Tejipari és szárazáru termékek márkaképviselete Magyarországon / Food distributor in Hungary

Kérdése van? Hívjon minket! +36703387020
Kapcsolat

Receptek éttermeknek, séfeknek, cukrászoknak
White Lake

Fehér csokoládés Philadelphia krémsajt mousse - Enzsöl Balázs receptje

Fehér csokoládés Philadelphia krémsajt mousse - Enzsöl Balázs receptje

Halloween fehércsokis Philadelphia krémsajt mousse - Enzsöl Balázs mestercukrász receptje alapján.

 

Halloween fehércsokis Philadelphia krémsajt mousse

Ma egy különleges, fehércsokoládés-Philadelphia krémsajt mousse monodesszertet hoztam, ami tökéletes passzol a halloweenhez is. Az finoman folyós karamell, a selymes mogyorós krém, a lisztmentes csokoládés piskóta mind-mind hozzájárul a tökéletes ízkombinációhoz. Tökéletesen passzol a hűvösebb őszi estékhez is.

Hözzávalók:

  • 160g Philadelphia krémsajt
  • 35g Fehércsokoládé
  • 55g Tejszín
  • 32g Kristálycukor
  • 2,9g Gelatin 200 bloom
  • 120g Tejszínhab

 

Halloween fehér csokoládés Philadelphia krémsajt mousseElkészítés:

A tejszínt a cukorral 40 fokra melegítjük, hozzáadjuk a kiáztatott zselatint, és 60 fokig főzzük.

Lekapcsoljuk a főzőlapot, és hozzáadjuk a csokoládét, hogy felolvadjon a meleg tejszínben.

A Philadelphia krémsajtot egy műanyag kancsóba tesszük. Ráöntjük a tejszín és fehércsokoládé mixet, majd botmixerrel emulgáljuk. 31 foknál hozzákeverjük a felvert tejszínhabot.

 

Bársonybevonó

  • 100g fehércsokoládé
  • 80g kakaóvaj

Elkészítés

A hozzávalókat vízgőz felett felmelegítjük, maximum 40 fokig. Botmixerrel emulgáljuk, 27 fokon használjuk.

 

Csokoládés piskóta

  • 100g tojásfehérje
  • 75g kristálycukor
  • 85g mandulaliszt
  • 70g étcsokoládé 54%

Elkészítés:

A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, folyamatos kevergetve hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, majd a mandulalisztet. 170 fokon 13 percig sütjük.

 

Mogyorós krém

  • 140g mogyorópaszta 50%
  • 90g tejszín
  • O,5g zselatin 200bloom

Elkészítés:

A tejszínt 40 fokig melegítjük, majd hozzáadjuk a kiáztatott zselatint és 60 fokig főzzük. Hozzáadjuk a mogyorópasztát, és botmixerrel emulgáljuk. Habzsákba töltjük.

 

Karamell:

  • 110g tejszín
  • 45g kristálycukor
  • 20g vaj

Elkészítés:

A kristálycukorból szárazkaramellt készítünk, majd folyamatos kevergetés mellett felöntjük a felmelegített tejszínnel. Hagyjuk egy kicsit lehűlni, és 45 foknál hozzákeverjük a vajkockákat.

 

Philadelphia krémsajt mousse összeállítás

  • a piskótát lefagyasztjuk, majd egy 4omm-s kiszúróval annyi piskóta korongot készítünk, amennyi szükséges
  • ezeket egy 40 mm átmérőjű szilikonformákba tesszük
  • rányomjuk a mogyorókrémes tölteléket, és kifagyasztjuk
  • rátöltjük a kifagyott piskóta és töltelékre a kívánt mennyiségű karamellt, és kifagyasztjuk sokkolóban
  • a Damazo Halloween szilikonformát hűtsük le, majd a bevonóval töltsük fel teljesen. Várjunk 3 másodpercet, majd fejjel lefelé fordítva öntsük ki a felesleget, ugyanúgy mint amikor bonbnon héjat készítünk
  • a fehércsokoládés philadelphia krémsajt mousse-t beletöltjük, majd a kifagyott betétet belehelyezzük, és simára elhúzzuk a tetejét, ezt követően a sokkolóban kifagyasztjuk
  • a fagyott monodesszertet a 35 fokos bevonóval lefújjuk festékszóró segítségével

Tippek és trükkök

A desszert elkészítésénél a következő hibalehetőségek adódhatnak:

  • nem fagyasztjuk ki elég keményre a karamellt, és nem tudjuk kivenni a szilikonformából
  • ferdén teszük bele a betétet a mousse-ba
  • nagyon felmelegítjük a bevonót és megég a csokoládé, valamint nagyon megfolyik fújás közben

Ez megint egy extravagáns desszert lesz a kínálatban, és természetesen más alakú formát használva mindig aktuálisak lehetünk a különböző alkalmakkor! Jó készítést és boldog, szuper elégedett vendégeket kívánunk mindenkinek!

Jó étvágyat kívánunk hozzá. Majd számoljatok be, hogy hogyan sikerült, szívesen veszünk fényképeket és alternatív recepteket is. A Facebook oldalunkon a poszt alatt tudtok küldeni képeket vagy küldjétek el az info@white-lake.hu email címre.

Nagyon finom, próbáljátok ki, írjátok meg a véleményeteket és várjuk a fényképeket.

Jó étvágyat kívánunk! Nézzétek meg a Philadelphia további termékeit is teljes választékát >

 

Vissza a Halloween Philadelphia krémsajt mousse recept oldalról a Séfek és Cukrászok blog oldalra >

Vissza a Halloween Philadelphia krémsajt mousse recept oldalról a White Lake főoldalra >