Tejipari és szárazáru termékek márkaképviselete Magyarországon / Food distributor in Hungary

Kérdése van? Hívjon minket! +36703387020
Kapcsolat

Recept blog - Főzzünk együtt - White Lake
White Lake

La Molisana spagetti Philadelphia krémsajttal és kolbásszal

La Molisana spagetti Philadelphia krémsajttal és kolbásszal

Készülünk már a nyárra és elkezdjük a könnyű La Molisana tésztaételeket kombinálni a krémsajttal és más finomságokkal, a Fűszer és Lélek blog írójának receptje alapján.

La Molisana spagetti Philadelphia krémsajttal és kolbásszal

Spagetti hedonistáknak

La Molisana spagettit készítettünk, Philadelphia natúr krémsajt és kolbász hozzáadásával, érdemes elolvasni és elkészíteni! A receptet a Fűszer és Lélek blog írójának köszönjük!

Létezik egy tökéletes angol kifejezés, amit ezerféleképp fordítanak magyarra, a comfort food.

Szokás otthonos ízeknek, tápláló, vagy szívmelengető ételnek hívni, sőt, egyesek szerint ezek a vigasztaló ételek, de egyik kifejezés sem fedi pontosan az eredetit. Azt az ételt hívjuk comfort foodnak, amit otthon akkor készítünk jellemzően magunknak, amikor étellel szeretnénk magunkat megjutalmazni, és egy fagyi nem elég ehhez. Sajnos le kell szögezni, hogy diétás comfort food nem létezik.

Akár hogy is, ezek az ételek mindig dúsak szénhidrátban és zsírban is. Mondhatnánk azt is, hogy pont ezért olyan nagyon finomak. A fogalom angolul sem olyan nagyon régi, hiszen csak 1977-ben írták bele a Webster's Szótárba, pontosan öt évvel azután, hogy Liza Minelli azt mondta egy interjúban, hogy diétázni muszáj és jót is tesz, de nem bírja ki comfort food nélkül.

Úgyhogy mi most szeretettel küldjük ezt a receptet Lizanak, garantáljuk, hogy ízleni fog neki, hiszen minden benne van, amitől az embernek jobb kedve lehet otthon: tészta, kolbász, zsíros sajt, füstölt íz és édes hagyma.

 

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg La Molisana spagetti
  • 2 fej hagyma
  • 6 ek étolaj
  • 20 dkg füstölt libakolbász, vagy más szárazkolbász
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk füstölt fűszerpaprika
  • 1 doboz natúr Philadelphia krémsajt
  • 1 dl tejszín
  • só, bors
  • 2 szál újhagyma

 

Elkészítés

A La Molisana spagettit sós vízben kifőzzük. Amíg fő, elkészítjük a mártást. A hagymát vékony félkarikákra vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk. Nem kell túlságosan megpárolni, akkor jó, amikor még benne van a hagyma édessége, és egy picit roppanós. A kész hagymát kiszedjük, félretesszük, a visszamaradt olajba szórjuk a vékony karikákra szeletelt kolbászt.

Csak addig sütjük, amíg félig átsül, és elkezd kiolvadni belőle a zsír. Ekkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a pirospaprikát, a tejszínt és a krémsajtot. Egyet hagyjuk rottyanni, és már kész is. A forró kifőtt tésztát a mártásba forgatjuk, és azonnal tálaljuk. A sülthagymát és a felkarikázott újhagymát a tetejére szórjuk. Ha szeretjük, tehetünk bele csilit is!

Jó étvágyat kívánunk! Nézzétek meg a Philadelphia krémsajtos szendvicskrémeink teljes választékát >

 

Vissza a La Molisana spagetti oldalról a White Lake blog oldalra >

Vissza a La Molisana spagetti oldalról a White Lake főoldalra >