Philadelphia sajttortácskák fehércsokival és málnával
Hamarosan újból megjelenik a magyar málna az üzletek polcain is, készítsetek friss málnával és fehércsokival finom Philadelphia sajttortácskákat a Fűszer és Lélek blog írójának receptje alapján.
Málnás-fehércsokis Philadelphia cheesecake
Ez a három hozzávaló, a málna, a fehércsoki, a Philadelphia krémsajt együtt olyan ütős kombináció, hogy tulajdonképpen recept se kellene hozzá, mert teljesen mindegy, hogy mi sül ki belőle, egészen biztosan finom lesz:
Ha pohárdesszert, akkor elmorzsolok pár csokis kekszet, amire fehércsokival ízesített krémsajtot kanalazok, majd pár szem málna következik, esetleg egy kis málnalikőr, majd újabb keksz, megint málna, és megint krém, hogy a tetejét végül ismét málnával díszíthessem. Egy óra a hűtőben, és már lehet is kanalazni.
De most pici, egyszemélyes tortácskákat sütöttem belőle, akkorákat azért, ami előtt nem jó nagyon jóllakni, mert ami ilyen finom, az inkább legyen egy desszert-főétel, mint valami, aminek helyet kell hagyni!
Május van, természetesen aprószemű eperből is tökéletes, előtte pedig egy tányér spárga-krémleves, esetleg egy kisebb adag spárgás rizottó a befutó.
A tortácska nagyon hamar elkészül, sütni csupán negyedórát kell, de csak tökéletesen behűtve érdemes enni, így ha este elkészítjük, másnap csak díszíteni kell.
Hozzávalók 4 db 16 centis formához:
- 400 gramm zabkeksz
- 2 evőkanál holland kakaó
- 70 gramm olvadt, de nem forró vaj
- 4 evőkanál málnalekvár
- 250 gramm Philadelphia Sajtos szendvicskrém (2 doboz)
- 100 gramm fehércsoki
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 egész tojás
- 500 gramm málna vagy apró szemű eper
A kekszet apróra törjük, majd késes robotgéppel ledaráljuk. Hozzákeverjük a kakaót és a vajat. A masszát négy részre osztjuk, és belenyomkodjuk a tortaformákba úgy, hogy a peremére is jusson. Érdemes az alját valami egyenessel is megnyomkodni, hogy szép egyenletes legyen a végeredmény, például egy talpaspohár alja tökéletes erre a célra.
A fehércsokit vízgőz felett megolvasztjuk, majd habverővel hozzákeverjük a szobahőmérsékletű krémsajtot, a vaníliakivonatot és az egész tojást is.
Ha szükséges, pici vízzel higítjuk a málnalekvárt. Akkor jó, ha szétterül, de nem nagyon folyik. A tészta tetejére csorgatjuk, majd rákanalazzuk a krémsajtos masszát is.
15 percre 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Nem baj, ha egy picit még folyósnak tűnik a közepe, amikor kivesszük, mire kihűl, tökéletes lesz az állaga. Amikor kihűlt becsomagoljuk, és hűtőbe tesszük. Másnap feldíszítjük a gyümölccsel. Minél többel, annál finomabb.
Jó étvágyat kívánunk! Nézzétek meg a Philadelphia krémsajtos szendvicskrémeink teljes választékát >
Vissza a Málnás-fehércsokis Philadelphia sajttorta oldalról a White Lake blog oldalra >
Vissza a Málnás-fehércsokis Philadelphia sajttorta oldalról a White Lake főoldalra >