Tejipari és szárazáru termékek márkaképviselete Magyarországon / Food distributor in Hungary

Kérdése van? Hívjon minket! +36703387020
Kapcsolat

Receptek éttermeknek, séfeknek, cukrászoknak
White Lake

French toast fehércsokis Philadelphia krémsajttal - séf: Segal Viktor

French toast fehércsokis Philadelphia krémsajttal - séf: Segal Viktor

French toast fehércsokis Philadelphia krémsajttal - Segal Viktor Chef receptje alapján.

French toast fehércsokis Philadelphia krémsajttal

 

"Vastag szelet friss kalács fűszeres tojásos tejbe mártva, keksz morzsába forgatva és vastagon megkenve Philadelphia Original krémsajttal."

 

Mi lehet ennél jobb? Főként, ha mondjuk egy nyári nap a teraszon a vendégek előtt készítjük el!  A Philadelphia krémsajtot jó minőségű fehércsokoládéval és citromhéjjal ízesítem és vastagon a kalácsra kenem, de külön kis edényben is tálalható, amit a vendég ízlés szerint maga tesz a frissen elkészült french toast-ra. Aki még cukrosabbra szeretné, sütéskor megszórhatja a kalácsokat cukorral, így még jobban karamellizálódnak a vajban. Legjobb eredményt akkor érünk el, ha a már megpirult kalácsot 3-4 perce 180 fokos sütőbe helyezzük, majd azonnal tálaljuk.

 

Hozzávalók

  • 2 tojás

  • 200ml tej

  • 1/2 vanília kikapart magjai

  • 1 csipet fahéj
  • 1 csipet só
  • 30g barnacukor
  • 4 vastag szelet kalács
  • 100g vajas keksz morzsa
  • 4 vastag szelet kalács
  • 20g vaj a sütéshez
  • friss gyümölcsök és menta a tálaláshoz

 

French toast fehércsokis Philadelphia krémsajttal

Sós karamella

  • 130g cukor
  • 50g sós vaj
  • 150ml tejszín

 

Fehércsokoládés Philadelphia Original krémsajt

  • 320g Philadelphia Original krémsajt
  • 60g fehércsokoládé
  • 1/2 citrom reszelt héja

 

Elkészítjük a sós karamellát: a vajat kockázzuk fel, a cukrot pedig egy közepes méretű lábasban lassan, nem kevergetve karamellizájuk. Amikor elkészült, hozzáadjuk a felkockázott vajat, de a magas hőfok miatt óvatosan folyamatos kevergetve tesszük. Közben egy külön edényben melegítsük fel a tejszínt, de ne forraljuk fel. A meleg tejszín folyamatosan kevergetve adjuk a karamellhez. Amint egynemű lett, alacsony hőfokon 4-5 perc alatt beforraljuk, ha szükséges adunk még hozzá sót, majd lehűtjük. Tálalásig félretesszük.

A fehércsokoládés krémsajthoz a fehércsokoládét gőz felett megolvasztjuk és még langyosan, de nem túl melegen a Philadelphia Original krémsajttal és a citrom reszelt héjával krémes állagúra keverjük. Felhasználásig hűtőben tároljuk.

A french toast-hoz a tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejet, a vanília kikapart magjait, a fahéjat, a sót és a cukrot. A fűszeres tejbe helyezzük a kalács szeleteket 2-3 percre, amíg teljesen magába szívja a folyadékot. Óvatosan lecsepegtetjük és megforgatjuk a kekszmorzsában.

Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat. A kalácsszeleteket lecsepegtetjük és közepes hőmérsékleten mindkét oldalukat aranybarnára sütjük oldalanként 2-2 perc alatt.

 

"Tálaláskor a kisült kalácsra kenjük a krémsajtot, megszórjuk a friss gyümölcsökkel és a menta levelekkel. Sós karamellával és pirított mandulával tálaljuk."

 

French toast fehércsokis Philadelphia krémsajttal Segal Viktor receptje alapján és ajánlásával. Rakjátok fel az étlapotokra, nagy sikere lesz. Sok sikert kívánunk hozzá!

Itt olvashattok több részletet a French toast eredetéről.

 

Vissza a French toast Philadelphia krémsajttal recept oldalról a Séfek és Cukrászok blog oldalra >

Vissza a French toast Philadelphia krémsajttal recept oldalról a White Lake főoldalra >