Tejipari és szárazáru termékek márkaképviselete Magyarországon / Food distributor in Hungary

Kérdése van? Hívjon minket! +36703387020
Kapcsolat

Recept blog - Főzzünk együtt - White Lake
White Lake

Sült őszibarackos Philadelphia krémsajt fagylalt

Sült őszibarackos Philadelphia krémsajt fagylalt

A langyosabb őszi időszakokban érdemes visszatekinteni a nyár slágerei közé, hogy megidézzük a forró hétvégéket. Philadelphia krémsajt fagylalt a Fűszer és Lélek blog írójának receptje alapján.

Sült őszibarackos Philadelphia krémsajt fagylalt

Philadelphia krémsajt fagylalt

A legfinomabb hűsítő desszert tizenöt perc munkával.

Az októberre visszaköszönő napos hétvégék hasonlítanak egy kicsit a nyár végére szerencsére. Ilyenkor érdemes egy hűsítő desszertet készíteni, hogy mi is meghosszabbítsuk a nyarat. Természetesen a cukrászdai fagyi is jó választás lehet, de miért ne készítenénk el saját magunk, kevesebb pénzből valami sokkal finomabbat, amiről ráadásul azt is elmondhatjuk, hogy pontosan tudjuk mi került bele?!

Ehhez a fagyihoz fagylalt gép sem szükséges, ugyanis a fagyos része tulajdonképpen egy parfé, ami nem attól lesz könnyű, és jégszilánk mentes, hogy a fagyi gép sok levegőt kever bele, hanem mint esetünkben: a tejszínhabtól, és a krémes Philadelphia krémsajttól.
A barackot lehet nyersen is használni, ha egészen puha, és annyira érett, amilyet a zöldségesnél kapni se lehet, de talán nem ez az öt perc fogja felfűteni a konyhát, amíg picit megkaramellizáljuk! Cserébe a barnuló vaj, és a sülő barack illata mindenért kárpótolni fog, ezt megígérjük!

Hozzávalók 6 pohár desszerthez

  • 6 db érett nektarin
  • 6 dkg vaj
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • ½ citrom leve
  • ½ citrom reszelt héja
  • 5 dkg porcukor
  • 2 doboz Philadelphia krémsajt
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés

A tejszínt kemény habbá verjük a porcukor felével. A Philadelphia krémsajtot elkeverjük a citromlevével és héjával, majd a maradék cukorral, végül óvatosan összeforgatjuk a habbal. Egy kisebb tálkába szedjük, fóliával letakarjuk, és legalább 4 órára a mélyhűtőbe tesszük. Ha a tálat belül is kibéleljük fóliával, akkor felhasználásnál csak egyszerűen kiborítjuk belőle a parfét, és akár szeletelhetjük is. Ha viszont rétegeznénk, mint a képen, akkor csak kanállal adagoljuk majd az előre behűtött pohárba.

A barackokat kimagozzuk, és nyolc cikkre vágjuk. Megszórjuk a fahéjjal, majd egy nagy serpenyőben közepes lángon addig sütjük a vajon, amíg mindkét oldala picit karamellizálódik, a húsa pedig megpuhul. A levével együtt egy edénybe szedjük, és lehűtjük.

Tálalás előtt érdemes a poharakat is betenni a fagyasztóba tíz percre!
A rétegezést a gyümölccsel kezdjük, majd a parféval folytassuk, és a tetejére mindenképp hagyjunk egy szép szeret nektarint díszíteni. Megszórhatjuk bármilyen ehető virág szirmával, esetleg egy pici fahéjjal.

 

Vissza a Philadelphia krémsajt fagylalt oldalról a White Lake blog oldalra >

Vissza a Philadelphia krémsajt fagylalt oldalról a White Lake főoldalra >