Tejipari és szárazáru termékek márkaképviselete Magyarországon / Food distributor in Hungary

Kérdése van? Hívjon minket! +36703387020
Kapcsolat

Receptek éttermeknek, séfeknek, cukrászoknak
White Lake

Pisztáciás, gránátalmás linguini tészta Philadelphia krémsajttal - Segal Viktor receptje

Pisztáciás, gránátalmás linguini tészta Philadelphia krémsajttal - Segal Viktor receptje

Pisztáciás, gránátalmás linguine tészta Philadelphia krémsajttal - Segal Viktor Chef receptje alapján.

Pisztáciás, gránátalmás linguini tészta Philadelphia krémsajt mártással

 

Tészta ételeket minden évszakban nagyon szívesen teszek fel az étlapra, mivel könnyedén elkészíthetjük vegetáriánus, laktóz (pl. laktózmentes Philadelphia krémsajttal) és glutén mentesen étkező vendégek részére is, ha például rizstésztát használunk vagy más gluténmentes tésztát. Ebben a receptben egyik kedvencemet a Philadelphia Original krémsajtot használom fel, méghozzá, talán első hallásra megszokottól kissé eltérően, a tészta mártásához.

Pisztáciás, gránátalmás tészta Philadelphia krémsajttalA krémsajttal ugyanis egy elegáns, krémes állagú mártást kapunk, ami nem nyomja el a friss hozzávalók ízét, ezzel együtt azonban sokban növeli a fogás élvezeti értékét. A recepthez nem kell tejszín, hiszen a krémsajt állaga miatt erre nincs szükség. Éppen ezért kevés tejet használunk csak fel a mártás elkészítéséhez.

Ráadásul a sajtkrém remek kiindulási alap bármilyen tészta étellel, amit egyszerűen tovább lehet gondolni kinek-kinek saját ízlése szerint egyedivé téve azt. Számomra ebben az évszakban a gránátalma az egyik legizgalmasabb és sokoldalúbb gyümölcs, ami friss parajleveleket és pisztáciával együtt egy színes és rendkívül finom tészta étel eredményez.

Ez a fogás ugyan nem tartalmaz húst vagy halat, de remekül párosítható csirkével, pirított garnélarákkal, füstölt pisztránggal és természetesen sajtokkal is. Főételként, de akár egy fogás köreteként is tálalhatjuk. Ajánlom, hogy próbálják ki más tésztákkal is! Én szívesen készítek friss tésztát a konyhámban és erre mindenkit bíztatok. Már egészen egyszerű tészta gépekkel remek eredményt érhetünk el és a vendégek is nagyra értékelik.

 

Hozzávalók négy főre

  • 500g linguini tészta
  • 1 salotta hagyma
  • 15g vaj
  • 120 ml tej attól függően mennyire sűrű mártást szeretnénk
  • 250g Philadelphia Original krémsajt
  • ½ zöld citrom reszelt héja
  • 200g friss bébi paraj
  • só, bors

 

A tálaláshoz

  • 3 evőkanál pisztácia töret
  • ½ gránátalma tisztított magjai

 

Elkészítés

A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Közben elkészítjük a Philadelphia krémsajt mártást: a salotta hagymát vágjuk a lehető legfinomabbra, mert nem szeretnénk nagy hagyma darabokra harapni az elkészült ételben. Egy serpenyőben, alacsony hőfokon 2-3 perc alatt enyhén pirítsuk meg a salotta hagymát ügyelve rá, hogy ne kapjon színt. Ezután magasabbra véve a hőfokot öntsük fel a tejjel és amint elkezd forrni óvatosan kisebb adagokban habverő segítségével adjuk hozzá a krémsajtot, a zöld citrom reszelt héját és állítsuk be az általunk kívántra a mártás sűrűségét. Ha szükséges öntsünk hozzá még tejet. Keverjük bele a paraj leveleket, sózzuk, borsozzuk és azonnal tálaljuk. Szórjuk meg pisztácia törettel és a gránátalma magokkal.

Nézzétek meg a linguine tészta eredetét.

Természetesen el lehet készíteni az ételt más tészta félékkel is.

Sok sikert kívánunk hozzá!

 

Vissza a Pisztáciás, gránátalmás tészta Philadelphia krémsajttal recept oldalról a Séfek és Cukrászok blog oldalra >

Vissza a Pisztáciás, gránátalmás tészta Philadelphia krémsajttal recept oldalról a White Lake főoldalra >