Tejipari és szárazáru termékek márkaképviselete Magyarországon / Food distributor in Hungary

Kérdése van? Hívjon minket! +36703387020
Kapcsolat

Recept blog - Főzzünk együtt - White Lake
White Lake

Málnás sajttorta Philadelphia krémsajttal

Málnás sajttorta Philadelphia krémsajttal

Nézzétek meg ezt a nagyon egyszerű és finom málnás sajttorta receptet, amiben a krémhez Philadelphia krémsajtot használunk.

Házi málnás sajttorta

Van valami kielégítőbb, mint egy nagyon finom saját málnás sajttorta elkészítése? Ez egy nagyon egyszerű recept, készítsd el.

Hozzávalók

A kekszmorzsa elkészítéséhez

  • 350 gramm zabpehely keksz
  • 70 gramm teavaj
  • A sajttorta krémjéhez

A krém hozzávalók

  • 600 gramm krémsajt
  • 25 dkg cukor
  • 1 teáskanál vanília aroma vagy vaníliás cukor
  • 2 tojás

A málnához 

  • 100 gramm málna
  • 1,5 evőkanál cukor

 

Az elkészítése sem bonyolult

Kekszforgács készítése

A zabpehely kekszet apróra vágjuk, és hozzáadjuk az olvasztott vajat. Összekeverjük és sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk. TIPP: Kivehető tortaformában ajánlott sütni, hogy a végén könnyen kivehető legyen. 180°C-on 10 percig sütjük.

A krém elkészítése

A krémsajtot habverővel felverjük kb. 3 percig, majd hozzáadjuk a cukrot és a vanília aromát. A tejszín közepébe felverünk egy tojást, és habverővel homogénre keverjük, de csak körülötte a tejszínnel. A többi krémet lapáttal megforgatjuk. Ugyanígy járjunk el a másik két tojással is. Ha kihűlt a kekszes alap, ráöntjük a krémet. Óvatosan ütögessük a tortaformát a munkalaphoz, és egy fogpiszkálóval szúrjuk ki a beérkező buborékokat.

Málnaszósz készítése

A málnát a cukorral megfőzzük. Ha kész, átengedjük egy szűrőn. A krém tetejét megkenjük málnával, és fogpiszkálóval tetszőleges mintára kenjük. A képen látható eredményt úgy kapjuk meg, hogy a torta közepéből a fogpiszkálóval sugárirányban különböző méretű egyenes vonalakat, köröket rajzolunk. Alja és oldala 4-5 réteg alufóliával van bevonva. Ahol van éle az alufóliának, madzaggal kösse össze, hogy ne folyjon bele a víz.

A torta sütése

A vizet felforraljuk, majd egy nagyobb tepsibe öntjük. Nem kell sokat önteni, csak néhány decit.

Ezután tegyük bele a sajttortánkat. 165°C-ra előmelegített sütőben 65 percig sütjük, 30 perc múlva alufóliával letakarva tovább sütjük. Hagyjuk kihűlni és tegyük hűtőbe egy éjszakára. A maradék málnával kínáljuk vendégeinket.

Jó étvágyat kívánunk!

 

Vissza a házi sajttorta Philadelphia krémsajttal oldalról a White Lake blog oldalra >

Vissza a házi sajttorta Philadelphia krémsajttal oldalról a White Lake főoldalra >