Tejipari és szárazáru termékek márkaképviselete Magyarországon / Food distributor in Hungary

Kérdése van? Hívjon minket! +36703387020
Kapcsolat

Receptek éttermeknek, séfeknek, cukrászoknak
White Lake

Philadelphia krémsajt jégkrém - Enzsöl Balázs receptje

Philadelphia krémsajt jégkrém - Enzsöl Balázs receptje

Philadelphia krémsajt jégkrém Enzsöl Balázs mestercukrász receptje alapján.

Philadelphia krémsajt jégkrém

Ha nyár, akkor jégkrém vagy fagylalt különlegességek. A mostani alkalommal egy különleges helyi készítésű jégkrémet vagy fagylaltot ajánlok az étlapokra. Mind ízvilágában, mind formájában a lehetőségek tárháza végtelen, és igazi élményt fogtok nyújtani vele a vendégeiteknek. A csatolt képből is láthatjátok az elkészített változat extravaganciáját, amit biztos nem fog senki elfelejteni, aki egyszer kipróbálta.

A nyári hőségben mindig felüdülést jelent egy kellemes jégkrém.

Ezért is készítettem el nektek most egy Philadelphia krémsajtos jégkrémet az egyedi szilikonformáimban. Természetesen mint fagylalt is szervírozható, éttermekben kifejezetten tudom ajánlani tányérdesszertekhez, illetve akár fagylalt kelyhekhez is.

A Philadelphia krémsajt tökéletes állaga és kiegyensúlyozott ízvilága tökéletesen visszaadja fagylalt formájában is, amit a egyéb már népszerű desszertekben is képvisel, mint például a finom sajttorták. A Philadelphia krémsajt profi állaga és íze az a tényező, ami miatt mindig ezt az alapanyagot használom a különböző krémsajtokra alapuló desszerteknél. A tapasztalatok alapján főzés közben is megőrzi állagát és ha betartjuk a készítési javaslatokat, a tökéletes végeredmény is mindig garantált.

Philadelphia krémsajtos jégkrém recept

Hozzávalók

Krémsajt jégkrém

  • 240g Philadelphia krémsajt
  • 35g kristálycukor
  • 75g tej
  • 85g tejszín
  • 3g jégkrém stabilizátor
  • 4g tejpor 0%-s

Elkészítés

Philadelphia krémsajt jégkrém

A tejet, a tejszínt és a cukor felét egy gyorsforralóban 40 fokig melegítjük, majd hozzáadjuk a cukor másik felében elkevert jégkrém stabilizátort és tejport. 85 fokig főzzük, folyamatos kevergetés mellett. Levesszük a főzőlapról a gyorsforralót, és melegítés nélkül hozzáadjuk és elkeverjük a Philadelphia krémsajtot. Ezután botmixerrel homogénesítjük, majd jeges vízben vagy sokkolóban 4 fokra lehűtjük.

A jégkrémgépbe tesszük és 60 perces programom lejégkrémesítjük. Azonnal használhatjuk, vagy jégkrémes szilikonformába tesszük.

Tippek és trükkök

A natúr ízvilág mellett adhatunk hozzá csokoládét, gyümölcspüréket, hogy feldobjuk a kínálatot, és színeket csempésszünk a nassolni valónkba. Ha fagylaltként szolgáljuk fel, akkor mindig ügyeljünk, hogy meleg legyen a kanál, így könnyebben és szebben tudjuk formálni. Arra viszont figyeljünk, hogy ne legyen túl forró, mert akkor nagyon megolvasztjuk a fagylaltot. A vendéglátóhely brandjét is lehet vele építeni, amennyiben a hely nevével, logójával köszönünk vissza a szilikon formából kikerülő különlegességgel.

Dobjátok fel az étlapotok desszert választékát és fogyasszátok szeretettel!

Jó étvágyat kívánunk hozzá. Majd számoljatok be, hogy hogyan sikerült, szívesen veszünk fényképeket és alternatív recepteket is. A Facebook oldalunkon a poszt alatt tudtok küldeni képeket vagy küldjétek el az info@white-lake.hu email címre.

Nagyon finom, próbáljátok ki, írjátok meg a véleményeteket és várjuk a fényképeket.

Jó étvágyat kívánunk! Nézzétek meg a Philadelphia további termékeit is teljes választékát >

 

Vissza a Philadelphia krémsajt jégkrém recept oldalról a Séfek és Cukrászok blog oldalra >

Vissza a Philadelphia krémsajt jégkrém recept oldalról a White Lake főoldalra >