Tejipari és szárazáru termékek márkaképviselete Magyarországon / Food distributor in Hungary

Kérdése van? Hívjon minket! +36703387020
Kapcsolat

Receptek éttermeknek, séfeknek, cukrászoknak
White Lake

Mandarinos ropogós tésztában sült cottage cheese pisztáciás sajtkrémmel

Mandarinos ropogós tésztában sült cottage cheese pisztáciás sajtkrémmel

Mandarinos ropogós tésztában sült cottage cheese pisztáciás sajtkrémmel Segal Viktor chef receptje alapján.

Mandarinos ropogós tésztában sült cottage cheese pisztáciás sajtkrémmel

Segal Viktor mesterszakács receptje alapján

Mandarinos ropogós tésztában sült cottage cheese pisztáciás sajtkrémmel

 

Egyik kedvenc téli receptem, ami némi előkészítés után gyorsan elkészíthető az alkalomnak megfelelően akár látványkonyhában a vendégek előtt. Ekkor frissen még melegen felszeletelve tálalom ki a vendégek tányérjába. Egyetlen serpenyővel nagyobb eseményen is elkészíthető és azonnal tálalható. Egyik kedvenc Philadelphia termékem a cottage cheese, amit leggyakrabban sós ételekhez használok fel, de ebben az esetben egy desszerthez adom hozzá. Természetesen túró is használhatnék, azonban lényegesen könnyebb, frisebb állagot érek el a cottage cheese felhasználásával. A krémességet pedig a Philadelphia krémsajt adja hozzá. Télen a fűszerezése lehet karácsonyi vagy ahogy ebben a receptben, megtalálható egy izgalmas kínai fűszerkevér mellett a kardamom és a mandarin is. Elkészítéskor teljesen betölti a teret a mandarin és a fűszerek illata. Egyszerre ropogós  a sült tésztától és krémes a sajtkrémtől.  

 

Hozzávalók

  • 300g kataifi tészta
  • 150g sós vaj
  • 1-1 tk vaj a sütéshez

 

A pisztáciás krémsajthoz

  • 200g min. 35%-os tejszín
  • 200g Philadelphia krémsajt
  • 20g porcukor
  • 40g pisztácia durvára aprítva

 

A töltelékhez

  • 200g Philadelphia cottage cheese
  • 100g Philadelphia krémsajt
  • 2 mandarin reszelt héja
  • 1 ek porcukor
  • ½ vaníliarúd kikapart magja

 

Sziruphoz

  • 2dl víz
  • 100g kristálycukor
  • 2 mandarin kifacsart leve
  • 1 ek citromlé
  • ½ narancs reszelt héja
  • ½ tk kínai ötfűszerkeverék
  • ¼ tk őrölt kardamom

 

Tálaláshoz

  • 2 evőkanál durvára aprított pisztácia

 

Elkészítés

A sziruphoz minden hozzávalót egy lábasba helyezünk és magas hőfokon felére beforraljuk a folyadékot, félretesszük.

A pisztáciás krémsajthoz a tejszínt habbá verjük a cukorral, majd óvatosan hozzákeverjük a sajtkrémet és végül a pisztácia töretet. Tálalásig hűtőben tároljuk.

A kataifi tésztához a vajat felolvasztjuk és egy nagyobb keverőtálban elkeverjük a kisebb darabokra tépkedett tésztával. Kézzel addig forgatjuk a tésztát, amíg az teljesen elkeveredik a vajjal.

A töltelékhez egy habüstben habverő segítségével összekeverünk a cottage cheese kivételével minden összetevőt. Amikor már teljesen elkeveredtek a hozzávalók adjuk hozzá a cottage cheese-t a masszához. Kanállal összekeverjük és félre tesszük.

Egy nagyobb méretű serpenyőben felolvasztunk egy evőkanál vajat és a tészta felét egyenletesen elosztjuk rajta, kicsit összenyomkodjuk. Alacsony hőfokra állítjuk a hőfokot majd ráhalmozzuk a túrót és a tészta másik felét. 4-5 perc alatt, közepes hőfokon megpirítjuk az alsó réteget. Ekkor egy nagyméretű lapos tányér segítségével óvatosan kifordítjuk a serpenyőből.

Az üres serpenyőben felolvasztjuk a másik evőkanál vajat és a tésztát a nyers oldalával lefelé vissza csúsztatjuk a tányérról a serpenyőbe. További 4-5 perc alatt ropogósra sütjük. Amint elkészült, egy nagy tányérra helyezzük, ráöntjük a szirupot és megszórjuk a pisztáciával és fagylaltos kanállal ráhelyezzük a pisztáciás sajtkrémet.

További adatokat, hogy mi is az a cottage cheese itt találhattok.

Jó étvágyat kívánunk hozzá. Majd számoljatok be, hogy hogyan sikerült, szívesen veszünk fényképeket és alternatív recepteket is. A Facebook oldalunkon a poszt alatt tudtok küldeni képeket vagy küldjétek el az info@white-lake.hu email címre.

Nagyon finom, próbáljátok ki, írjátok meg a véleményeteket és várjuk a fényképeket.

Jó étvágyat kívánunk! Nézzétek meg a Philadelphia további termékeit is >

 

Vissza a sült cottage cheese Philadelphia krémsajttal oldalról a Séfek és Cukrászok blog oldalra >

Vissza a sült cottage cheese Philadelphia krémsajttal, Kolios fetasajttal oldalról a White Lake főoldalra >