Macaron Philadelphia krémsajt töltelékkel - Enzsöl Balázs receptje
Macaron Philadelphia krémsajt töltelékkel - Enzsöl Balázs mestercukrász receptje alapján
Macaron Philadelphia krémsajt töltelékkel
Ma egy mind színeiben, mind ízválasztékában színes Philadelphia krémsajt krémmel töltött Macaron desszertet hoztam, ami tökéletes passzol a hideg téli napok kávéi mellé, valamint ebédjei után.
Macaron héj
Hozzávalók
- 285g kristálycukor
- 100g víz
- 110g tojásfehérje, 1-2 napos tojásból
- 293g mandulaliszt
- 293g porcukor
- 110g tojásfehérje, 1-2 napos tojásból
Elkészítés
A kristálycukrot és a vízet elkezdjük felmelegíteni, és 116 celsius fokig főzzük.
Közben az egyik 110g tojásfehérjét elkezdjük kihabosítani, és hozzáöntjük a 116 celsius fokos cukorszirupot, szépen csorgatva. Amikor az összes szirup benne van, akkor hozzáadjuk a kiválasztott színezéket is.
Egy üstbe beleszitáljuk a mandulalisztet és a porcukrot. Hozzáöntjük a 110g tojásfehérjét, és elkeverjük,
Ezután a két masszát összekeverjük úgy, hogy az olasz habcsókos mixet 3-4 részletben hozzáadjuk a mandulalisztes-porcukros-tojásfehérjés masszához, amíg egynemű és fényes nem lesz. Ezután a macaron masszát a megfelelő kinyomóval ellátott habzsákba töltük, és egyforma nagyságű méreteket nyomunk a szilikonlapra. Megütőgetjük ezután alulról a tálcát, vagy 30-40cm magasságba emelve, az asztalra ejtjük többször, hogy a levegőbuborékok kijöjjenek a masszánkból.
Ezután addig pihentetjük szobahőmérsékleten, amíg úgymond meg nem bőrősödik.
Előmelegített sütőben, 160 Celsius fokon 15-17 percig sütjük, mérettől függően.
Amikor kihűltek a macaron héjjak, leszedjük őket a szilikon matracról, és egy műanyag dobozba tesszük őket, és a fagyasztóban tárojuk felhasználásig.
Philadelphia krémsajtos macaron töltelék
Nemcsak tortákhoz, péksüteményekhez, fagylaltokhoz, de a macaronokhoz is tökéletesen passzol a Philadelphia krémsajt. A krémsajtos töltelékkel készített macaronok a macaronhéj édességét a krémsajt friss ízével kombinálják, így csodálatos ízharmóniát adnak. A macaron egy tökéletes könnyű édesség az ebéd utáni vagy délelőtti kávék mellé, és az ízkombinációk választéka gyakorlatilag végtelen.
Hozzávalók
- 100g tejszín 35%
- 160g fehércsokoládé 35%
- 100g Philadelphia krémsajt
- 1,4g zselatin 200 bloom
Elkészítés
A zselatinlapot jeges vízben kiáztatjuk. Majd, ha kiázott, akkor a felesleges vízet kinyomjuk belőle.
Egy 1 literes műanyag kancsóba belemérjük a fehércsokoládét és a Philadelphia krémsajtot.
A tejszínt felmelegítjük 4o celcius fokra. Hozzáadjuk a zselatinlapot, majd folyamatos kevergetés mellett 60 celcius fokig melegítjük.
Ráöntjük a csokoládéra és krémsajtra, majd botmixerrel emulgáljuk.
Egy műanyag dobozba öntjük, majd frissentartó fóliával letakarjuk, hogy ne érintkezzen a mixünk a levegővel és megvárjuk, amíg szobahőmérsékletre le nem hűl.
Ezután hűtőbe tesszük és minimum 8 órán át pihentetjük.
Összeállítás
Használatkor egy habzsákba töltjük és a megfelelő kinyomófejjel rányomjuk a kikészített macaronra és ezt követően összeragasztjuk a másik felével. Az elkészített macaronokat lehet tárolni a fagyasztóban néhány darabos kiszerelésekben és a rendelések alapján 10-15 perc kiengedés után frl lehet szolgálni a vendégeknek.
Amire figyelni kell
Mindig botmixerrel emulgáljunk a tölteléket! A kézi emulgálás nem olyan sikeres, mint a gépi, és nem fogunk olyan szép végeredményt kapni.
Ez megint egy extravagáns és gourmet desszert lesz a kínálatban, és természetesen más színekben és különböző díszítésekkel is lehet alkalmi kuriózumot készíteni! Jó készítést és boldog, szuper elégedett vendégeket kívánunk mindenkinek!
Jó étvágyat kívánunk hozzá. Majd számoljatok be, hogy hogyan sikerült, szívesen veszünk fényképeket és alternatív recepteket is. A Facebook oldalunkon a poszt alatt tudtok küldeni képeket vagy küldjétek el az info@white-lake.hu email címre.
Nagyon finom, próbáljátok ki, írjátok meg a véleményeteket és várjuk a fényképeket.
Jó étvágyat kívánunk! Nézzétek meg a Philadelphia további termékeit is teljes választékát >
Vissza a Macaron Philadelphia krémsajt töltelékkel recept oldalról a Séfek és Cukrászok blog oldalra >
Vissza a Macaron Philadelphia krémsajt töltelékkel recept oldalról a White Lake főoldalra >