Fehér csokoládés Philadelphia krémsajt mousse - Enzsöl Balázs receptje
Halloween fehércsokis Philadelphia krémsajt mousse - Enzsöl Balázs mestercukrász receptje alapján.
Halloween fehércsokis Philadelphia krémsajt mousse
Ma egy különleges, fehércsokoládés-Philadelphia krémsajt mousse monodesszertet hoztam, ami tökéletes passzol a halloweenhez is. Az finoman folyós karamell, a selymes mogyorós krém, a lisztmentes csokoládés piskóta mind-mind hozzájárul a tökéletes ízkombinációhoz. Tökéletesen passzol a hűvösebb őszi estékhez is.
Hözzávalók:
- 160g Philadelphia krémsajt
- 35g Fehércsokoládé
- 55g Tejszín
- 32g Kristálycukor
- 2,9g Gelatin 200 bloom
- 120g Tejszínhab
Elkészítés:
A tejszínt a cukorral 40 fokra melegítjük, hozzáadjuk a kiáztatott zselatint, és 60 fokig főzzük.
Lekapcsoljuk a főzőlapot, és hozzáadjuk a csokoládét, hogy felolvadjon a meleg tejszínben.
A Philadelphia krémsajtot egy műanyag kancsóba tesszük. Ráöntjük a tejszín és fehércsokoládé mixet, majd botmixerrel emulgáljuk. 31 foknál hozzákeverjük a felvert tejszínhabot.
Bársonybevonó
- 100g fehércsokoládé
- 80g kakaóvaj
Elkészítés
A hozzávalókat vízgőz felett felmelegítjük, maximum 40 fokig. Botmixerrel emulgáljuk, 27 fokon használjuk.
Csokoládés piskóta
- 100g tojásfehérje
- 75g kristálycukor
- 85g mandulaliszt
- 70g étcsokoládé 54%
Elkészítés:
A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, folyamatos kevergetve hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, majd a mandulalisztet. 170 fokon 13 percig sütjük.
Mogyorós krém
- 140g mogyorópaszta 50%
- 90g tejszín
- O,5g zselatin 200bloom
Elkészítés:
A tejszínt 40 fokig melegítjük, majd hozzáadjuk a kiáztatott zselatint és 60 fokig főzzük. Hozzáadjuk a mogyorópasztát, és botmixerrel emulgáljuk. Habzsákba töltjük.
Karamell:
- 110g tejszín
- 45g kristálycukor
- 20g vaj
Elkészítés:
A kristálycukorból szárazkaramellt készítünk, majd folyamatos kevergetés mellett felöntjük a felmelegített tejszínnel. Hagyjuk egy kicsit lehűlni, és 45 foknál hozzákeverjük a vajkockákat.
Philadelphia krémsajt mousse összeállítás
- a piskótát lefagyasztjuk, majd egy 4omm-s kiszúróval annyi piskóta korongot készítünk, amennyi szükséges
- ezeket egy 40 mm átmérőjű szilikonformákba tesszük
- rányomjuk a mogyorókrémes tölteléket, és kifagyasztjuk
- rátöltjük a kifagyott piskóta és töltelékre a kívánt mennyiségű karamellt, és kifagyasztjuk sokkolóban
- a Damazo Halloween szilikonformát hűtsük le, majd a bevonóval töltsük fel teljesen. Várjunk 3 másodpercet, majd fejjel lefelé fordítva öntsük ki a felesleget, ugyanúgy mint amikor bonbnon héjat készítünk
- a fehércsokoládés philadelphia krémsajt mousse-t beletöltjük, majd a kifagyott betétet belehelyezzük, és simára elhúzzuk a tetejét, ezt követően a sokkolóban kifagyasztjuk
- a fagyott monodesszertet a 35 fokos bevonóval lefújjuk festékszóró segítségével
Tippek és trükkök
A desszert elkészítésénél a következő hibalehetőségek adódhatnak:
- nem fagyasztjuk ki elég keményre a karamellt, és nem tudjuk kivenni a szilikonformából
- ferdén teszük bele a betétet a mousse-ba
- nagyon felmelegítjük a bevonót és megég a csokoládé, valamint nagyon megfolyik fújás közben
Ez megint egy extravagáns desszert lesz a kínálatban, és természetesen más alakú formát használva mindig aktuálisak lehetünk a különböző alkalmakkor! Jó készítést és boldog, szuper elégedett vendégeket kívánunk mindenkinek!
Jó étvágyat kívánunk hozzá. Majd számoljatok be, hogy hogyan sikerült, szívesen veszünk fényképeket és alternatív recepteket is. A Facebook oldalunkon a poszt alatt tudtok küldeni képeket vagy küldjétek el az info@white-lake.hu email címre.
Nagyon finom, próbáljátok ki, írjátok meg a véleményeteket és várjuk a fényképeket.
Jó étvágyat kívánunk! Nézzétek meg a Philadelphia további termékeit is teljes választékát >
Vissza a Halloween Philadelphia krémsajt mousse recept oldalról a Séfek és Cukrászok blog oldalra >
Vissza a Halloween Philadelphia krémsajt mousse recept oldalról a White Lake főoldalra >