Csokoládés, mályvacukros mousse golyók Philadelphia krémsajttal - Enzsöl Balázs receptje
Csokoládés, mályvacukros mousse golyók Philadelphia krémsajttal - Enzsöl Balázs mestercukrász receptje alapján
Philadelphia krémsajtos mályvacukros mousse golyók
Philadelphia krémsajtból mályvacukros mini desszert?
Igen, lehetséges. Gyerekkorom egyik meghatározó ízvilágát próbáltam itt visszahozni, ezúttal egy kicsit citrusosabb verzióban. Tökéletes passzol bármelyik menüsorhoz, vagy főételhez, frissességet csempészve az étkezés végén. Használhatjuk akár petit fours-ként vagy kávé mellé szervírozva. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl vastag a csokoládé réteg, megbontva ezzel a harmóniát az ízvilágban.
Hozzávalók
Mályvacukros, Philadelphia krémsajtos mousse
- 60g víz
- 45g invertált cukor
- 170g kristálycukor
- 60g tojásfehérje
- 13g kristálycukor
- 8g reszelt citormhéj
- 90g citromlé
- 125g philadelphia krémsajt
- 10,8g zselatin, 200 bloom
Elkészítés
Áztassuk be a zselatint jéghideg vízben.
Gyorsforralóban főzzük fel a vizet, invertált cukrot és kristálycukrot 118 Celsius fokig. Adjuk hozzá a zselatint, és keverjük el benne. Mindemellett párhuzamosan kezdjük el felverni fel a tojásfehérjét a 15g kristálycukorral. Öntsük hozzá a cukorszirupunkat, és keverjük közepes sebességgel, amíg ki nem hűl. Keverjük össze a Philadelphia krémsajtunkat a citromlével, a reszelt héjjal, és adjuk hozzá a másik masszánkhoz, majd keverjük el homogénre.
Hozzávalók
Bevonó
- 100g Valrhona Guanaja 7o% étcsokoládé
- 100g Varlhona kakaóvaj
Elkészítés
Vízgőz fölött melegítsük fel a fehércsokoládét a kakaóvajjal, ügyelve arra, hogy ne menjünk 50 Celsius fok fölé. Öntsük egy műanyag kancsóba, és botmixerrel emulgeáljuk. 37 Celsius fokon használjuk.
Összeállítás, tippek és trükkök
Ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl vastag a csokoládé réteg, megbontva ezzel a harmóniát az ízvilágban.
-
A marshmallow mousse-t a szilikonformába töltjük és kifagyasztjuk.
-
Amikor kifagytt, és megolvaszttuk a csokoládés bevonót is, akkor kivesszük őket aszilikonformából és vékonyan bevonjuk a bevonóval őket.Felveszünk két gumikesztyűt, egy kis csokoládé bevonót teszünk a kezünkbe, majd a fagyott moussegolyókat, a két kezünk között gurgatva, vékonyan bevonjuk a bevonóval.Amikor ezzel megvagyunk, akkor a munkafelületre helyezett sütőpapíron végig gurítjuk őket, hogyúgy kössön meg a csokoládé rajtuk, hogy ne legyen „talpuk”.-A citromhéj reszelésénél ügyeljetek a citrom fehér húsa ne kerüljön bele, mert kesernyés ízeelronthatja a desszert ízvilágát.-Ügyeljetek rá, hogy kihűlésig keverjétek a cukorszirupos tojásfehérjét, mert ha meleg marad, akkormegolvaszthatja a Philadelphia sajtkrémünket.
Vissza a Csokis, mályvacukros mousse golyó Philadelphia krémsajttal recept oldalról a Séfek és Cukrászok blog oldalra >
Vissza a Csokis, mályvacukros mousse golyó Philadelphia krémsajttal recept oldalról a White Lake főoldalra >