Tejipari és szárazáru termékek márkaképviselete Magyarországon / Food distributor in Hungary

Kérdése van? Hívjon minket! +36703387020
Kapcsolat

Recept blog - Főzzünk együtt - White Lake
White Lake

Medvehagymás pite Philadelphia krémsajttal

Medvehagymás pite Philadelphia krémsajttal

Medvehagymás pite recept Philadelhia krémsajttal a Fűszer és Lélek blog írójától. Nagyon finom és egyszerű étel, érdemes kipróbálni!

Medvehagymás pite Philadelphia krémsajttalHozzávalók 5 szelet pitéhez

19 dkg szoba hőmérsékletű vaj
1 kk só
1 tojás sárgája
1 kk porcukor
0,5 dl tej
25 dkg finomliszt

2 doboz Philadelphia krémsajt
5 dkg kéksajt (pl: roquefort)
5 dkg darált dió
1 nagy csokor medvehagyma
2 tojás
1 ek liszt
só, frissen őrölt bors

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal, de alaposan összegyúrtam, fóliába csomagolva egy órára a hűtőbe tettem. Később öt részre osztottam, 3 mm vastagra nyújtottam, majd a kivajazott formába simítottam. Amíg a sütő 170 fokra előmelegedett, visszatettem a hűtőbe. A tészta tetejére sütőpapírt tettem, sütőgolyókkal beborítottam és 10 percig elősütöttem. Természetesen sütőgolyó helyett nyugodtan használhatsz lencsét vagy babot!

A Philadelphia krémsajtot összekevertem a többi hozzávalóval, majd félig kihűlt lepényekre osztottam. 20 perc alatt megsütöttem.

 

Vissza a Medvehagymás pite Philadelphia krémsajttal oldalról a White Lake blog oldalra >

Vissza a Medvehagymás pite Philadelphia krémsajttal oldalról a White Lake főoldalra >