Tejipari és szárazáru termékek márkaképviselete Magyarországon / Food distributor in Hungary

Kérdése van? Hívjon minket! +36703387020
Kapcsolat

Recept blog - Főzzünk együtt - White Lake
White Lake

Serpenyős újkrumpli pikáns Dorblu kéksajt mártásban

Serpenyős újkrumpli pikáns Dorblu kéksajt mártásban

Dorblu kéksajt és újkrumpli? Igen a finom tepsiben megpirított újkrumpli fantasztikusan jó ételt ad a kéksajt mártással és a kiegészítő szórásokkal, a Fűszer és Lélek blog írójának receptje alapján.

Dorblu kéksajt mártásos serpenyős újkrumpli

Újkrumpli pikáns kéksajt mártásban

Végre, itt az újkrumpli szezon! Bár még tavasz van, az újkrumpli egyértelműen a nyár közeledtét jelzi, a bográcsban főzést, a kinti sütéseket, a baráti összejöveteleket.
Addig is, amíg az esti hőmérséklet nem emelkedik húsz fok köré, ajánlunk egy olyan receptet, ami bent a konyhában is legjobbat hozza ki az újburgonyából.
Annyira pikáns és komplex az íze, hogy ez önmagában is egy kész fogás, de ha valaki ragaszkodik mellé egy marhasteak, vagy akár egy csirkecomb kisütéséhez, az se fogja megbánni!

Ajánlhatjuk kezdő kéksajt fogyasztóknak is, ugyanis a sajt mennyiségével nagyon jól lehet szabályozni az ízeket. Mi, akik óriási kéksajt rajongók vagyunk, belemorzsoljuk az egészet, minél pikánsabb ugyanis annál jobb. De aki még csak most ismerkedik ezzel az intenzív, de nagyon finom ízzel, ő kezdheti kevesebbel, mintha csak fűszer lenne.

Klasszikus Dorblue kéksajt párosítás a dió, körte, alma, és például egy tokaji szamorodni, de néha érdemes eltérni ezektől. Az újkrumpli friss ízét ugyanis egy diós kéksajt talán túlzottan elnyomná, viszont a kevésbé – vagy legalábbis máshogy – karakteres törökmogyoró tökéletesen passzol ebbe a tavaszvégi fogásba.

 

Hozzávalók 4 főre

  • 1 kg újburgonya
  • 8 evőkanál olívaolaj
  • 1 ágacska rozmaring
  • 1/2 doboz Dorblu sajt
  • 2 dl habtejszín
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • frissen őrölt bors
  • 10 dkg törökmogyoró
  • 1 csokor petrezselyem

Az újburgonyát megmossuk, megsikáljuk. Pucolni nem szükséges. Ha nagyobb darabok, akkor vágjuk félbe vagy negyedekbe. Az olívaolajba forgatjuk, sózzuk, majd megszórjuk a rozmaringgal. 200 fokra előmelegített sütőben a krumplik nagyságától függően megsütjük. Akkor jó, ha kicsit meg is pirul, ez sokat hozzátesz az ízéhez.

Közben elkészítjük a kéksajt mártást. Előbb megpirítjuk kissé a mogyorót egy nyeles kislábosban, majd kivesszük, és kissé összetörjük. A tejszínt felforraljuk, beledobjuk a zúzott fokhagymát, az elmorzsolt sajtot, a sót és a borsot. Vigyázzunk, a sajt magában is sós! Felforraljuk, és már kész is.
Tálaláshoz a mártást négy felé osztjuk a tányérban, erre halmozzuk a krumplit, majd megszórjuk petrezselyemmel és a mogyoróval. Aki szereti, még külön morzsolhat kéksajtot a tetejére.

Jó étvágyat kívánunk! Nézzétek meg a Kaserei Champignon további termékeit is teljes választékát >

 

Vissza a Dorblue sajt recept oldalról a White Lake blog oldalra >

Vissza a Dorblue sajt recept oldalról a White Lake főoldalra >