Tejipari és szárazáru termékek márkaképviselete Magyarországon / Food distributor in Hungary

Kérdése van? Hívjon minket! +36703387020
Kapcsolat

Receptek éttermeknek, séfeknek, cukrászoknak
White Lake

Pekándiós sajttorta mono desszert Philadelphia krémsajttal – Enzsöl Balázs receptje

Pekándiós sajttorta mono desszert Philadelphia krémsajttal – Enzsöl Balázs receptje

Pekándiós, karamellás sajttorta Philadelphia krémmel - Enzsöl Balázs mestercukrász receptje alapján.

Pekándiós Philadelphia sajttorta monodesszert recept

 

"A pekándió sokoldalú és ízletes összetevő, amely sokféleképpen felhasználható nagyon élvezetes desszertek készítésére."

Akár klasszikus pekándió pitét készít, akár valami újjal kísérletezik, ez a dióféle biztosan mindenkinek maradandó élményt fog hozni.

Hozzávalók (kb. 8-10 adaghoz)

 

Pekándiós kekszréteg

  • 135 g édes keksz (pl. vajas keksz vagy digestive)
  • 50 g pekándió
  • 27 g nádcukor
  • 60 g vaj

 

 

Pekándió

Sajttorta töltelék

  • 450 g Philadelphia krémsajt
  • 100 g kristálycukor
  • 115 g tejföl
  • 1 teáskanál vaníliaesszencia
  • 120 g egész tojás (2 L-s tojás)

 

Maracujás-pekándiós karamell

  • 160 g kristálycukor
  • 100 g maracuja velő (passiógyümölcs püré)
  • 80 g tejcsokoládé (minimum 35% kakaótartalom)
  • 70 g vaj
  • 40 g aprított pekándió

Elkészítés

Pekándiós kekszréteg

  1. A kekszet és a pekándiót aprítógépben daráljuk finom morzsás állagúra.
  2. Keverjük össze a nádcukorral.
  3. A vajat olvasszuk meg, majd keverjük a kekszes-diós morzsához.
  4. Egy fém karikagyűrűben (6cm átmérőjű) osszuk szét a masszát, és nyomkodjuk le.
  5. Sütőben 150 fokon süssük 7-8 percig, majd hagyjuk kihűlni.

 

Pekándiós sajttorta

Sajttorta töltelék

  1. A Philadelphia krémsajtot keverjük homogénre.
  2. Adjuk hozzá a tejfölt és dolgozzuk simára.
  3. Adjuk hozzá a cukrot és a vanílliaeszenciát és keverjük el benne teljesen.
  4. Egyenként keverjük hozzá a tojásokat, ügyelve arra, hogy ne habosítsuk túl.
  5. Öntsük a kekszrétegre és 150°C-ra előmelegített sütőben süssük 12-14 percig, amíg a közepe még enyhén remegős.
  6. Hűtsük ki teljesen, majd tegyük hűtőbe legalább 3 órára (vagy egy éjszakára).

 

Maracujás-pekándiós karamell

  1. A kristálycukrot közepes lángon karamellizáljuk világos borostyánszínűre.
  2. Lassan öntsük hozzá a maracuja velőt, közben folyamatosan keverjük. Vigyázzunk, mert a karamell fröcskölhet!
  3. Adjuk hozzá az aprított tejcsokoládét és keverjük simára.
  4. Végül keverjük bele a vajat és az aprított pekándiót.
  5. Hűtsük langyosra, majd óvatosan öntsük a kihűlt sajttortára.

 

Tálalás

A desszertet tálalás előtt tartsuk hűtőben, hogy a karamell kissé megdermedjen. Díszíthetjük extra pekándióval vagy friss maracuja gyümölcshússal.

 

A pekándió nagyon sokoldalú

 

"A pekándió gazdag, vajas ízével és finom ropogósságával a klasszikus és a modern desszertek kedvelt összetevője."

 

Ezek az Észak-Amerikában honos diófélék nem csak tápláló snackek, hanem egyúttal elengedhetetlen elemei is számos régóta ismert receptnek. Itt van még pár hagyományos desszert, ahol a pekándió elengedhetetlen.

 

Pekándiós pite

A pekándió alapú desszertek közül talán a legikonikusabb, a klasszikus pekándiós pite az Egyesült Államok déli részének fő étele. Ez a kényeztető pite kukoricaszirupból, cukorból, tojásból és vajból készült tölteléket tartalmaz, és bőséges mennyiségű pekándiót sütnek a pudingszerű keverékbe. Édes, diós íze tökéletes ünnepi asztalokra és különleges alkalmakra.

 

Praliné

A praliné szintén egyik kedvence Amerikának, gyakran édességként vagy egy nagyobb desszert részeként fogyasztják. A cukorral, vajjal, tejszínnel és pekándióval készült praliné finom krémes textúrát hoz létre, amely ellentétben áll a dió ropogósával.

 

"Ezek a karamellizált finomságok különösen népszerűek pl. New Orleansban, ahol a látogatók kötelező ajándéktárgyai."

 

Pekándió torta

A pekándió torta nedves, puha sütemény, amelyet gyakran gazdag krémsajt-mázzal párosítanak és díszítésként apróra vágott pekándióval megszórják. Akár réteges, akár egyszerűbb süteményként szolgálják fel, ez a desszert a pekándió ízét teljesen kihozza magából és minden alkalommal emlékezets lesz.

 

Nézze meg a pekándió eredetét itt.

 

Vissza a Pekándiós sajttorta Philadelphia krémsajttal recept oldalról a Séfek és Cukrászok blog oldalra >

Vissza a Pekándiós sajttorta Philadelphia krémsajttal recept oldalról a White Lake főoldalra >