Tejipari és szárazáru termékek márkaképviselete Magyarországon / Food distributor in Hungary

Kérdése van? Hívjon minket! +36703387020
Kapcsolat

Recept blog - Főzzünk együtt - White Lake
White Lake

Füstös La Molisana gnocchi 4 személyre

Füstös La Molisana gnocchi 4 személyre

A La Molisana gnocchi füstösen nagyon finom Eszter, a Fűszer és Lélek blog írója saját receptje alapján.

Füstös La Molisana gnocchi 4 személyre

Egy vallomással tartozom, én soha nem vásárolok bolti gnocchit. Ennek egyszerű az oka, jobb esetben csak krumpli, liszt, esetleg tojás van benne, ezt aztán félkézzel is meg tudom csinálni. Most se tettem volna másképp, ha az előző, Fitaki sajtos posztnál nem kommentel valaki, aki Toscanában él, hogy a La Molisana tésztaféléket ott a legjobb boltban kapható tésztának tartják, és ez a spagettinél be is bizonyosodott. Szóval úgy voltam vele, hogy egy próbát megér, ugyanis azért be kell vallani, hiába egyszerű étel a gnocchi, elkészíteni mégiscsak igencsak időigényes házilag: krumplit főzni, pucolni, áttörni, gyúrni, majd formázni, akárhogy is két óra, és akár még se a mártás, se a sütés nincs benne.

Füstös La Molisana gnocchi

A gnocchit soha nem főzöm, mindig serpenyőben pirítom: vagy vajon, vagy olívaolajon. Ezt a módszert jó szívvel ajánlom mindenkinek, így lesz egy plusz íze és egy kicsit feszesebb textúrája is, a mártást viszont ugyanúgy felveszi. Most is így tettem, a gnocchikat forró öntöttvas serpenyőben sütöttem aranybarnára közepes lángon, majd utána forgattam csak össze a mártással, és toltam a sütőbe húsz percre.

 

Hozzávalók

  • 1 csomag La Molisana gnocchi
  • 2+4 evőkanál extra szűz olívaolaj
    2 evőkanál vaj
  • 30 dkg koktélparadicsom félbevágva, sütőben meggrillezve
  • 4 db nagyobb, nem túl csípős csilipaprika meggrillezve
  • 10 dkg napon szárított paradicsom apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz felaprított paradicsom (440 gramm)
  • só, bors
  • 1 kávéskanál szárított oregánó
  • 1 kávéskanál füstölt paprika
  • 10 dkg parmezán
  • bazsalikom levelek

 

Elkészítés

Amíg a gnocchik pirultak, a sütőben grill fokozaton megsütöttem a félbevágott paradicsomokat és a csiliket is. A csili természetesen akár el is maradhat, de mivel egészben kerül az ételbe, csak azt csípi, aki ezt szeretné. Nálunk még a gyerekek is szeretik így.

A félbevágott koktélparadicsomot és csilipaprikát egy tűzálló tába teszem, sózom, borsozom, és grill alatt megsütöm. Akár jó, ha a csili héja elkezd fetedni.
A szárított paradicsomot nagyon apróra vágom, a fokhagymát lereszelem. Amikor a koktélparadicsom megsült, elkeverem a szárított paradicsommal, a fokhagymával, a paradicsom konzervvel, a füstölt paprikával, az oregánóval, a sóval és a borssal.
A gnocchit egy nagy serpenyőben a vaj és az olívaolaj keverékén közepes lángon, rázogatva aranybarnára sütöm, majd összeverem a mártással, megszórom a sajttal és tíz percre visszatolom a sütőbe. Amikor elkészült, extra olívaolajat locsolok a tetejére, és dobok rá pár bazsalikomlevelet.

Természetesen bármely más hozzávaló könnyen hozzáadható ehhez a finom gnocchihoz ízlés szerint. Például lehet a mártásba tenni félbe vágott koktél paradicsomot, articsókát, esetleg előre elkészített tejszínes spárgát, pirított fenyőmagot.

Jó étvágyat kívánunk! Nézzétek meg a La Molisana durum tészták teljes választékát.

 

Vissza a Füstös La Molisana gnocchi oldalról a White Lake blog oldalra >

Vissza a Füstös La Molisana gnocchi oldalról a White Lake főoldalra >