Tejipari és szárazáru termékek márkaképviselete Magyarországon / Food distributor in Hungary

Kérdése van? Hívjon minket! +36703387020
Kapcsolat

Receptek éttermeknek, séfeknek, cukrászoknak
White Lake

Gombakrémleves Philadelphia krémsajttal - séf: Segal Viktor

Gombakrémleves Philadelphia krémsajttal - séf: Segal Viktor

Gombakrémleves Philadelphia krémsajttal - Segal Viktor Chef receptje alapján.

Philadelphia krémsajtos gombakrémleves

 

"A mindenki által ismert és gyakran elkészített gombakrémlevest ezúttal nem csak a Philadelphia krémsajt teszi selymessé és ízletessé, de egy tunéziai citrusos vörös chili szósz is, a Harissa, ami izgalmas csípős ízt ad a levesünknek."

 

Gombakrémleves Philadelphia krémsajttal

Egy krémlevesnél mindig kiemelkedően fontos a különböző állagok és ízek, hogy ne az unalmas, semleges ízű levest tálaljuk a vendégeknek. A gombák ízét frissen, a tálaláskor pirított gombákkal fokozzuk. A Philadelphia Original krémsajttal tökéletes harmonizáló sóban eltett citrom élénk ízével és az újhagymával igazi elő nyári ételt varázsolhatunk a vendégek elé.

 

Gombakrém leves sóban eltett citrommal és Philadelphia Original krémsajttal

 

Hozzávalók (4 adag)

Leveshez

  • 500g barna csiperke (2 db-ot tegyünk félre a tálaláshoz)
  • 100g barna shimeji gomba (felét tegyük félre a tálaláshoz)
  • 50g vaj
  • 2 újhagyma szára (zöldjét tálaláskor használjuk fel
  • 2 salotta hagyma
  • 1 tk őrölt koriander
  • ½ tk őrölt rómaikömény
  • 1l zöldségalaplé
  • 250g Philadelphia Original krémsajt
  • 50ml olívaolaj
  • Só, frissen őrölt feketebors (Sarawak vagy Pondicherry a legjobban ideillő)

 

Sóban eltett citrom

  • 50 dkg durva szemű tengeri só
    4 kezeletlen citrom, cikkelyekre vágva (szezonban Meyer vagy Amalfi citrom)

 

Citromos Philadelphia sajtkrém

  • 125g Philadelphia Original krémsajt
  • 1 ek sóban eltett citrom héja apróra vágva vagy kezeletlen citrom héja reszelve

 

Tálaláshoz

  • 2 barna csiperke
  • 50g barna shimeji gomba
  • 1 ek Harissa
  • 2 újhagyma zöldje

 

"A sóban eltett citromhoz az egész citromokat cikkelyekre vágjuk. Egy befőttes üvegben rétegezzük a cikkelyeket a durva szemű tengeri sóval."

 

 

Alulra só kerül, rá a citromcikkelyek, amelyeket kissé ki is facsarhatunk, aztán megint só, amíg fér, a tetejére só kerül. A só az egyes rétegek között kb. 1 cm vastagon álljon, a citrom rétegeket teljesen fedje be. Az üveget szorosan lezárjuk. Száraz, hűvös helyen legalább két hétig állni hagyjuk, közben két-három naponta megfordítjuk az üveget. Két hónap után a legjobb, de két hét után már használható. Felhasználáskor a belsejét és a fehér részét eltávolítjuk, csak a héját használjunk, apróra kockázva. Vákuum zacskóban elkészítve 1-2 hét alatt már tökéletes eredményt érhetünk el. A sajtkrémet egy keverő edényben kikeverjük a felvágott citrom héjával. Nem fűszerezzük.

A leveshez olvasztott vajon, nagy lábasban, üvegesre pároljuk a finomra aprított salotta hagymát és a felkarikázott újhagymát (csak a fehérjét használjuk). Adjuk hozzá a durvára darabolt gombákat és pirítsuk le. Öntsük fel az alaplével és adjuk hozzá a fűszereket. Sózzuk, borsozzuk és kb. 20 percig főzzük. Ekkor botmixerrel krémes állagúra keverjük a levest, hozzáadjuk a krémsajtot és az olívaolajat. Ha szükséges még fűszerezhetjük.

 

"Tálaláskor egy serpenyőben magas hőfokon 1-2 perc alatt megpirítjuk a gombákat, megszórjuk az újhagyma zöldjével, a Harissa-val, alaposan megborsozzuk és a citromos sajtkrémmel tálaljuk."

 

 

Itt olvashattok több részletet a Gombakrémleves eredetéről.

 

Vissza a Gombakrémleves Philadelphia krémsajttal recept oldalról a Séfek és Cukrászok blog oldalra >

Vissza a Gombakrémleves Philadelphia krémsajttal recept oldalról a White Lake főoldalra >