Csokoládés-krémsajtos, epres gluténmentes croissant – Enzsöl Balázs receptje

Csokoládés-Philadelphia-krémsajtos croissant - Enzsöl Balázs mestercukrász receptje alapján.
Csokoládés-krémsajttal és eperrel töltött gluténmentes croissant
Kedves cukrász és pék kollégák! Ma egy igazi klasszikust hoztam, a croissant történetébe és édes felhasználásába kalauzollak el titeket. Készüljetek fel, mert jön a vajas finomság és a csokoládés-krémsajt tökéletes találkozása!
Először is süssél vagy rendeljél 12 db gluténmentes croissant-t. A mi receptünk alapján készült croissant gluténmentes és laktózmentes, valamint vegán is. Segíthetünk a receptben vagy a sütésben?
Miért ajálom nagyon szívélyesen a szállodáknak, éttermeknek és menő pékségeknek az étcsokoládés-krémsajtos, epres gluténmentes croissant deszertemet?
Képzelje el a következőt!
Habos étcsokoládés Philadelphia krém 12 croissant-hoz
Hozzávalók
- 280 g étcsokoládé (min. 60% kakaótartalom)
- 120 g habtejszín (min. 30% zsírtartalom)
- 230 g Philadelphia natúr krémsajt
Elkészítés
- A tejszínt felmelegítjük gyorsforralóban, majd lehúzzuk a tűzről.
- Hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét, és simára keverjük.
- Hozzáadjuk a szobahőmérsékletű krémsajtot és botmixerrel emulgeáljuk, míg egynemű, fényes krémet kapunk.
- A kész krémet áttöltjük egy tiszta, zárható edénybe, frissen tartó fóliával lefedjük a felületén, majd hűtőbe tesszük legalább 8 órára (vagy egy éjszakára).
- Használat előtt kihabosítjuk gépi habverővel, amíg könnyű, habos állagot kapunk.
Összeállítás
- A croissant-okat vágd kettébe
- Töltsd be a krémet egy habzsákba
- Minden croissant-ba nyomjál annyi krémet, amit a kép alapján látsz
- A krémre tegyél epret, málnát vagy áfonyát
- Tedd rá a croissant fedelét és tálalhatod is
Tipp
Torta, pohárkrém vagy fánk töltelékhez is ideális. Ha kenhetőbb krémet szeretnél, ne verd túl – ha viszont habosabb mousse-állagot keresel, habosíts hosszabban és igény szerint adhatsz hozzá felvert tejszínt is.
- laktózmentes croissant
- laktózmentes étcsokoládé
- növényi habtejszín
- laktózmentes Philadelphia krémsajt
A CROISSANT története
A croissant eredete egészen a 17. századig nyúlik vissza, amikor is az osztrák pékek egy különleges, leveles tésztából készült süteményt alkottak. Aztán a francia pékek átvették és a sajátjukként kezelték, így vált a croissant a francia cukrászat egyik jelképévé. A tökéletes croissant készítése nem egyszerű feladat, hiszen a tésztát többször kell hajtogatni és nyújtani, hogy az a jellegzetes réteges állagot kapja.
Croissant és az édes desszertek
Hogyan használhatjuk fel a croissant-t további édes desszertekhez, különösen a krémsajttal való kombinációval.
Krémsajtos croissant édességek
A krémsajt és a croissant párosítása igazi ízorgia lesz mindig. Képzeljetek el egy frissen sült, ropogós croissant-t, amit egy lágy és krémes krémsajttal töltenek meg. Ez az alap, amire építkezhetünk. Tegyetek bele egy kis mézet vagy lekvárt és máris kész az egyszerű, de nagyszerű édesség. Az így kevert krémsajt édessége jól kiegészíti a croissant vajas ízét és együtt egy harmonikus egészet alkotnak.
Krémsajtos croissant torták
Ha valami különlegesebbre vágytok, készítsetek krémsajtos croissant tortát. Ehhez vágjátok fel a croissant-t vékony szeletekre és rétegezzétek őket krémsajttal és gyümölcsökkel. A krémsajt lágysága és a croissant ropogóssága együtt egy igazi gasztronómiai élményt nyújt. Díszíthetitek friss bogyós gyümölcsökkel vagy csokoládéöntettel, hogy még különlegesebbé tegyétek.
A croissant és a krémsajt kombinációja számtalan lehetőséget kínál az édes desszertek világában. Legyen szó egyszerű töltött croissant-ról vagy egy bonyolultabb tortáról, a krémsajt mindig hozzáad valamit a végeredményhez. Próbáljátok ki ti is és élvezzétek a vajas és krémes ízek találkozását!
Kínálás
Egy étterem vagy kávéház csendes szerda délelőttje? Hirtelen felejthetetlen lesz. A vendégek fotókat készítenek. Elidőznek, beszélgetnek és nem ez a varázslat, amit minden vendéglátó keres?
Kínáljon hozzá egy kávé vagy tea különlegességet, minden évszakhoz passzol és frissességet kölcsönöz konyhájának anélkül, hogy nagyon megizzadna. Hatékonyság és kiemelkedő vendég élmény egyben. Megkóstolják a ház croissant-ját és érezni fogják benne a profizmust, ezért vissza is fognak járni.
Minden szállodának, étteremnek, kávéháznak és menő pékségnek ajánlom a finom étcsokoládés-Philadelphia-krémsajtos, epre croissant desszertemet, ami nem csak egy édesség az étlapon, hanem egy kis fény a hétköznapokban. Vendégei nagy többségének kedvencévé vállik és ők azok, akik újra asztalt foglalnak és az élményeik alapján fotózzák és elküldik az értékeléseiket.
Nézze meg a croissant részletesebb történetét itt.
Vissza az Étcsokoládés-krémsajtos croissant recept oldalról a Séfek és Cukrászok blog oldalra >
Vissza az Étcsokoládés-krémsajtos croissant recept oldalról a White Lake főoldalra >