Garnélarák farok Philadelphia zöldfűszeres krémsajttal - Segal Viktor receptje
Garnélarák farok Philadelphia zöldfűszeres krémsajttal Segal Viktor chef receptje alapján.
Ropogós garnélarák farok - Philadelphia zöldfűszeres krémsajtal
Segal Viktor mesterszakács receptje alapján
Ezúttal egy elegáns, gyorsan elkészíthető meleg előételt hoztam Nektek, ami rendelést követően pillanatok alatt elkészíthető, ugyanakkor egyszerűen tálalható kis és nagy adagban egyaránt. Sőt mi több, könnyedén lehet welcome falatka is egy fogadáson rákkal elkészítve, és a zöldfűszeres Philadelphia krémsajt a ropogóssághoz lágyságot ad. Én gyakran több fogásos vacsora menük izgalmas kiegészítőjeként készítem el ezt a három teljesen eltérő textúrákat tartalmazó ételt. A hihetetlenül ropogós rák, mellette a sajtkrém friss, krémes, ugyanakkor zsírszegény -ezért könnyed-, fűszernövényektől gazdag íze és az édeskés zöldparadicsom lekvárszerű állaga tökéletesen kiegészítik egymást a menüsoron belül. Ráadásul remekül lehet borokat párosítani hozzá.
A kataifi, közel-keleti tészta nem mindenhol kapható és alkalmanként körülményes lehet a beszerzése. Ennek ellenére érdemes kipróbálni ezt a receptet, mert nagyon látványos mennyire élvezetesen roppanós egy-egy falat a sült rákból. A kataifit leginkább édességekből ismerhettük meg a földközi-tengeri utazásaink során.
Hozzávalók (4 adag)
- Zöldparadicsom lekvárhoz:
- Lekvár kb. 300ml
- 150g kristálycukor (a paradicsom savanyúságától függően)
- 2 egész csillagánizs
- 1 kkn lime reszelt héja
- ½ lime leve
- 10 szem (1kg) zöldparadicsom, apróra felkockázva
Ropogós garnélarákhoz
- 200g Kataifi tészta
- 12 db garnélarák farok
- 1 egész tojás felverve
- Só, bors
- 250 g Philadelphia zöldfűszeres krémsajt
- ½ lime leve
- 2 avokádó olaj
Elkészítés
Elkészítjük a lekvárt:
Egy lábasban 200 ml vizet felforralunk a cukorral, a csillagánizzsal, felforraljuk, majd közepesre vesszük a hőfokot. Gyöngyözve a felére beforraljuk a fűszeres szirupot. Hozzáadjuk a felkockázott zöldparadicsomot (a héját nem kell eltávolítani), a lime héját és levét, majd a szirupban, nagyon alacsony hőfokon, lassan, hozzávetőlegesen 1 óráig főzzük. A paradicsom először levet ereszt, majd elkezd sűrűsödni. Addig kell főzni, amíg lekvárszerű lesz és fényesen bevon egy kiskanalat. Ekkor eltávolítjuk belőle a csillagánizst. Zárt üvegben, hűtőben tároljuk. Nagyobb mennyiségben, napokkal előre elkészíthető.
A zöldfűszeres krémsajtot egy keverőtálban habverő segítségével kikeverjük a lime levével és az avokádó olajjal. Hogy könnyebben ráragadjon a kataifi tészta a rákra, belemártjuk őket a tojásba és így forgatjuk bele a tésztába. 190 fokosra előmelegített sütőben 3-5 perc alatt készre sütjük a rákokat. Tálaláskor a zöldfűszeres krémsajtra halmozzuk a rákokat és néhány teáskanálnyi lekvárt helyezünk a ropogós rákok mellé.
Tippek és trükkök
Ha az ételt rendezvényen tálaljuk nagyobb mennyiségben, a garnélarákokat akár több órával a kezdés előtt, még a konyhán el lehet készíteni a kataifi tésztával sütésre készen.
A ropogós rákot más körettel is tálalhatjuk, csak arra kell vigyázzunk, hogy a tészta roppanóssága megmaradjon.
Jó étvágyat kívánunk hozzá. Majd számoljatok be, hogy hogyan sikerült, szívesen veszünk fényképeket és alternatív recepteket is. A Facebook oldalunkon a poszt alatt tudtok küldeni képeket vagy küldjétek el az info@white-lake.hu email címre.
Nagyon finom, próbáljátok ki, írjátok meg a véleményeteket és várjuk a fényképeket.
Jó étvágyat kívánunk! Nézzétek meg a Philadelphia további termékeit is >
Vissza a Garnélarák farok Philadelphia zöldfűszeres krémsajttal oldalról a Séfek és Cukrászok blog oldalra >
Vissza a Vissza a Garnélarák farok Philadelphia zöldfűszeres krémsajttal oldalról oldalról a White Lake főoldalra >