Tejipari és szárazáru termékek márkaképviselete Magyarországon / Food distributor in Hungary

Kérdése van? Hívjon minket! +36703387020
Kapcsolat

Receptek éttermeknek, séfeknek, cukrászoknak
White Lake

Philadelphia krémsajtos, epres croissant - Enzsöl Balázs receptje

Philadelphia krémsajtos, epres croissant - Enzsöl Balázs receptje

Philadelphia krémsajtos, epres croissant - Enzsöl Balázs mestercukrász receptje alapján.

 

Philadelphia krémsajtos, epres croissant

Philadelphia krémsajtos, epres croissant

Ebben a receptben egy egyszerű, de nagyon könnyed és selymes édes Philadelphia krémsajtos tölteléket készítettem el, ami tökéletes passzol bármelyik leveles tésztához, de bármelyik kelt tésztához is fel lehet használni.

Én most eperrel dobtam fel, de bármilyen gyümölcspürével nyerő ízkombinációt lehet elérni, legyen szó málnáról, mangóról, maracujáról, fügéről, stb.

Nagyon sok étteremben nincsen külön cukrász és/vagy cukrászpálya, így nagyon sokszor az előételes szakácsnak kell a desszerteket is elkészítenie, és kitálalnia. Emellett rengeteg helyen csak az alap emulgáló- és stabilizáló anyagok vannak készleten, mint például zselatin, xanthan és kukoricakeményítő. Ezért is rukkoltam elő egy egyszerűen elkészíthető, nagyon sokrétűen használható édes Philadelphia krémsajtos töltelékkel, amit rendkívül jól lehet használni akár leveles tészták betöltésére, akár pohárkrémekhez, de mint „ganache” is kitűnően alkalmazható tányérdesszertekhez is.

Philadelphia krémsajtos töltelék elkészítése

  • 160g tejszín 35%
  • 200g Philadelphia krémsajt
  • 30g kristálycukor
  • 12g kukoricakeményítő

Keverjük össze egy edényben az összes hozzátevőt, majd öntsük át egy gyorsforralóba.

Folyamatos kevergetés mellett főzzük fel, amíg el nem kezd forrni, majd vegyük le a hőfokot, és főzzük további 1-2 percig, amíg a kukoricakeményítő ízét érezzük. Ez a kis továbbfőzés nagyon lényeges, mert sokszor arról szoktatok panaszkodni, hogy a kukoricakeményítőtől nem lesz jó az íze az ételnek. Öntsük át egy műanyag edénybe, fedjük le frissen tartó fóliával, majd hagyjuk szobahőmérsékleten lehűlni. Ezután helyezzük hűtőbe, és pihentessük minimum 8 órát. Használatkor töltsétek be habzsákba.

Eper töltelék elkészítése

  • 160g eperpüré
  • 40g kristálycukor
  • 11g kukoricakeményítő

Keverjük össze a kristálycukrot a kukoricakeményítővel.

Egy gyorsforralóban kezdjük el felmelegíteni az epepürét, majd 40 Celsius foknál adjuk hozzá a kristálycukor és kukoricakeményítő mixet, lassan adagolva, miközben folyamatosan kevergetjük az eperpürénket egy habverővel. Főzzük forráspontig, majd ezután alacsony hőmérsékleten még 1-2 percig, amíg a kukoricakeményítő ízét érezzük. Öntsük át egy műanyag edénybe, fedjük le frissen tartó fóliával, majd hagyjuk szobahőmérsékleten lehűlni. Ezután helyezzük hűtőbe, és pihentessük minimum 4 órát. Használatkor töltsétek be habzsákba.

Tippek és trükkök

  • Ha csokoládés krémmel szeretnétek készíteni, akkor bátran kipróbálhatjátok a Philadelphia Milka csokoládés krémsajttal is.
  • Figyeljetek, hogy tényleg folyamatosan kevergessétek a krémsajtos tölteléket elkészítés közben, nehogy leégjen, és darabos legyen.
  • El ne felejtsétek letakarni fóliával a már kész tölteléket miközben hűtitek, mert be fog bőrösödni és csomós, darabos lesz.

Nagyon fontos, hogy tényleg addig főzzétek a krémet, amíg érzitek a keményítő jellegzetes ízét, különben egy kicsit kesernyés, kellemetlen utóíze lesz.

Jó étvágyat kívánunk hozzá. Majd számoljatok be, hogy hogyan sikerült, szívesen veszünk fényképeket és alternatív recepteket is. A Facebook oldalunkon a poszt alatt tudtok küldeni képeket vagy küldjétek el az info@white-lake.hu email címre.

Nagyon finom, próbáljátok ki, írjátok meg a véleményeteket és várjuk a fényképeket.

Jó étvágyat kívánunk! Nézzétek meg a Philadelphia további termékeit is teljes választékát >

 

Vissza a Philadelphia krémsajtos croissant recept oldalról a Séfek és Cukrászok blog oldalra >

Vissza a Philadelphia krémsajtos croissant recept oldalról a White Lake főoldalra >