Tejipari és szárazáru termékek márkaképviselete Magyarországon / Food distributor in Hungary

Kérdése van? Hívjon minket! +36703387020
Kapcsolat

Receptek éttermeknek, séfeknek, cukrászoknak
White Lake

Sütőtökös Philadelphia krémsajtos gnocchi - séf: Segal Viktor

Sütőtökös Philadelphia krémsajtos gnocchi - séf: Segal Viktor

Mandarinos, sütőtökös gnocchi Philadelphia krémsajttal és csicseriborsóval - Segal Viktor Chef receptje alapján.

Philadelphia Original krémsajt, sütőtökös gnocchi, csicseriborsó

Egy elképesztő mandarinos olívaolaj és a Philadelphia krémsajt ihlette ezt az ételt, amelyet magam részéről elegáns vegetáriánus főételként is el tudok képzelni, de remek köret karácsonyi pulykához is. Vietnami gasztronómiai tanulmányutamon meglepődve tapasztaltam, hogy ott a sütőtök levelét a spenóthoz hasonlóan használjak fel, wokban pirítva fantasztikus ízű. A krémsajt kiváló kiegészítője, sőt, főszereplője lehet vegetáriánus vagy húsos főételeknek.

 

Hozzávalók 4 adaghoz

 

A Philadelphia krémsajthoz

  • Philadelphia Original krémsajt 250g
  • Füstölt tengeri só
  • 20 ml olívaolaj
  • ½ lime leve

 

A sütőtökpüréhez

  • 1 nagy (kb. 1,2 kg) sütőtök, félbe vágva, kimagozva
  • 1 evőkanál barnacukor
  • 1+1 evőkanál mandarin vagy más citrusos olívaolaj
  • só, bors
  • 1 mandarin leve

Római köményes csicseriborsó

  • 100g főtt csicseriborsó
  • ½ kkn őrölt római kömény
  • 3-4 szál apróra vágott petrezselyem
  • ½ tk fekete hagymamag
  • Só, bors

Sütőtökös gnocchi

  • 300g Hokkaido sütőtök kimagozva, negyedekre vágva
  • 150g burgonya, héjában megsütve
  • 200g liszt és a szóráshoz további 20g
  • 1 egész tojás

 

Elkészítés

Sütőtökös gnocchi krémsajttalA sütőtökpüréhez a sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. Megsütjük a sütőtököt a gnocchihoz is: héját rajta hagyjuk, hosszában félbevágjuk, magját eltávolítjuk. Egy sütőlapra helyezzük, megszórjuk barnacukorral és meglocsoljuk 1 evőkanál olívaolajjal. Kb. 30 perc alatt puhára sütjük. Kikaparjuk a héjából. A gnocchihoz félre tesszük a megfelelő sütőtökök mennyiséget, a többit villával vagy krumplinyomóval összenyomkodjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk 1 evőkanál olívaolajat és egy mandarin kifacsart levét.

A gnocchihoz a sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.  a burgonyát tepsire helyezzük és kb. 1-1,5 óráig sütjük, amíg teljesen megpuhul. Közben villával ellenőrizzük, ha valamelyik burgonya hamarabb elkészül, azt kivesszük. A megsült burgonyát meghámozzuk, még forrón, krumplinyomóval áttörjük. Hagyjuk langyosra hűlni.

Elkészítjük a gnocchit: az áttört sütőtökhöz adjuk az áttört burgonyát, csipet sót, egy egész tojást és a lisztet. Lisztezett gyúródeszkán lazán összedolgozzuk, bucit formázunk, félretesszük.

Elkészítjük a gnocchikat: a tésztából egyforma hosszúságú rudakat sodrunk. Kb. 1,5 cm-es kockákat szeletelünk belőle. Bő, forró, lobogó sós vízben kifőzzük a gnocchikat, kb. 1,5 perc alatt készülnek el. Ne zsúfoljuk túl a lábast, inkább több menetben főzzük ki őket. Az elkészült gnocchit kevés olívaolajjal meglocsoljuk, fűszerezzük.

A csicseriborsót meghintjük a petrezselyemmel és a fekete hagymamaggal és a gnocchival együtt a krémsajtra halmozzuk.

 

Nézzétek meg a Gnocchi eredetét.

 

Sok sikert kívánunk hozzá!

 

Vissza a Sütőtökös gnocchi Philadelphia krémsajttal recept oldalról a Séfek és Cukrászok blog oldalra >

Vissza a Sütőtökös gnocchi Philadelphia krémsajttal recept oldalról a White Lake főoldalra >