Medvehagymás pite Philadelphia krémsajttal
Medvehagymás pite recept Philadelhia krémsajttal a Fűszer és Lélek blog írójától. Nagyon finom és egyszerű étel, érdemes kipróbálni!
Hozzávalók 5 szelet pitéhez
19 dkg szoba hőmérsékletű vaj
1 kk só
1 tojás sárgája
1 kk porcukor
0,5 dl tej
25 dkg finomliszt
2 doboz Philadelphia krémsajt
5 dkg kéksajt (pl: roquefort)
5 dkg darált dió
1 nagy csokor medvehagyma
2 tojás
1 ek liszt
só, frissen őrölt bors
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal, de alaposan összegyúrtam, fóliába csomagolva egy órára a hűtőbe tettem. Később öt részre osztottam, 3 mm vastagra nyújtottam, majd a kivajazott formába simítottam. Amíg a sütő 170 fokra előmelegedett, visszatettem a hűtőbe. A tészta tetejére sütőpapírt tettem, sütőgolyókkal beborítottam és 10 percig elősütöttem. Természetesen sütőgolyó helyett nyugodtan használhatsz lencsét vagy babot!
A Philadelphia krémsajtot összekevertem a többi hozzávalóval, majd félig kihűlt lepényekre osztottam. 20 perc alatt megsütöttem.