Tejipari és szárazáru termékek márkaképviselete Magyarországon / Food distributor in Hungary

Kérdése van? Hívjon minket! +36703387020
Kapcsolat

Recept blog - Főzzünk együtt - White Lake
White Lake

Epres piskótatekercs Philadelphia krémsajttal

Epres piskótatekercs Philadelphia krémsajttal

Epres, Philadlephia krémsajtos piskótatekercs egy családi recept alapján, próbáljátok ki és várjuk a fényképeket.

Philadelphia krémsajtos epres piskótatekercs

Epres, Philadelphia krémsajtos piskótatekercs

Végre, itt az eper szezon, használhatjuk ezt a finom gyümölcsöt egy csomó receptben.

Finom piskótatekercs eperrel és vaníliás krémsajttal

Az epres, vaníliakrémes piskótatekercs nagyon szép desszert, elkészítése nem túl bonyolult, és különböző módokon is elkészíthető, például eperrel és krémsajtos, mascarponés vaníliás krémmel.

Az eper, a krémsajt és a mascarpone egyvelege nagyon finom ízharmóniát ad, próbáld ki te is a hétvégén elkészíteni. Nekünk otthon amúgy is a kedvenc gyümölcsünk az eper, azaz amíg a szezonja van sok formában fogyasztjuk.

A piskótatekercset szoktuk enni csokkikrémmel fatörzs formában, vagy csak egyszerűen baracklekvárral, de most érdemes kipróbálni a lenti recept alapján eperrel és vaníliás krémmel. Elkészítése során arra kell csak vigyázni, hogy még melegen tekerd fel a piskótát egy tiszta, nedves konyharuhában, mert így fog szép sima tekercset adni.

Hozzávalók  egy tekercshez

Piskóta

  • 12 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 4 darab tojás
  • 2 evőkanál fórróvíz
  • 1 csomag vaníliás cukor

Krém

  • 25 dkg mascarpone
  • 1 doboz Philadelphia natúr krémsajt 125g
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál tejföl
  • 30 dkg eper

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.

A cukrot és a tojást verjük habosra. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a forró vizet, keverjük össze, majd adjuk hozzá a lisztet is. A masszát egyenletesen kenjük el egy sütőpapírral letakart tepsin.

Süssük meg a piskótát 20 perc alatt.

Ha kész, óvatosan fordítsuk rá a tésztát egy nedves konyharuhára, és szedjük le róla a sütőpapírt. Tekerjük fel szorosan, és hagyjuk kihűlni.

Készítsük el a krémet. A mascarponét keverjük össze a Philadelphia krémsajttal, cukorral, a vaníliás cukorral, majd a tejföllel. Az epret mossuk meg, pucoljuk, és vágjuk fel dobókocka méretű darabokra. A piskótát miután kihűlt tekerjük ki, kenjük rá a krémet, szórjuk rá a feldarabolt epret, és újra tekerjük fel jó szorosan. Tálalás előtt tegyük be egy órára a hűtőbe. Jó étvágyat kívánunk hozzá. Majd számoljatok be, hogy hogyan sikerült, szívesen veszünk fényképeket és alternatív recepteket is. A Facebook oldalunkon a poszt altt tudtok küldeni képeket vagy küldjétek el az info@white-lake.hu email címre.

Nagyon finom, próbáljátok ki és írjátok meg a véleményeteket!

Jó étvágyat kívánunk! Nézzétek meg a Philadelphia további termékeit is teljes választékát >

 

Vissza az Epres piskótatekercs Philadelphia krémsajttal recept oldalról a White Lake blog oldalra >

Vissza a Philadelphia krémsajttal recept oldalról a White Lake főoldalra >