French toast fehércsokis Philadelphia krémsajttal - séf: Segal Viktor
French toast fehércsokis Philadelphia krémsajttal - Segal Viktor Chef receptje alapján.
French toast fehércsokis Philadelphia krémsajttal
Mi lehet ennél jobb? Főként, ha mondjuk egy nyári nap a teraszon a vendégek előtt készítjük el! A Philadelphia krémsajtot jó minőségű fehércsokoládéval és citromhéjjal ízesítem és vastagon a kalácsra kenem, de külön kis edényben is tálalható, amit a vendég ízlés szerint maga tesz a frissen elkészült french toast-ra. Aki még cukrosabbra szeretné, sütéskor megszórhatja a kalácsokat cukorral, így még jobban karamellizálódnak a vajban. Legjobb eredményt akkor érünk el, ha a már megpirult kalácsot 3-4 perce 180 fokos sütőbe helyezzük, majd azonnal tálaljuk.
Hozzávalók
- 2 tojás
- 200ml tej
- 1/2 vanília kikapart magjai
- 1 csipet fahéj
- 1 csipet só
- 30g barnacukor
- 4 vastag szelet kalács
- 100g vajas keksz morzsa
- 4 vastag szelet kalács
- 20g vaj a sütéshez
- friss gyümölcsök és menta a tálaláshoz
Sós karamella
- 130g cukor
- 50g sós vaj
- 150ml tejszín
Fehércsokoládés Philadelphia Original krémsajt
- 320g Philadelphia Original krémsajt
- 60g fehércsokoládé
- 1/2 citrom reszelt héja
Elkészítjük a sós karamellát: a vajat kockázzuk fel, a cukrot pedig egy közepes méretű lábasban lassan, nem kevergetve karamellizájuk. Amikor elkészült, hozzáadjuk a felkockázott vajat, de a magas hőfok miatt óvatosan folyamatos kevergetve tesszük. Közben egy külön edényben melegítsük fel a tejszínt, de ne forraljuk fel. A meleg tejszín folyamatosan kevergetve adjuk a karamellhez. Amint egynemű lett, alacsony hőfokon 4-5 perc alatt beforraljuk, ha szükséges adunk még hozzá sót, majd lehűtjük. Tálalásig félretesszük.
A fehércsokoládés krémsajthoz a fehércsokoládét gőz felett megolvasztjuk és még langyosan, de nem túl melegen a Philadelphia Original krémsajttal és a citrom reszelt héjával krémes állagúra keverjük. Felhasználásig hűtőben tároljuk.
A french toast-hoz a tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejet, a vanília kikapart magjait, a fahéjat, a sót és a cukrot. A fűszeres tejbe helyezzük a kalács szeleteket 2-3 percre, amíg teljesen magába szívja a folyadékot. Óvatosan lecsepegtetjük és megforgatjuk a kekszmorzsában.
Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat. A kalácsszeleteket lecsepegtetjük és közepes hőmérsékleten mindkét oldalukat aranybarnára sütjük oldalanként 2-2 perc alatt.
French toast fehércsokis Philadelphia krémsajttal Segal Viktor receptje alapján és ajánlásával. Rakjátok fel az étlapotokra, nagy sikere lesz. Sok sikert kívánunk hozzá!
Itt olvashattok több részletet a French toast eredetéről.
Vissza a French toast Philadelphia krémsajttal recept oldalról a Séfek és Cukrászok blog oldalra >
Vissza a French toast Philadelphia krémsajttal recept oldalról a White Lake főoldalra >