Sütőtökös Philadelphia krémsajtos gnocchi - séf: Segal Viktor
Mandarinos, sütőtökös gnocchi Philadelphia krémsajttal és csicseriborsóval - Segal Viktor Chef receptje alapján.
Philadelphia Original krémsajt, sütőtökös gnocchi, csicseriborsó
Egy elképesztő mandarinos olívaolaj és a Philadelphia krémsajt ihlette ezt az ételt, amelyet magam részéről elegáns vegetáriánus főételként is el tudok képzelni, de remek köret karácsonyi pulykához is. Vietnami gasztronómiai tanulmányutamon meglepődve tapasztaltam, hogy ott a sütőtök levelét a spenóthoz hasonlóan használjak fel, wokban pirítva fantasztikus ízű. A krémsajt kiváló kiegészítője, sőt, főszereplője lehet vegetáriánus vagy húsos főételeknek.
Hozzávalók 4 adaghoz
A Philadelphia krémsajthoz
- Philadelphia Original krémsajt 250g
- Füstölt tengeri só
- 20 ml olívaolaj
- ½ lime leve
A sütőtökpüréhez
- 1 nagy (kb. 1,2 kg) sütőtök, félbe vágva, kimagozva
- 1 evőkanál barnacukor
- 1+1 evőkanál mandarin vagy más citrusos olívaolaj
- só, bors
- 1 mandarin leve
Római köményes csicseriborsó
- 100g főtt csicseriborsó
- ½ kkn őrölt római kömény
- 3-4 szál apróra vágott petrezselyem
- ½ tk fekete hagymamag
- Só, bors
Sütőtökös gnocchi
- 300g Hokkaido sütőtök kimagozva, negyedekre vágva
- 150g burgonya, héjában megsütve
- 200g liszt és a szóráshoz további 20g
- 1 egész tojás
- só
Elkészítés
A sütőtökpüréhez a sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. Megsütjük a sütőtököt a gnocchihoz is: héját rajta hagyjuk, hosszában félbevágjuk, magját eltávolítjuk. Egy sütőlapra helyezzük, megszórjuk barnacukorral és meglocsoljuk 1 evőkanál olívaolajjal. Kb. 30 perc alatt puhára sütjük. Kikaparjuk a héjából. A gnocchihoz félre tesszük a megfelelő sütőtökök mennyiséget, a többit villával vagy krumplinyomóval összenyomkodjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk 1 evőkanál olívaolajat és egy mandarin kifacsart levét.
A gnocchihoz a sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. a burgonyát tepsire helyezzük és kb. 1-1,5 óráig sütjük, amíg teljesen megpuhul. Közben villával ellenőrizzük, ha valamelyik burgonya hamarabb elkészül, azt kivesszük. A megsült burgonyát meghámozzuk, még forrón, krumplinyomóval áttörjük. Hagyjuk langyosra hűlni.
Elkészítjük a gnocchit: az áttört sütőtökhöz adjuk az áttört burgonyát, csipet sót, egy egész tojást és a lisztet. Lisztezett gyúródeszkán lazán összedolgozzuk, bucit formázunk, félretesszük.
Elkészítjük a gnocchikat: a tésztából egyforma hosszúságú rudakat sodrunk. Kb. 1,5 cm-es kockákat szeletelünk belőle. Bő, forró, lobogó sós vízben kifőzzük a gnocchikat, kb. 1,5 perc alatt készülnek el. Ne zsúfoljuk túl a lábast, inkább több menetben főzzük ki őket. Az elkészült gnocchit kevés olívaolajjal meglocsoljuk, fűszerezzük.
A csicseriborsót meghintjük a petrezselyemmel és a fekete hagymamaggal és a gnocchival együtt a krémsajtra halmozzuk.
Nézzétek meg a Gnocchi eredetét.
Sok sikert kívánunk hozzá!
Vissza a Sütőtökös gnocchi Philadelphia krémsajttal recept oldalról a Séfek és Cukrászok blog oldalra >
Vissza a Sütőtökös gnocchi Philadelphia krémsajttal recept oldalról a White Lake főoldalra >