Tejipari és szárazáru termékek márkaképviselete Magyarországon / Food distributor in Hungary

Kérdése van? Hívjon minket! +36703387020
Kapcsolat

Receptek éttermeknek, séfeknek, cukrászoknak
White Lake

Spagetti Philadelphia mártással, rákkal - séf: Segal Viktor

Spagetti Philadelphia mártással, rákkal - séf: Segal Viktor

Fekete spagetti Philadelphia krémsajttal és rákkal - Segal Viktor Chef receptje alapján.

Fekete spagetti Philadelphia krémsajt mártással, rákkal

Ez a tésztaétel remekül megmutatja a Philadelphia krémsajt sokoldalúságát, hiszen egy tintahal tintájával készült spagettivel, birsalmával, lány, édeskés házi aszalt koktélparadicsommal és pirított rákkal készítek egy látványos főételt.

Fekete spagetti Philadelphia krémsajt mártással és rákkalBár talán elsőre olasz ételre gondolnánk a tészta-rák-paradicsom hármasából, mégsem bazsalikommal és fokhagymával készítem el ezt a fogást. A birsalma és a krémsajt egyedivé teszi, a textúrák sokszínűségével pedig teljesen a sajátunkra formázza ezt a tenger gyümölcsei tésztát.

A fekete tésztát leginkább tenger gyümölcseivel, gyakran csak pirított tintahallal vagy friss fekete kagylóval készítem el néhány perc alatt. Fűszerezhetjük friss petrezselyemmel, rozmaringgal és persze jó minőségű száraz fehér borral is.

 

Hozzávalók (négy adaghoz):

  • 10 koktélparadicsom
  • 500g fekete La Molisana Nero di Seppia spagetti
  • 20 db garnélarák farok páncél nélkül
  • 20ml semleges olaj a sütéshez
  • 160g ropogós birsalma kompót felkockázva
  • 6 szál koriander zöld
  • Só, bors

 

A krémsajt mártáshoz

  • 300g Philadelphia Original krémsajt
  • Maldon só
  • Frissen őrölt fekete bors
  • 2 teáskanál durvára tört citromos koriandermag
  • 20 ml olívaolaj
  • ½ citrom leve

 

Elkészítés

Fekete spagetti Philadelphia krémsajt mártással és rákkalA koktélparadicsomokat megmossuk, keresztben félbe vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, kisebb távolságot tartva közöttük. 110 fokra előmelegített sütőben kb. 60 perc alatt enyhén aszaljuk annyira, hogy még maradjon benne nedvesség. Alacsonyabb hőmérsékleten vagy aszaló gépben is készíthetjük. Ekkor lényegesen hosszabb az elkészítési idő. Olívaolajjal elkeverve a kész paradicsomokat zárt üvegben hosszabb ideig is tárolhatjuk hűtőben.

A Philadelphia krémsajtot elkeverjük a sóval, a frissen őrölt fekete borssal, hozzáadjuk a mozsárban durvára tört citromos koriandermagot, az olívaolajat és a fél citrom levét. Felhasználásig hűtőben tartjuk.

A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük. 2-3 evőkanállal a tészta főzővizéből a krémsajthoz keverünk, hogy mártás állagú legyen.

Forró serpenyőben 1-2 perc alatt mindkét oldalukon megsütjük a rákokat. Fűszerezzük, hozzáadjuk a birsalma kockákat és még a serpenyőben elkeverjük a rákkal. Megszórjuk friss koriander zölddel, a félig aszalt koktélparadicsommal és azonnal tálaljuk.

A fekete spagetti eredete

A fekete spagetti egy gasztronómiai különlegességet képviselő forma az olasz tésztaválasztékban, fekete színével, amit a tintahalban lévő tintával kerül előállításra. Jelenlegi extravagáns kinézete mellett valójában azért született, mert régen a tintahal egy részét sem akarták elpazarolni a szakácsok, napjainkban tekintélyes cikknek számít, különösen a szakértő ínyencek által kedvelt.

Fekete spagetti Philadelphia krémsajt mártással, rákkal Segal Viktor receptje alapján és ajánlásával. Rakjátok fel az étlapotokra, nagy sikere lesz. Sok sikert kívánunk hozzá!

Nézzétek meg a Fekete spagetti gyári oldalát.

 

Vissza a Fekete spagetti Philadelphia krémsajttal recept oldalról a Séfek és Cukrászok blog oldalra >

Vissza a Fekete spagetti Philadelphia krémsajttal recept oldalról a White Lake főoldalra >