Málnás sajttorta Philadelphia krémsajttal
Nézzétek meg ezt a nagyon egyszerű és finom málnás sajttorta receptet, amiben a krémhez Philadelphia krémsajtot használunk.
Házi málnás sajttorta
Van valami kielégítőbb, mint egy nagyon finom saját málnás sajttorta elkészítése? Ez egy nagyon egyszerű recept, készítsd el.
Hozzávalók
A kekszmorzsa elkészítéséhez
- 350 gramm zabpehely keksz
- 70 gramm teavaj
- A sajttorta krémjéhez
A krém hozzávalók
- 600 gramm krémsajt
- 25 dkg cukor
- 1 teáskanál vanília aroma vagy vaníliás cukor
- 2 tojás
A málnához
- 100 gramm málna
- 1,5 evőkanál cukor
Az elkészítése sem bonyolult
Kekszforgács készítése
A zabpehely kekszet apróra vágjuk, és hozzáadjuk az olvasztott vajat. Összekeverjük és sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk. TIPP: Kivehető tortaformában ajánlott sütni, hogy a végén könnyen kivehető legyen. 180°C-on 10 percig sütjük.
A krém elkészítése
A krémsajtot habverővel felverjük kb. 3 percig, majd hozzáadjuk a cukrot és a vanília aromát. A tejszín közepébe felverünk egy tojást, és habverővel homogénre keverjük, de csak körülötte a tejszínnel. A többi krémet lapáttal megforgatjuk. Ugyanígy járjunk el a másik két tojással is. Ha kihűlt a kekszes alap, ráöntjük a krémet. Óvatosan ütögessük a tortaformát a munkalaphoz, és egy fogpiszkálóval szúrjuk ki a beérkező buborékokat.
Málnaszósz készítése
A málnát a cukorral megfőzzük. Ha kész, átengedjük egy szűrőn. A krém tetejét megkenjük málnával, és fogpiszkálóval tetszőleges mintára kenjük. A képen látható eredményt úgy kapjuk meg, hogy a torta közepéből a fogpiszkálóval sugárirányban különböző méretű egyenes vonalakat, köröket rajzolunk. Alja és oldala 4-5 réteg alufóliával van bevonva. Ahol van éle az alufóliának, madzaggal kösse össze, hogy ne folyjon bele a víz.
A torta sütése
A vizet felforraljuk, majd egy nagyobb tepsibe öntjük. Nem kell sokat önteni, csak néhány decit.
Ezután tegyük bele a sajttortánkat. 165°C-ra előmelegített sütőben 65 percig sütjük, 30 perc múlva alufóliával letakarva tovább sütjük. Hagyjuk kihűlni és tegyük hűtőbe egy éjszakára. A maradék málnával kínáljuk vendégeinket.
Jó étvágyat kívánunk!