Tejipari és szárazáru termékek márkaképviselete Magyarországon / Food distributor in Hungary

Kérdése van? Hívjon minket! +36703387020
Kapcsolat

Recept blog - Főzzünk együtt - White Lake
White Lake

Epres túrógombóc Milram vanília sodóval

Epres túrógombóc Milram vanília sodóval

Epres gombóc Milram vanília mártással recept, a DMK tejgyár mestercukrászaitól.

Ízletes epres gombóc Milram vanília mártással

Epres túrógombóchoz Milram vanília szószMilyen nagyszerű dolgokat lehet varázsolni a hagyományos túrógombócból? Az aktuális változatunk természetesen egy nagyon finom epres gombóc lett. A finom epres desszert a mennyei Milram vaníliasodóval teljesedik ki.

 

Hozzávalók

2 adaghoz, 8 túrógombóchoz

  • 250 g zsírszegény túró
  • 150 g liszt (450-es típus)
  • 1 csipet só
  • 60 g vaj
  • 1 bio citrom
  • 1 tojás
  • 8 kis eper
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 150 ml MILRAM vanília sodó

 

Elkészítés

1. lépés

Az édes gombóchoz először a zsírszegény túrót, lisztet és egy csipet sót keverjünk össze egy tálban. Megolvasztjuk a vajat. A citrom héját finomra reszeljük és hozzáadjuk a tálba a felvert tojáshoz. Sima tésztává keverjük az egész masszát.

2. lépés

Mossa meg, szárítsa meg és pucolja meg az epret. A túrós masszát 8 részre osztjuk. Mindegyikbe tegyünk egy epret és formálunk a masszát golyóvá. Forraljunk vizet, utána hűtsük le egy kicsit, hogy csak pároljuk a gombócokat alacsony fokozaton.

3. lépés

Epres gombóc Milram vanília szósszalEgymás után tegyük a fazékba az epres gombócokat, 5 percig pároljuk, amíg feljönnek a felszínre. Közben zsemlemorzsát és vaníliás cukrot egy serpenyőben megpirítunk és egy lapos tányérra kiszedjük.

4. lépés

A gombócokat kivesszük a vízből és jól lecsepegtetjük. Ezután hengergessük bele a gombócokat a prított édes zsemlemorzsába és tegyük a kínáló tányérra. Most már csak a finom vanília sodó hiányzik. A gombócokat a desszert szósszal tálaljuk.

 

 

Tápérték

1 adag átlagosan tartalmaz (kJ/kcal): 3076/735

Aki még édesebben szereti, az meghintheti a tetejét egy kis porcukorral.

 

Elkészítési idő: 30 perc | Főzési idő: 5 perc | Teljes idő: 35 perc | Kcal: 182 kcal gombóconként| Mennyiség: 8 gombóc

Nagyon finom, próbálják ki, írjanak véleményt.

Jó étvágyat kívánunk! Nézzék meg a Milram teljes választékát >

 

A vanília történetéről pedig itt olvashat.

 

Vissza az Epres túrógombóc oldalról a White Lake blog oldalra >

Vissza az Epres túrógombóc oldalról a White Lake főoldalra >