Epres túrógombóc Milram vanília sodóval

Epres gombóc Milram vanília mártással recept, a DMK tejgyár mestercukrászaitól.
Ízletes epres gombóc Milram vanília mártással
Milyen nagyszerű dolgokat lehet varázsolni a hagyományos túrógombócból? Az aktuális változatunk természetesen egy nagyon finom epres gombóc lett. A finom epres desszert a mennyei Milram vaníliasodóval teljesedik ki.
Hozzávalók
2 adaghoz, 8 túrógombóchoz
- 250 g zsírszegény túró
- 150 g liszt (450-es típus)
- 1 csipet só
- 60 g vaj
- 1 bio citrom
- 1 tojás
- 8 kis eper
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 csomag vaníliás cukor
- 150 ml MILRAM vanília sodó
Elkészítés
1. lépés
Az édes gombóchoz először a zsírszegény túrót, lisztet és egy csipet sót keverjünk össze egy tálban. Megolvasztjuk a vajat. A citrom héját finomra reszeljük és hozzáadjuk a tálba a felvert tojáshoz. Sima tésztává keverjük az egész masszát.
2. lépés
Mossa meg, szárítsa meg és pucolja meg az epret. A túrós masszát 8 részre osztjuk. Mindegyikbe tegyünk egy epret és formálunk a masszát golyóvá. Forraljunk vizet, utána hűtsük le egy kicsit, hogy csak pároljuk a gombócokat alacsony fokozaton.
3. lépés
Egymás után tegyük a fazékba az epres gombócokat, 5 percig pároljuk, amíg feljönnek a felszínre. Közben zsemlemorzsát és vaníliás cukrot egy serpenyőben megpirítunk és egy lapos tányérra kiszedjük.
4. lépés
A gombócokat kivesszük a vízből és jól lecsepegtetjük. Ezután hengergessük bele a gombócokat a prított édes zsemlemorzsába és tegyük a kínáló tányérra. Most már csak a finom vanília sodó hiányzik. A gombócokat a desszert szósszal tálaljuk.
Tápérték
1 adag átlagosan tartalmaz (kJ/kcal): 3076/735
Aki még édesebben szereti, az meghintheti a tetejét egy kis porcukorral.
Elkészítési idő: 30 perc | Főzési idő: 5 perc | Teljes idő: 35 perc | Kcal: 182 kcal gombóconként| Mennyiség: 8 gombóc
Nagyon finom, próbálják ki, írjanak véleményt.
Jó étvágyat kívánunk! Nézzék meg a Milram teljes választékát >
A vanília történetéről pedig itt olvashat.
Vissza az Epres túrógombóc oldalról a White Lake blog oldalra >
Vissza az Epres túrógombóc oldalról a White Lake főoldalra >