Tejipari és szárazáru termékek márkaképviselete Magyarországon / Food distributor in Hungary

Kérdése van? Hívjon minket! +36703387020
Kapcsolat

Receptek éttermeknek, séfeknek, cukrászoknak
White Lake

Philadelphia krémsajtos málnás panna cotta - Enzsöl Balázs receptje

Philadelphia krémsajtos málnás panna cotta - Enzsöl Balázs receptje

Málnás panna cotta Philadelphia krémsajttal - Enzsöl Balázs mestercukrász receptje alapján.

Málnás panna cotta Philadelphia krémsajtból

Málnás panna cotta Philadelphia krémsajttal

 

Veletek is előfordult már, hogy egy könnyedebb ebéd után nem tudtátok eldönteni, hogy panna cotta-t vagy sajttortát rendeljetek desszertnek? Ezt a problémát orvosolva egy olyan desszertet osztok meg ma Veletek, ami kettő az egybe: egy Philadelphia krémsajtos panna cotta, málnás feltéttel, amit friss és liofilizált málnával egyaránt ízesíthettek és díszíthettek.

Természetesen a málna helyett bármilyen gyümölcsöt használhattok, pl. epret, áfonyát, ribizlit, barackot, citromot és a gyümölcsök mellett lehet más szósszal is leönteni, mint pl. karamell, csokoládé és még sok minden más.

 

Philadelphia krémsajtos panna cotta málna öntettel

 

Hozzávalók a panna cotta-hoz

  • 90g Philadelphia krémsajt
  • 190g állati tejszín 35%
  • 30g kristálycukor
  • 1,5g arany zselatinpor 200 bloom
  • 9g víz

 

Elkészítés

A zselatinport felöntjük a vízzel, és hűtőbe tesszük 5 percre. Addig egy indukcióslapon elkezdjük a tejszínt szép lassan felmelegíteni. 40 Celsius foknál hozzáadjuk a kristálycukrot és a megkeményedett zselatinmasszánkat, és folyamatos kevergetés mellett 60 Celsius fokig melegítjük.

 

A Philadelphia krémsajtot egy kisebb műanyag kiöntő edénybe tesszük, és az indukcióslapról levett tejszínünket ráöntjük. Botmixerrel emulgeáljuk. Frissen tartó fóliával letakarjuk és hagyjuk lehűlni. Ezután habzsákba töltjük és az általunk tetszőlegesen kiválasztott poharakba töltjük, majd ezeket minimum 4 órára a hűtőbe tesszük.

 

Hozzávalók a málnás zseléhez

  • 100g málna püré
  • 20g kristálycukor
  • 2,3g arany zselatinpor 200 bloom
  • 13,8g víz

 

A zselatinport felöntjük a vízzel és hűtőbe tesszük 5 percre. A málna pürét egy indukcióslapon elkezdjük felmelegíteni. 40 Celsius foknál hozzáadjuk a kristálycukrot és a megkeményedett zselatinmasszát, és folyamatos kevergetés mellett 60 Celsius fokig melegítjük.  Beletöltjük egy habzsákban, lezárjuk, és hagyjuk lehűlni 30 Celsius fokig. Ezután a már megdermedt és hideg panna cottánk tetejére töltjük, majd visszatesszük a hűtőbe és egy éjszakára pihentetjük.

 

A panna cotta története

A panna cotta egy olasz desszert, melynek neve olaszul "főtt krémet" jelent. Pontos eredete nem tisztázott, de általánosságban elmondható, hogy az édeskrémes desszert a 20. század második felében terjedt el Olaszországban.

A panna cotta nagy népszerűségnek örvend az egész világon, és sokféle változatban és ízben készül. Az eredeti olasz recept mellett sok kulináris művész és szakács készített már saját változatot és újítást a panna cotta elkészítésében.

Bár nem teljesen világos, hogy mikor és hol született, az biztos, hogy a panna cotta az olasz gasztronómia egyik jellegzetes édessége lett.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

 

Vissza a Málnás panna cotta Philadelphia krémsajttal recept oldalról a Séfek és Cukrászok blog oldalra >

Vissza a Málnás panna cotta Philadelphia krémsajttal recept oldalról a White Lake főoldalra >