Tejipari és szárazáru termékek márkaképviselete Magyarországon / Food distributor in Hungary

Kérdése van? Hívjon minket! +36703387020
Kapcsolat

Recept blog - Főzzünk együtt - White Lake
White Lake

Fitaki feta sajtos, citromos csirkemell rolád

Fitaki feta sajtos, citromos csirkemell rolád

Fitaki lágy sajtos, citromos csirkemell rolád a Fűszer és Lélek blog írójának receptje alapján, próbáljátok ki és várjuk a fényképeket.

Fitaki lágy sajtos, citromos csirkemell rolád

Fitaki lágy sajtos, citromos csirkemell rolád

Nem mindig elég, ha egy étel finom, gyakran fontos, hogy meglehetősen jól is nézzen ki! Amikor gyerekes család érkezik hozzánk vendégségbe, szinte mindig csirkemellből készül az ebéd, ez a húsféle ugyanis egy olyan jolly-joker, amit mindenki szívesen megeszik. A roládok azért is praktikusak, mert egyszerre süthetők a sütőben, de a töltelékük lehet akár teljesen különböző is attól függően, hogy kinek szánjuk.

A Fitaki feta jellegű sajt azért is tökéletes töltelék, mert nem olvad meg teljesen, ezért nem folyik ki a csirkéből, viszont van annyira intenzív az íze, hogy a szaftot megízesítse. Ebben a receptben most egy felnőttbarát változatot mutatunk, de hamar gyerekbaráttá tehető, ha a csilit kihagyjuk belőle, a dijoni mustárt pedig hagyományosra cseréljük.

Javaslom, hogyha nincs otthon húshőmérő (maghőmérő), akkor szerezzenek be egyet, ugyanis ahhoz képest, hogy milyen olcsó kis szerkezet, mégis egészen más szintre emeli az egybesült, vagy töltött húsok minőségét. Kétezer forint körül már kapható, és használata közben mindig pontosan tudjuk majd, hogy mikor lesz tökéletes a hús. Göngyölt csirkénél 75 fokot kell elérni a hús közepén, ez az a hőmérséklet, amikor a hús már tökéletesen átsült, puha és szaftos, de még nem száradt ki. Természetesen hőmérő nélkül is megsüthető, de sokkal több gyakorlat, és odafigyelés szükséges hozzá.

A göngyölthúst elkészíthetjük előző nap is, majd gőzös sütőben 130 fokon 15 perc alatt tökéletesre melegíthetjük, de akár hidegen is kínálhatjuk valamilyen zöldségsaláta mellé.

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 csirkemell filé
  • 20 dkg Fitaki feta jellegű sajt
  • ½ citrom reszelt héja
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 kávéskanál csili pehely
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ½ citrom leve
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 evőkanál méz
  • só, bors

Elkészítés

A csirkemelleket óvatosan bevágjuk úgy hosszában, hogy ne szakadjon ki. A cél, hogy ne félbe, hanem harmad olyan vékonyságúra tudjuk kiteríteni, mint eredetileg. A kiterített húst nagyon enyhén sózzuk, majd borsozzuk.

A Fitaki lágy sajtot villával összetörjük, majd hozzáadjuk a citrom lereszelt héját, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselyem felét, a csilit, a dijoni mustárt, és jól elkeverjük. A masszát eloszlatjuk a húson, majd mindkét darabot szorosan feltekerjük. Süthető zsinórral megkötözzük, és egy tűzálló tálba tesszük a vajjal, olívaolajjal, citromlével, borral és mézzel együtt. 160 fokos sütőbe toljuk, az egyik hús közepébe beleszúrjuk a hőmérőt, és lassan addig sütjük, amíg a maghőmérséklet 75 fok lesz. Hőmérő hiányában ez körülbelül 30 perc.
10 percig pihentetjük, leöntjük róla a szaftot, majd egy kanálka olajon még körbepirítjuk a húst. Ha szükséges, a szaftot utánízesítjük sóval és borssal, majd beleszórjuk a maradék petrezselymet. Pirított burgonyával, vagy zöldségsalátával kínáljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá. Majd számoljatok be, hogy hogyan sikerült, szívesen veszünk fényképeket és alternatív recepteket is. A Facebook oldalunkon a poszt altt tudtok küldeni képeket vagy küldjétek el az info@white-lake.hu email címre.

Nagyon finom, próbáljátok ki és írjátok meg a véleményeteket!

Jó étvágyat kívánunk! Nézzétek meg a Philadelphia termékek teljes választékát is >

 

Vissza a Fitaki lágy sajtos csirkerolád recept oldalról a White Lake blog oldalra >

Vissza a Fitaki lágy sajtos csirkerolád recept oldalról a White Lake főoldalra >