Tejipari és szárazáru termékek márkaképviselete Magyarországon / Food distributor in Hungary

Kérdése van? Hívjon minket! +36703387020
Kapcsolat

Receptek éttermeknek, séfeknek, cukrászoknak
White Lake

Karácsonyfa desszert Philadelphia krémsajttal - Enzsöl Balázs receptje

Karácsonyfa desszert Philadelphia krémsajttal - Enzsöl Balázs receptje

Karácsonyfa desszert Philadelphia krémsajttal - Enzsöl Balázs mestercukrász receptje alapján

Karácsonyfa desszert Philadelphia krémsajttal

Akár Karácsonykor is elkészíthetjük az ünnepi desszerteket a Philadelphia krémsajttal.

Tökéletes ékköve lehet a karácsonyi menüsornak.

Ezúttal a piskótába csempésztem bele a krémes sajtot, amit nemcsak az ünnepek alatt lehet használni, de bármikor megállja a helyét, bármelyik desszertnél.

Arra ügyeljünk, hogy ne süssük túl a piskótát, mert nagyon kiszáradhat.

 

Krémsajtos csokoládés piskóta hozzávalók

  • 20g vaj
  • 30g marcipán
  • 21g tojás sárgája
  • 70g Philadelphia krémsajt
  • 165g tojásfehérje
  • 55g kristálycukor
  • 125g étcsokoládé 54%

 

Macaron Philadelphia krémsajt töltelékkel

Krémsajtos csokoládés piskóta elkészítés

Vízgőz fölött melegítsük fel a csokoládét a vajjal, vigyázzunk, hogy ne menjünk 50 Celsius fok fölé. Vegyük le a vízgőzről, és keverjük össze a Philadelphia krémsajtot,tojássárgája és marcipán mixünket. Végezetül keverjük hozzá a cukorral felvert tojásfehérjénket. 170 Celsius fokon süssük 20 percig.

 

Málna töltelék hozzávalók

  • 150g málna püré
  • 13g kristálycukor
  • 2,5g Sosa pektin NH

 

Málna töltelék elkészítés

Keverjük össze a cukrot a pektinnel.

Gyorsforralóban kezdjük el felmelegíteni a málna pürét. 40 Celsius foknál, folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a cukor és pektin mixet, majd főzzük 85 Celsius fokig.

 

Fehércsokoládé mousse hozzávalók

  • 90g tejszín
  • 1,1g zselatin, 200 bloom
  • 125g Valrhona Opalys 35% fehér csokoládé
  • 150g tejszínhab

 

Fehércsokoládé mousse elkészítés

Melegítsük fel a tejszínt 40 fokig, majd adjuk hozzá a kiáztatott zselatint, és főzzük 60 fokig. Öntsük rá a felolvasztott csokoládéra és emulgeáljuk. 35 foknál adjuk hozzá a felvert tejszínhabot.

 

Bevonó hozzávalók

  • 100g Valrhona Opalys 35% csokoládé
  • 100g Varlhona kakaóvaj
  • Zöld, zsírbázisú, por alapú ételfesték

 

Bevonó elkészítés

Vízgőz fölött melegítsük fel a fehércsokoládét a kakaóvajjal, ügyelve arra, hogy ne menjünk 40 Celsius fok fölé. Öntsük egy műanyag kancsóba, és botmixerrel emulgeáljuk, majd folyamatos mixelés mellett adjuk hozzá a megfelelő mennyiségű zöld , zsírbázisú festékport. 37 Celsius fokon használjuk.

 

Macaron Philadelphia krémsajt töltelékkel

Karácsonyfa desszert összeállítás

  • A fagyasztóban lehűtött szilikonformát teletöltjük a 37 Celsius fokos zöldre színezett csokoládés bevonóval, majd 5 másodpercet hagyjuk állni, és fejjel lefelé fordítva kiöntjük belőle a felesleget, mintegy vékony csokoládéréteget képezve a szilikonformánkban.
  • Megtöltjük félig a szilikonformát a fehércsokoládé mousse krémmel.
  • Belehelyezzük a málna töltelékünket.
  • Töltünk bele még mousse-t.
  • Belehelyezzük a piskótánkat.
  • A felesleges mousse-t lehúzzuk, majd fagyasztóban vagy sokkolóban kifagyasztjuk.

 

Ez megint egy extravagáns és gourmet desszert lesz a kínálatban, és természetesen más színekben, alakokban és különböző díszítésekkel is lehet alkalmi kuriózumot készíteni! Boldog Karácsonyt, jó készítést és boldog, szuper elégedett vendégeket kívánunk mindenkinek!

Majd számoljatok be, hogy hogyan sikerült, szívesen veszünk fényképeket és alternatív recepteket is. A Facebook oldalunkon a poszt alatt tudtok küldeni képeket vagy küldjétek el az info@white-lake.hu email címre.

Nagyon finom, próbáljátok ki, írjátok meg a véleményeteket és várjuk a fényképeket. Nézzétek meg a Philadelphia további termékeit is teljes választékát.

 

 

Vissza a Karácsonyfa desszert Philadelphia krémsajttal recept oldalról a Séfek és Cukrászok blog oldalra >

Vissza a Karácsonyfa desszert Philadelphia krémsajttal recept oldalról a White Lake főoldalra >