Csokoládé ganache Philadelphia krémsajttal - Enzsöl Balázs receptje
Csokoládé ganace Philadelphia krémsajttal - Enzsöl Balázs mestercukrász receptje alapján.
Csokoládé ganache Philadelphia krémsajttal
- egy ragyogó laktózmentes desszert
A csokoládé Ganache desszert édes története
A csokoládé ganache egy gazdag és dekadens csemege, amely megragadta a csokoládé szerelmeseinek szívét szerte a világon. Akár egy tortára csepegtetjük, akár tortába öntjük, akár szarvasgomba-töltelékként használjuk, a csokoládé ganache sokoldalú és kényeztető élvezet. De elgondolkozott már valaha ennek a zamatos desszertnek a történetén? Ebben a blogbejegyzésben egy édes utazást teszünk az időben, hogy feltárjuk a csokoládé ganache eredetét és fejlődését.
A Csokoládé Ganache születése
A csokoládé ganache pontos eredetét némileg rejtély övezi, de széles körben úgy tartják, hogy Franciaországban, a kulináris innovációk földjén hozták létre. Maga a „ganache” szó francia eredetű, és azt jelenti, hogy „bolond” vagy „egyszerű”, valószínűleg utalva arra, hogy milyen könnyen elkészíthető ez a finom főzet.
A modern ganache
Napjainkban a csokoládé ganache igazi reneszánszát éli. A cukrászok, szakácsok és csokoládékészítők kísérletezni kezdtek a recepttel, különféle ízeket, textúrákat és még likőröket is beépítve, hogy egyedi ganache-élményt hozzanak létre. A fehér csokoládé ganache például krémes édessége miatt lett az egyik kedvenc.
Manapság a csokoládé ganache számtalan desszertreceptben talált utat, és a kulináris világ alapvető alapanyagává vált. Akár egy luxus csokoládé ganache tortát kóstolsz, vagy egy finom szarvasgombás csokoládét, akár egy egyszerű csokitortát, minden falattal belekóstolhattok a kulináris történelembe.
Csokoládés-Philadelphia krémsajtos ganache
Ezúttal egy nagyon egyszerű, 3 összetevőből álló, könnyen elkészíthető ganache-t osztok meg veletek. Lehet bármilyen magvakat használni, mogyoró helyett akár dió, mandula, pisztácia, macadám dió, kesú dió, pekán dió is szuper megoldás lehet.
Hozzávalók
- 100g étcsokoládé
- 100g Philadelphia laktózmentes krémsajt
- 30g mogyoró
- Kakaópor a szóráshoz
Elkészítés
Az egész mogyorókat egy sodrófával apróbb darabokra törjük. Az étcsokoládét felmelegítjük 45-50 Celsius fokra, majd hozzákeverjük a Philadelphia laktózmentes krémsajtunkhoz. Hozzákeverjük a mogyoródarabokat is.
Egy megfelelő méretű műanyag dobozba töltjük, elsimítjuk a tetejét, majd fagyasztóba tesszük minimum 3 órára. Kivesszük a műanyag dobozból, levágjuk a széleit, majd egyenlő nagyságúra porciózzuk. Kakaó porral vékonyan megszórjuk a tetejét és már lehet is tálalni.
Tapasztalatom szerint nagy kedvenc válik ebből a desszertből a vendégek körében, mert olyan ízbombát kapnak, amire sokáig emlékezni fognak és csak miatta sokszor vissza fognak járni hozzátok. Sok sikert kívánunk a készítéshez!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Vissza a Csokoládé ganache Philadelphia krémsajttal recept oldalról a Séfek és Cukrászok blog oldalra >
Vissza a Csokoládé ganache Philadelphia krémsajttal recept oldalról a White Lake főoldalra >