a régi, megszokott ízeket.

Pár jótanács a kelkáposztához is: ilyenkor télen kapható csak az igazán sötét, haragoszöld színű, téli kelkáposzta. Sokan ezeket a külső leveleket eldobják, pedig alapos mosás, és a vastagabb erek kivágása után ezeknek van a legjobb ízük, és tápanyagban is gazdagabbak, mint a belső, halványak. Egyedül arra kell figyelni, hogy valóban addig forrázzuk, amíg teljesen hajlékonnyá válik, hogy ne törjön felcsavarás közben.

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • só, bors
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek étolaj
  • 16 kelkáposzta levél (1 fej külső levelei)
  • 125 g (1 doboz) Philadelphia natúr krémsajt (original)
  • 1 kávéskanál füstölt pirospaprika
  • ½ kávéskanál őrölt római kömény
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 narancs leve
  • 1 késhegynyi reszelt narancshéj
  • 1 dl víz
  • só, bors
  • 4 evőkanál snidling

A csirkemell filéket hosszában félbe vágjuk úgy, hogy dundi, hosszúkás darabokat kapjunk. Sózzuk, borsozzuk, majd az olívaolaj és az étolaj keverékén nagy lángon gyorsan körbe pirítjuk, végül mérsékelt lángnál megsütjük. Közben enyhén sós vizet forralunk, amiben a kelkáposztaleveleket puhára főzzük. Ha kész, lecsepegtetjük, és a vastag eret óvatosan levágjuk.

A csirkemellet a kelkáposztalevelekbe bugyoláljuk, majd a 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15 percre. A Philadelphia krémsajtot, a fűszereket, a zúzott fokhagymát, a narancs levét és héját egy kislábosba öntjük a vízzel, majd kevergetve pár perc alatt összefőzzük. Ha kész, botmixerrel kissé felhabosítjuk.

Tálalásnál a roládot felszeleteljük, köré öntjük a mártást és megszórjuk a snidlinggel.

Rizzsel vagy bulgurral kínáljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 

Vissza a Philadelphia krémsajtos csirke rolád a White Lake blog oldalra >

Vissza a Philadelphia krémsajtos csirke rolád oldalról a White Lake főoldalra >