Epres Galette Philadelphia krémsajttal
Epres túrós Galette Philadlephia krémsajttal egy kedves rajongónk receptje alapján, próbáljátok ki, nagyon finom.
Epres túrós Galette Philadelphia krémsajttal
Végre, itt az eper szezon, használhatjuk ezt a finom gyümölcsöt egy csomó receptben.
Egy kis történet a recept mellé
Korábbi bejegyzéseimben röviden megemlítettem ennek az eper galettnek a történetét, de most, hogy javában tart az eperszezon, végre itt az ideje, hogy bemutassam nektek a teljes receptet! Az egész pici kislány koromban kezdődött… nos, inkább egy kínos kiskamasz. Akkoriban nem sokat főztem vagy sütöttem magam – minden konyhai tudásom arra korlátozódott, hogy édesanyámra figyeljek, és segítsek összekeverni egy adag süteménytésztát vagy brownie-t. Egy hétre a család másik fele elutazott, így csak édesanyám és én voltunk otthon. Elmerészkedtünk a termelői piacra, és mivel április volt, természetesen azonnal az eperhez vonzódtam. Néhány kosár édes, lédús bogyós gyümölccsel értünk haza, és anyukám lazán azt javasolta, hogy próbáljam meg egy kedvenc sütijét elkészíteni, ami az egyik legfinomabb epres édesség.
Ez egy érdekes ötlet – gondoltam. Általában véve mindig is szerettem az új kihívásokat, ezért úgy döntöttem, hogy megpróbálom. Így hát elővettük anyukám desszertreceptekkel megpakolt iratdobozát, hasonló receptgyűjteménye van mindenféle ételhez és finomsághoz, amit el tudsz képzelni, és elkezdtünk epres galette recept után kutatni. Megtaláltuk az a receptet, ami nem egészen pite, nagyon pelyhes, vajas pitetészta és édesített gyümölcsök rusztikus és szabad formájú ötvözése. Már a süti mellékelt képe meggyőzött, elkezdtem előszedni a lisztes dobozokat és a vajat, és hozzáláttam a munkához. Egy órával később anyukámmal örömmel ástunk bele a desszertbe – a leglédúbb eper édes, ragacsos összevisszaságába; nem egészen tökéletes, de első próbálkozásra több mint lenyűgöző, és ennek ellenére finom volt.
A következőkben megosztom receptjét az azóta egyik kedvenc sütimmé vált epres galette-nek.
Hozzávalók 8 Galette készítéséhez
- 30 dk liszt
- csipet só
- 3 dk porcukor
- 10 dk tejföl
- 8 dk hideg vaj
Hűtsük kicsit a tésztát, majd 8 kis kerek lapot nyújtunk belőle.
Hozzávalók a krémhez
- 2 doboz Philadelphia krémsajt original 125g
- 15 dkg túró
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 bio citrom héja
- 1 egész tojás
- 10 dk porcukor
Elkészítés
Habosra keverjük és megkenjük a tésztát, epret szelünk rá, tojással lekenjük, kristálycukorral megszórjuk és 170 fokon sütjük! Nagyon finom, próbáljátok ki és írjátok meg a véleményeteket!
Jó étvágyat kívánunk! Nézzétek meg a Philadelphia további termékeit is teljes választékát >
Vissza az Epres galette Philadelphia krémsajttal recept oldalról a White Lake blog oldalra >
Vissza a Philadelphia krémsajttal recept oldalról a White Lake főoldalra >